Βραδιά που αλλάζει την ιστορία…

Βραδιά που αλλάζει την ιστορία…

Σε ματς όπως αυτό με την Ντιναμό Κιέβου οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να δώσουν συνέχεια στο όνειρο των οπαδών τους….

Για αγώνες όπως ο αποψινός δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Αυτά τα 90 λεπτά (κι άλλα τόσα στη ρεβάνς) σου αλλάζουν την καριέρα όταν βρίσκεσαι σε αυτήν τη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, συνεπώς πέρα από τις τακτικές και τα συστήματα παίζει καθοριστικό ρόλο το «θέλω» των πρωταγωνιστών…

Ο Ολυμπιακός μας επιβεβαίωσε άλλωστε ότι διαθέτει τεράστια προοπτική τη νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου, όταν απέκλεισε την Μίλαν και μάλιστα νικώντας την με δύο γκολ διαφορά. Έφτασε σε αυτό το 3-1 αν και έπαιξε με επίθεση «ανάγκης», όμως οι παίκτες του Μαρτίνς κατέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο όλο τους το είναι και κατάφεραν κάτι που πριν από το παιχνίδι δεν το πίστευε και πολύς κόσμος…

Τώρα απέναντί τους έχουν την Ντιναμό Κιέβου, μία ομάδα που δεν μπορεί να τους «τρομάξει», όσο οι Ιταλοί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το αποψινό τεστ δεν είναι από αυτά που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου». Όταν έχεις φτάσει άλλωστε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ τίποτα δεν είναι απλό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο που έρχεται από το… άγνωστο, καθώς οι Ουκρανοί δεν έχουν δώσει επίσημα παιχνίδια τον τελευταίο καιρό.

Προφανώς και ο παράγοντας «έδρα» θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους παίκτες και να προστατευτεί από τους οπαδούς, καθώς η ΟΥΕΦΑ περιμένει με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Στο Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει νικήσει κάποια από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης (Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Άρσεναλ), ενώ εφέτος του «ξέφυγε» με ισοπαλία μόνον η Μπέτις.

Οι παρτίδες των νοκ άουτ αγώνων έχουν τα δικά τους δεδομένα, αφού είναι απαραίτητο να παίξεις με μυαλό και να μην παρασυρθείς ακόμη και στο ενδεχόμενο να σου πάει καλά το παιχνίδι, ούτε και να απογοητευτείς αν σου στραβώσει στο ξεκίνημα. Το ταξίδι των δύο αγώνων είναι αρκετά μακρύ κι ας φαίνεται σύντομο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν και την εμπειρία αλλά και το ταλέντο για να προσπεράσουν τους Ουκρανούς, όμως αυτό θα πρέπει να δούμε να συμβαίνει και από τη θεωρία στην πράξη. Σε ματς όπως το αποψινό θα πρέπει και οι 14 που θα αγωνιστούν να φτάσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος. Από τη στιγμή όμως που βραδιές σαν την αποψινή αλλάζουν την ιστορία σου, τότε αξίζει τον κόπο να επιδιώξεις να φτάσεις στην υπέρβαση.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, ωστόσο αν καταφέρει να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, τότε πραγματικά θα έχει δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν. Πάνω από όλα όμως θα έχει πείσει τους δικούς του οπαδούς ότι πραγματικά τούτη η ομάδα είναι αυτή που ονειρεύονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ