Έργο Μαρτίνς αυτός ο Φορτούνης! (vid)

Έργο Μαρτίνς αυτός ο Φορτούνης! (vid)

Ο Πορτογάλος δεν επηρεάστηκε από τα «ονόματα», ενώ του έδωσε τις απαραίτητες βοήθειες με τους Μπουχαλάκη και Γκερέρο!

Δεν μας έκανε και σοφότερους η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που έχουν γίνει τόσο προβλέψιμα ακόμη και τα… λάθη των πρωταγωνιστών στα γήπεδα (κι όχι απαραίτητα μόνον των διαιτητών) πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε τι εννοούσαν ορισμένοι όταν μας έλεγαν ότι θα βλέπαμε πιο… συναρπαστικό ποδόσφαιρο, όταν δεν θα ήταν ο Ολυμπιακός στην κορυφή…

Για να μείνουμε σε «σύνδεση» με τα στάνταρ της μπάλας θα πρέπει μάλλον να μπούμε στη… μηχανή του χρόνου. Τι λέτε, να το επιχειρήσουμε; Γιατί όχι; Τα πιο παλιά τα χρόνια μία από τις βασικές διαφωνίες που προέκυπτε στα στέκια των οπαδών ήταν όταν θα έπρεπε να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν οι παίκτες έκαναν τον προπονητή ή ο προπονητής τους παίκτες.

Προκαλούσε ατελείωτη κουβέντα η συγκεκριμένη αναζήτηση και η αλήθεια είναι ότι στις προηγούμενες δεκαετίες κυριαρχούσε η πρώτη εκτίμηση. Ποιος θυμάται άλλωστε τους προπονητές που είχαν στη διάρκεια της καριέρας τους ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ ή ο Πλατινί; Τώρα όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο Μέσι έχει τον Βαλβέρδε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον Αλέγκρι και νωρίτερα τον Ζιντάν στην Ρεάλ Μαδρίτης-μέχρι και τον σερ Άλεξ θα θυμηθούμε από τη θητεία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γίνεται αντιληπτό ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και οι προπονητές έχουν τον πρώτο λόγο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αυτήν την εικόνα έχοντας στον πάγκο του τον Πέδρο Μαρτίνς από τη δοκιμασμένη σχολή των Πορτογάλων τεχνικών. Μας το επιβεβαιώνει αυτό και η περίπτωση του Φορτούνη, ο οποίος κινείται και πάλι σε υψηλές στροφές, όπως το είχε κάνει και πιο παλιά με έναν άλλον Πορτογάλο στον ερυθρόλευκο πάγκο, τον Μάρκο Σίλβα.

Συνεπώς, ο Μαρτίνς ανέδειξε τον Φορτούνη, άσχετα αν ο Κώστας ξεκίνησε νωρίτερα από όλους την προετοιμασία, κάτι που σημαίνει ότι είχε καταλάβει ότι δεν υπήρχαν τα περιθώρια για άλλη «χαμένη χρονιά».Ο Πέδρο όμως τον καθιέρωσε στη θέση του, πίσω από τον σέντερ φορ και δεν προσπάθησε να τον στείλει στην… άκρη για να χωρέσει στην ενδεκάδα κι ένας παίκτης με τα «κυβικά» του Τουρέ ή την εμπειρία του Νάτχο.

Με τον τελευταίο έγινε το «πείραμα» κι έπαιξαν μαζί στο ματς με τον Παναθηναϊκό κι από τη στιγμή που κρίθηκε αποτυχημένο ο Μαρτίνς δεν το κούρασε άλλο. Δεν χωράνε δύο μαέστροι στην ενδεκάδα, άρα θα παίζει ο Φορτούνης και ο Νάτχο θα ενταχθεί στο Plan B, ο δε Τουρέ θα πάει σπίτι του.

Παράλληλα για όσους βλέπουν πιο μακριά από τα γκολ και τις ασίστ, η παρουσία του Ανδρέα Μπουχαλάκη στον άξονα έδωσε το δικαίωμα για οικονομία δυνάμεων στον Φορτούνη, αφού δε χρειαζόταν πλέον να γυρίσει πολλά μέτρα πίσω, ώστε να παραλάβει και να προωθήσει την μπάλα συναντώντας όμως σε αυτήν τη διαδρομή και περισσότερους αντιπάλους. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την προώθησή του στη θέση του σέντερ φορ καθώς και σε αυτό το σενάριο δέχεται τις βοήθειες από τον Γκερέρο.

Δεν ξέχασε την μπάλα ο Φορτούνης στην προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας και η καλή του τύχη τον έφερε να συνεργαστεί με τον Μαρτίνς για να συνεχίσει στο διάδρομο της…απογείωσης. Στην εποχή που διανύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μπαίνουν στην εξίσωση και οι… διαιτητές για τη διαμόρφωση των αξιών, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι του πάγκου είναι αυτοί που αναδεικνύουν τους παίκτες. Και από τη συγκεκριμένη λογική δεν θα μπορούσε να ξεφύγει σήμερα ούτε καν ο μέγας Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα…

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ