Απαγορεύεται να ξενερώσουν οι παίκτες του ΠΑΟ

Απαγορεύεται να ξενερώσουν οι παίκτες του ΠΑΟ

Εδώ που έφτασε το «τριφύλλι», πρέπει να κάνει κατάθεση ψυχής και ταλέντου για να γυρίσει ο κόσμος και να πειστεί ότι υπάρχει μέλλον.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήρθε κοντά με τις νίκες στην αρχή κι απομακρύνθηκε με τα άσχημα αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα, την έχουμε καταγράψει και δύσκολα θα υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας.

Ο οπαδός θέλει νίκες και προοπτική. Να τον εμπνέει η ομάδα ότι θα έρθουν τίτλοι. Ότι υπάρχει μέλλον για να στηρίξει. Καλά τα παιδιά της Ακαδημίας, αλλά αν δεν έρχονται επιτυχίες, ο Έλληνας οπαδός σύντομα θα καθίσει στον καναπέ του σπιτιού του.

Όχι μόνο αυτός του Παναθηναϊκού. Απλώς ο φίλος του «τριφυλλιού» έχει για χρόνια συσσωρευμένη απογοήτευση και είναι πιο δύσκολο να στηρίξει τη φετινή προσπάθεια που είναι υγιής, αλλά δεν οδηγεί σε τίτλους. Και δεν είναι ότι δεν οδηγεί σε τίτλους φέτος. Υπάρχει η εντύπωση και σε μένα και στην πλειονότητα του κόσμου ότι αν δεν μπει χρήμα, σε νορμάλ επίπεδα, δεν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να γίνει ανταγωνιστικός για την κορυφή.

Στο ματς με τη Λάρισα ο κόσμος δεν πιστεύω ότι θα είναι αρκετός. Ο αποκλεισμός από τη Λαμία ήταν ισχυρό σοκ και πλέον ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ ό,τι στην αρχή της σεζόν για να δουν το ΟΑΚΑ να αποκτά και πάλι παλμό. Εκτός από το ταλέντο τους, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, νέοι και πιο έμπειροι, θα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής και να βγάλουν τώρα την προσωπικότητά τους. Στα δύσκολα. Στα εύκολα όλοι βγαίνουν μπροστά. Τώρα, όμως, πρέπει ο καθένας να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει.

Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση την ερχόμενη εβδομάδα, όπου υπάρχει το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, δεν θα έχει σερί αγώνες. Προσωπικά το θεωρώ κακό. Μόνο μέσα από το σκληρό πρόγραμμα γίνεσαι πιο δυνατός, χτίζεις χαρακτήρα. Η διαφορετική ανάγνωση, θέλει την ομάδα πιο φρέσκια. Ο κάθε παίκτης, λοιπόν, θα πρέπει να βρει προσωπικό κίνητρο για να αποδώσει αυτό που πρέπει. Αν ο καθένας ατομικά παρουσιαστεί ξενερωμένος θα κάνει κακό και στο σύνολο και στον εαυτό του. Αυτό είναι δουλειά των Δώνη, Νταμπίζα να το αποτρέψουν.

Το αναφέρω διότι έχω δει πολλές φορές την απογοήτευση να κυριαρχεί. Όταν ένας παίκτης δεν βλέπει κάποια σπουδαία προοπτική, στο υποσυνείδητο περνάει ότι «για ποιον λόγο να προσπαθώ;». Στο «τριφύλλι» έχουν λόγο. Την πεντάδα. Να βγει η ομάδα στην Ευρώπη για να εκτίσει την ποινή κι αν γίνει και θαύμα και αρθεί η τιμωρία (μοιάζει απίθανο) ακόμα καλύτερα.

Οι παίκτες, όμως, απαγορεύεται να ξενερώσουν. Αν αυτοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μικροί σε ηλικία και χωρίς σπουδαίο βιογραφικό, ξενερώνουν με μία αποτυχία, τότε τι να πει ο κόσμος; Πως θα τον πείσουν ότι πρέπει να επιστρέψει;

Επιπλέον, είπα ότι όποιος αφήσει την απογοήτευση να τον ρίξει, τότε θα κάνει κακό στον εαυτό του, όχι μόνο προσωρινά, αλλά και σε ό,τι αφορά το μέλλον του στην ομάδα. Δεν αξίζει να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό όποιος δεν παλεύει διαρκώς για το καλύτερο. Η πέμπτη θέση προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Και σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα παιδιά, όμως, δεν έχουν 2-3 πρωταθλήματα και 2-3 κύπελλα στην καριέρα τους για να παρατήσουν τη φετινή σεζόν. Ξεκίνησαν σαν να βρίσκονταν σε μία τρύπα κι έπρεπε να βγουν στην επιφάνεια, αλλά και να σκαρφαλώσουν και σε βουνό. Έδειξαν ότι μπορούν να βγουν από την τρύπα κι ότι μπορούν να σκαρφαλώσουν. Τελευταία, ωστόσο, τελευταία έχουν καθηλωθεί χαμηλά. Δεν χρειάζεται από τη στασιμότητα ξαφνικά να πάρουν τον κατήφορο.

Αυτό πρέπει να αποφύγει ο Δώνης και οι παίκτες του. Δημιούργησαν προσδοκίες, πολλοί οπαδοί και ΜΜΕ, ενδεχομένως υπερέβαλλαν στις αρχικές τους κρίσεις, αλλά στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να έχει μείνει η εντύπωση ότι αυτά τα παιδιά, ναι, μπορούν να σκαρφαλώσουν πιο ψηλά, αν έρθουν ενισχύσεις. Κι όχι να γυρίσουν πάλι πίσω στην τρύπα… Από το μηδέν στόχος είναι να πας πιο πάνω από το 5. Το να πας στο 6, το 7, το 8, όπως έκανε στην αρχή ο Παναθηναϊκός και να γυρίσεις πάλι κάτω από τη βάση, είναι αποτυχία.

ΥΓ. Κάθε ματς, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μοιάζει κομβικό. Αυτό με την ΑΕΛ είναι σημαντικό, διότι ακολουθούν τρία παιχνίδια εκτός έδρας (Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα). Η νίκη επί των Θεσσαλών είναι μονόδρομος. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα προσθέσει μεγαλύτερη πίεση, από τη στιγμή που θα ακολουθήσουν τα ντέρμπι.
ΥΓ1.: Πολλοί παίκτες εδώ καιρό δεν είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν 14 ματς στο πρωτάθλημα για να γυρίσουν το κλίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ