Πώς να κρυφτείς από την μπάλα;

Πώς να κρυφτείς από την μπάλα;

Καθόλου τυχαία η δικαίωση του Μαρτίνς και η «τιμωρία» του Χιμένεθ….

Σε αντίθεση με τη θεωρία του Ίβιτσα Όσιμ περί της… ηθικής της μπάλας, έχουμε την άποψη ότι η στρογγυλή θεά είναι τελικά δίκαιη. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σου γυρίσει την πλάτη, όμως στο τέλος θα σου δώσει αυτά που δικαιούσαι… Σε αυτήν τη διαδρομή ο Ολυμπιακός έχει βιώσει κάποιες φορές τα «καπρίτσια» της μπάλας και έφυγε χαμένος από ματς που δικαιούταν τη νίκη, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη που δεν έφτασε στην επιτυχία αν και δημιούργησε περισσότερες από 40 τελικές και έπαιξε τους αντιπάλους του στο μισό γήπεδο.

Στο κομβικής σημασίας παιχνίδι με την Μίλαν είδε όμως την προσπάθειά του να δικαιώνεται καθώς πέταξε έξω τους Ιταλούς από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, πετυχαίνοντας μάλιστα νίκη με δύο γκολ διαφορά… Στην Τούμπα βρέθηκε πρόσφατα να χάνει από το τρίτο λεπτό και πάλι από καραμπόλα, ενώ με την Ντιναμό Κιέβου δέχθηκε την ισοφάριση στο φινάλε της αναμέτρησης. Και με την ΑΕΚ έμεινε πίσω στο ημίχρονο, όμως η επικράτησή του ήταν εντυπωσιακή και πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Την επιβεβαίωσε το ίδιο το ποδόσφαιρο τη δουλειά του Μαρτίνς και των παικτών του, που έφτασαν σε μία απίστευτη ανατροπή και κράτησαν όλη την προοπτική που είχαν δημιουργήσει με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους. Όπως και ο Φορτούνης δεν έχει φτάσει τυχαία σε αυτό το τόσο υψηλό επίπεδο τούτη τη σεζόν. Νωρίτερα από όλους τις άφησε τις διακοπές του για να επιστρέψει στο γήπεδο και ο Μαρτίνς τον αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- τον έκανε να παίζει και με πρόβλημα στον αστράγαλο και να μην πέφτει ούτε από το σπρώξιμο του Σιμόες, αλλά και να κάνει κούρσα στο μισό γήπεδο στην εκπνοή του αγώνα με την ΑΕΚ.

Όπως πιστεύουμε και ότι τον… διάλεξε η μπάλα τον Χιμένεθ για να τον «υποδείξει» ως έναν από τον βασικούς υπεύθυνους για την εφετινή αποτυχία της ΑΕΚ, καθώς το δικό του έργο παρέλαβε ο Ουζουνίδης, έστω και με απώλειες στο έμψυχο υλικό- με ευθύνη της διοίκησης. Πώς να κρυφτείς από την μπάλα; Δεν γίνεται. Θα σε βρει όπου κι αν πας και θα σε περιμένει, είτε για να σε ξεχρεώσει είτε για να σου πάρει πίσω αυτά που δεν είχες το δικαίωμα να αποκτήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε να διαχειριστεί ένα καινούργιο ρόστερ και να παίξει σε ένα πρωτάθλημα με συνθήκες «εξυγίανσης», όμως όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση, αλλά έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε για να αξιοποιήσει όλο του το δυναμικό.

Κατηγορήθηκε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα ματς όμως τις έδωσε τις απαντήσεις του στα δύο ημίχρονα των αγώνων με την Μίλαν και την ΑΕΚ. Στο τέλος θα νικάει πάντα το ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ