Καλύτερη επίθεση είναι και η… άμυνα!

Καλύτερη επίθεση είναι και η… άμυνα!

Η «πίσω ζώνη» του Μαρτίνς θα πρέπει να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την «κόντρα μπάλα» των αντιπάλων…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επέδειξε εξαιρετική ευστοχία στη… λίμνη των Ιωαννίνων, καθώς πέτυχε δύο γκολ στις τρεις τελικές που δημιούργησε στο πρώτο μισό του αγώνα, ωστόσο υπάρχει κι ένα στοιχείο στη σελίδα της στατιστικής των αντιπάλων του που αποτελεί τροφή για σκέψη για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Ποιο είναι αυτό; Ο ΠΑΣ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζοσέ Σα στην πρώτη του αντεπίθεση, ενώ λίγο έλειψε να το επαναλάβει και στη δεύτερη! Και μπορεί να προέκυψε η «παρέμβαση» του Βούκοβιτς για να ισοφαρίσει η ομάδα του Πετράκη, όμως στην επόμενη φάση ο Παμλίδης βρέθηκε σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση για να απειλήσει τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα χτύπησε από το ένα πόδι του στο άλλο και έφυγε πλάγια…

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιοριστεί στη «μισή δουλειά» στο γήπεδο, καθώς είναι προαπαιτούμενο η σιγουριά στα μετόπισθεν για να μπορέσεις και να επιτεθείς σωστά. Στα Γιάννινα η «πίσω ζώνη» των ερυθρόλευκων έβγαζε αστάθεια, ίσως γιατί δεν μπορούσε να πατήσει καλά στο γήπεδο.

Οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης απέτυχαν να ανακόψουν ή έστω να καθυστερήσουν τους αντιπάλους τους όταν άλλαζε η φάση κι όταν αυτοί βρήκαν τον κενό χώρο δημιούργησαν πολλά προβλήματα τους ερυθρόλευκους. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε ο Βραζιλιάνος, ενώ από τη στιγμή που πήγαιναν καλά οι εξτρέμ (Ποντένσε, Λάζαρος), τότε οι μπακ (Ομάρ, Κούτρης) δεν χρειάστηκε να πάρουν το ρίσκο και να ανέβουν πιο ψηλά για να επιδιώξουν να βγουν πίσω από την αντίπαλη άμυνα.

Αυτό το είδαμε να συμβαίνει αρκετές φορές στο ματς με τον Λεβαδειακό και αποτέλεσε την τακτική με την οποία ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα, μέχρι να σκοράρει δύο φορές και να τελειώσει το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς στο δεύτερο μισό στο «Ζωσιμάδες» οι παίκτες του Μαρτίνς προτίμησαν να παίξουν με μεγαλύτερη σιγουριά και λιγότερη φαντασία, αποφεύγοντας τα «περιττά» κι εφόσον ο αγωνιστικός χώρος δεν άφηνε περιθώρια για… ηρωισμούς.

Η σιγουριά στα μετόπισθεν είναι ένα στοιχείο που θα χρειαστεί στον Ολυμπιακό και στον αγώνα της Τετάρτης με την Ξάνθη στο Κύπελλο, καθώς το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης αφήνει την υπόθεση- πρόκριση ανοιχτή για την ακριτική ομάδα, αφού αν μπορέσει να σκοράρει, τότε θα βάλει δύσκολα στους ερυθρόλευκους. Γιατί σε αυτήν την εκδοχή θα πρέπει να φτάσουν ξανά σε δύο γκολ, όπως συνέβη στα τελευταία τους παιχνίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ