Πάρτε το χαμπάρι, ο ΠΑΟΚ θα το πάρει

Πάρτε το χαμπάρι, ο ΠΑΟΚ θα το πάρει

Σε ένα παιχνίδι, που ο Δανός ρέφερι αποφάσισε να το τελειώσει νωρίς αποβάλλοντας με ανύπαρκτη δεύτερη κάρτα τον Ζαμπά, ο Δικέφαλος του Βορρά άντεξε και διατήρησε το αήττητο του. Με τη διαφορά πλέον από τον δεύτερο Ολυμπιακό να διαμορφώνεται στους έξι πόντους, του αρκεί, να μην χάσει την επόμενη Κυριακή για να παραμείνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το αποψινό ντέρμπι είναι παιχνίδι από αυτά που, όπως λέμε, θα ξεχαστεί γρήγορα. Δεν είναι μόνο ότι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά και ότι ο Δανός διαιτητής με την αλλοπρόσαλλη στάση του, στο πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν τραγικός, δεν άφησε τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για την αναίτια αποβολή του Λέο Ζαμπά με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα, η οποία τους άφησε από νωρίς με παίκτη λιγότερο και ουσιαστικά τους μετέτρεψε σε κομπάρσους ενός παιχνιδιού που φαινόταν να βρίσκεται υπό τον έλεγχο τους όσο οι δύο αντίπαλοι ήταν ίσοι αριθμητικά.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη ανάλυση και κριτική από το 32΄ και μετά. Από το λεπτό εκείνο δεν υπάρχει αγώνας. Από τη μία η γηπεδούχος ΑΕΚ με μια φλύαρη και ανούσια υπεροχή να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη και από την άλλη ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει το προβάδισμα του. Οι δύο προπονητές έκαναν λάθη στη διαχείριση των νέων δεδομένων που έφερε η αποβολή και όπως ήταν φυσικό δυσκόλεψαν τη ζωή τους.

Ο Ουζουνίδης δεν μπόρεσε να βρει τους τρόπους για να απειλήσει διαφορετικά το τέρμα των αντιπάλων του εκτός από συνεχείς και ατέρμονες σέντρες. Κατά τη γνώμη μου δεν συνιστά επιτυχία για την περυσινή πρωταθλήτρια να μην κερδίζει ένα ματς στο οποίο παίζει με παραπάνω παίκτη για πάνω από μια ώρα παιχνιδιού. Ο Λουτσέσκου από την άλλη ήταν ο κλασικός φοβικός κόουτς που παρουσιάζεται σε αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ που πρέπει να ρισκάρει η ομάδα. Ειλικρινά θεωρώ ότι ο Ρουμάνος είναι το μεγαλύτερο όπλο των άλλων διεκδικητών του τίτλου.

Πάμε τώρα και στα επόμενα. Μην γελιόμαστε. Το πρωτάθλημα παίζεται, σε πολύ μεγάλο ποσοστό για να μην πω 100%, την επόμενη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον δεύτερο Ολυμπιακό σε ντέρμπι τίτλου. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για τον Δικέφαλο του Βορρά. Έχει καταφέρει μετά από πάρα πολλά χρόνια να παίζει για τον τίτλο και να το κάνει αυτό μπροστά στο κοινό του.

Απέναντι του θα βρει έναν φορμαρισμένο Ολυμπιακό που δεν θα έχει άγχος και θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να χαλάσει τη γιορτή. Για να μην το επιτρέψει αυτό η ομάδα του Λουτσέσκου θα πρέπει να μπει στο ματς με στόχο να δείξει από το πρώτο λεπτό ότι ήρθε η ώρα να επιβάλλει το νόμο της. Βασικά αυτό θα πρέπει να το καταλάβει πρωτίστως ο προπονητής για να μπορέσει να το μεταδώσει στους παίκτες του και μετά αυτοί να το βγάλουν στο χορτάρι. Υπομονή μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Θα κλείσω με τον Δανό ρέφερι. Ευτυχώς που ο διαιτητής του παιχνιδιού προερχόταν από την χώρα της Γοργόνας και όχι από κάποια πόλη της Ελλάδας. Ο άνθρωπος στο πρώτο ημίχρονο τα έβλεπε όλα κίτρινα. Μοίρασε ούτε λίγο ούτε πολύ έξι κίτρινες κάρτες, την μία μάλιστα διπλή αποβάλλοντας τον Ζαμπά, όλες σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αφήνοντας ατιμώρητα αντίστοιχα μαρκαρίσματα από τους γηπεδούχους.

Χωρίς ίχνος υπερβολής θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μόνος που δεν πήρε κίτρινη από τους φιλοξενούμενους ήταν ο… Λευκός Πύργος… Στο δεύτερο δεν έκανε τα ίδια βέβαια, αλλά και μόνο ότι έβγαλε κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ στο τέλος για να ισοφαρίσει παραπέμπει σε φάρσα και κωμωδία. Είπαμε απόψε είδαμε το μιούζικαλ… ο Γοργόνος και οι Μάγκες…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ