Ο «κλειδαράς» του Κυπέλλου!

Ο «κλειδαράς» του Κυπέλλου!

Για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού η ρεβάνς με την Ξάνθη αποτελεί την ευκαιρία για να ανοίξουν ξανά την πόρτα της  ενδεκάδας…

Κάθε ματς είναι και μία διαφορετική ιστορία. Ειδικά για τον Ολυμπιακό που αγωνίζεται σε συνθήκες «εξυγίανσης» κάθε παιχνίδι μοιάζει με… περιπέτεια για τους λόγους που μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας…

Από κει και πέρα η ρεβάνς με την Ξάνθη αποτελεί και ζήτημα διαχείρισης από τον Μαρτίνς. Από τη συγκρότηση της αποστολής ο Πορτογάλος μας δείχνει ότι βάζει στην εξίσωση και τον αγώνα της Κυριακής στην Τρίπολη, καθώς άφησε εκτός διαδικασίας σχεδόν όλη την άμυνά του (Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη) όπως και τον Γκερέρο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό συμμετείχε στο «τέχνασμα» με τον Φορτούνη.

Ο Σολδάνο είναι πλέον διαθέσιμος αν και υπό κανονικές συνθήκες στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Χασάν και ο προπονητής θα κρίνει για τη συμμετοχή του Αργεντινού, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Μεριά με τον Μιράντα είχαν συναντηθεί ξανά στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας στο ματς με τον… ΟΦΗ στο Ηράκλειο, όμως όπως προαναφέρθηκε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Από τη στιγμή που ο Μαρτίνς έστειλε στο Μιλάνο την ενδεκάδα του Κυπέλλου, τότε είναι σαφές ότι έχει ξεπεράσει κάθε… φοβία σχετικά με το ζήτημα των αρκετών αλλαγών στο πλάνο του. Το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης στα Πηγάδια αφήνει ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης, καθώς ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να προσέξει και τα νώτα του, αφού αν δεχθεί γκολ, τότε θα πρέπει να σκοράρει δύο φορές για να συνεχίσει αυτός στην επόμενη φάση του θεσμού.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι θα επιλεγούν από τον προπονητή θα πρέπει να δείξουν ότι διαθέτουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, πόσο μάλλον από τη στιγμή που μαζί με την πρόκριση είναι ανοιχτή και η περίοδος των μεταγραφών. Πάντα οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν, όμως το ζητούμενο είναι να αποδείξουν στον προπονητή ότι κάνει… λάθος, αν και εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία.

Μέσω του Κυπέλλου έχουν ξεκλειδώσει στο παρελθόν την  πόρτα της ενδεκάδας αρκετοί παίκτες, ιδιαίτερα σε τέτοιου  τύπου αγώνες όπως αυτός με την Ξάνθη που ο αντίπαλος είναι από το «πάνω ράφι». Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια των ερυθρόλευκων με τους Ακρίτες δεν υπήρξε νικητής (1-1 στο Πρωτάθλημα, 0-0 στο Κύπελλο) και αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Όταν σου ζητάει η μπάλα να δείξεις πράγματα, τότε δεν μπορείς να κάνεις πως δεν ακούς. Αυτό απαιτεί άλλωστε και ο εσωτερικός ανταγωνισμός σε κάθε ομάδα και δη στον Ολυμπιακό που διαθέτει και μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ. Η «ανηφόρα» για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του έως τα τέλη του Φλεβάρη θα είναι μεγάλη και η προσπάθειά τους ξεκινά απόψε από το Καραϊσκάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ