Κάντε τον ΠΑΟΚ χάζι, τώρα που πατάει γκάζι

Κάντε τον ΠΑΟΚ χάζι, τώρα που πατάει γκάζι

Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν είχε μπροστά της τόσα παιχνίδια και μάλιστα με τόσο ισχυρούς αντιπάλους.

Δεν είναι τυχαίο πως στο σχεδόν αδιάφορο παιγνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Παναχαΐκή για το κύπελλο, ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε βασικούς ποδοσφαιριστές. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια, η αναφορά σε βασικούς αποτελεί σχήμα λόγου, μια και με κάποιες εξαιρέσεις, ο τίτλος του βασικού δεν αφορά τους πάντες.

Ο Ζαμπά άραγε λογίζεται ως βασικός, μήπως ο Λημνιός; Κανείς δε μπορεί να το πει με σιγουριά. Υπάρχουν αγώνες που έχουν αγωνιστεί στην αρχική εντεκάδα, άλλοτε ήρθαν από τον πάγκο, υπήρξαν και φορές που ήταν εκτός αποστολής.

Στην ίδια κατηγορία ο Σακχόφ, όπως και ο Καντουρί.

Με εξαίρεση τον Πασχαλάκη και την τετράδα της άμυνας, δεν υπάρχει παίκτης που έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Σήμερα για παράδειγμα, γιατί να μη συμμετείχε ο Τόσκα στη θέση του Βιεϊρίνια; Μόλις τρεις ημέρες πριν ο ΠΑΟΚ έπαιξε αγώνα πρωταθλήματος που αποτελεί το βασικό στόχο για φέτος και δεν πρέπει να λησμονούμε πως παρά την εξαιρετική παρουσία του, ο Πορτογάλος δεν είναι έφηβος.

Έχει και βαρύ σκαρί, δυο τραυματισμούς είχε φέτος, ο ένας μάλιστα στην προθέρμανση.

Για ποιο λόγο λοιπόν να μην έκανε έστω μια δυο αλλαγές, πόσο δε όταν λόγω της βροχής, οι πιθανότητες τραυματισμού πάντα είναι αυξημένες.

Δε μπορώ να είμαι στο μυαλό του Λουτσέσκου, είναι τόσο επιδεικτικό όμως αυτό που έκανε σήμερα, που δε μου αφήνει περιθώριο να σκεφτώ κάτι άλλο, πέρα από το ότι θέλει να δώσει παιγνίδια, στον κορμό που θα διανύσει το τελευταίο σπριντ μέχρι το τέλος.

Ας μην ξεχνάμε, πως ο Ρουμάνος έκανε ροτέισον σε σημείο παρεξήγησης, σε ουκ ολίγους αγώνες του πρώτου γύρου, τότε όμως που ο ΠΑΟΚ είχε απανωτούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πλέον, το νερό έχει μπει στ΄ αυλάκι, κυρίως σε επίπεδο προεργασίας και φυσικής κατάστασης.

Το είχα θυμίσει αρκετές φορές φέτος, πως ο ΠΑΟΚ του πρώτου μισού είχε μειονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους, αφού λόγω της συμμετοχής του στα προκριματικά του C.L και της σφοδρής επιθυμίας για να τα καταφέρει, αναγκάστηκε να μην κάνει τη συνηθισμένη προετοιμασία.

Καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν είχε μπροστά της τόσα παιγνίδια και μάλιστα, με τόσο ισχυρούς αντιπάλους.

Βλέπαμε ΠΑΟΚ Ιούλιο-Αύγουστο να τρέχει, λες και είχαμε πιάσει χειμώνα, ήταν ξεκάθαρο πως η προετοιμασία ήταν πιο χαλαρή και προσαρμοσμένη σε αυτό το δεδομένο.

Σε περίπτωση που έκανε τις επίπονες προπονήσεις που συνηθίζουν οι ομάδες κάθε καλοκαίρι, στον πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία, θα είχε κλατάρει στο 20λεπτο.

Αυτό βεβαίως είχε τίμημα, καθώς σταδιακά οι παίκτες άρχισαν να βγάζουν κούραση από τα μέσα ως τα τέλη του φθινοπώρου, άλλη επιλογή δεν υπήρχε όμως.

Εννοείται πως η «πλημμελής» προετοιμασία έγινε με πλάνο και οργάνωση, καμία σχέση δηλαδή με τις κλασικές του Αναστασιάδη, που οι ομάδες του πάντα σκάνε μετά το χειμώνα, μια και αντί να αναθέσει το κομμάτι της φυσικής κατάστασης σε κάποιον επιστήμονα-γυμναστή που έχει σπουδάσει το αντικείμενο, βγάζει ο ίδιος το πρόγραμμα βάσει των απομνημονευμάτων που είχε ως ποδοσφαιριστής, από προετοιμασίες που έκανε ο Λόραντ, τη δεκαετία του 70.

Στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου τα πάντα γίνονται συνειδητά και με πρόγραμμα, το τεχνικό επιτελείο προτίμησε να προκαλέσει το μικρότερο δυνατό κακό στην ομάδα, ώστε να πετύχει όσους περισσότερους στόχους μπορούσε.

Στον κόσμο, δεν υπάρχει πρόγραμμα εκγύμνασης που θα επιτρέπει σε αθλητές να τρέχουν σα δαιμονισμένοι το καλοκαίρι, φτάνοντας στον τελευταίο μήνα της επόμενης άνοιξης, χωρίς να κάνουν κοιλιά.

Ακόμα κι αν επιλεγεί ο εύκολος δρόμος της ντόπας, θα σε τσακίσουν οι μυϊκοί τραυματισμοί. Η ομάδα δεν έχει τέτοιους, δείγμα πως η δουλειά που έγινε δεν ήταν της πλάκας..

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν επέλεξε να κάνει την κοιλιά του το φθινόπωρο που μας πέρασε, δεν είχε και άλλες επιλογές εδώ που τα λέμε. Κι αφού λόγω της εξαιρετικής τακτικής συμπεριφοράς του βγήκε αλώβητος (μερικώς βέβαια, αφού δεν προχώρησε από τον Ευρωπαϊκό όμιλο), ήρθε η ώρα να μαρσάρει.

Να ποιος είναι ο λόγος που προηγουμένως αναφέρθηκα στην ομάδα που θα κάνει το τελευταίο σπριντ και όχι σε αυτήν που απλώς θα φτάσει στο τέλος.

Από δω και στο εξής ο ΠΑΟΚ θα πηγαίνει γκαζωμένος και για όσους έχουν αμφιβολίες, μπορούν να ανατρέξουν στην ομάδα της περσινής χρονιάς, που από το χειμώνα και μετά, έφτασε μέχρι το φινάλε, με το γκάζι τερματισμένο.

Φανταστείτε φέτος, που είναι ακόμα πιο δεμένη και με περισσότερες επιλογές….

Αυτό που βλέπαμε πέρσι λοιπόν και ανάγκασε κάποιους να αναρωτιούνται «γιατί δεν το βλέπουμε φέτος» ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε ξανά!

Προσδεθείτε λοιπόν, έφτασε η ώρα να πατήσουμε γκάζι κι όπως πέρσι, οι αντίπαλοι θα μας κάνουν χάζι!

Εναλλακτικά, μπορούν να ψάχνουν τρόπους διαφυγής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ