Μετράει το «ταξίδι»!

Μετράει το «ταξίδι»!

Όσο περισσότερο θα «μείνει» ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της πρόκρισης, απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, τόσο θα αυξήσει και τις πιθανότητές του…

Μία από τις θεωρίες που ισχύουν διαχρονικά στο ποδόσφαιρο είναι αυτή που λέει ότι ποτέ δεν αλλάζεις την ομάδα που κερδίζει. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα, αφού άλλη ενδεκάδα ξεκίνησε το ματς με την ΑΕΚ, όπου έχανε στο πρώτο ημίχρονο κι άλλη έφτασε στην ανατροπή και το εντυπωσιακό 4-1!

Επί της ουσίας πάντως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει και πολλά περιθώρια για ευρύ rotation από τη στιγμή που υπάρχουν κάποια στάνταρ πριν από το δεύτερο ραντεβού με την Ντιναμό Κιέβου. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Χριστοδουλόπουλο και Βούκοβιτς, τον τιμωρημένο Καμαρά, ενώ ο Ομάρ αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή, πλην όμως προέρχεται από αρκετά μεγάλο διάστημα απραξίας.

Ο Τοροσίδης άλλωστε ήταν ένας από τους «άσους» που έβγαλε από το μανίκι του στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ ο Μαρτίνς και η παρουσία του προσφέρει στον Ολυμπιακό όχι μόνον στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στην ψυχολογία όλης της ομάδας. Ο Μεριά αναμένεται να μετατεθεί έτσι κι αλλιώς στο κέντρο της άμυνας, καθώς κέρδισε αρκετούς πόντους στην εκτίμηση του προπονητή στα τελευταία 90λεπτα, ενώ για τον παρτενέρ του Γκιγιέρμε (αυτός απλά δεν βγαίνει… ποτέ) υπάρχουν διαθέσιμοι οι Μπουχαλάκης και Νάτχο, με τον τελευταίο να έχει καλή προϋπηρεσία στα γήπεδα της Ουκρανίας.

Με τον αγώνα στο Κίεβο ολοκληρώνεται για τους ερυθρόλευκους ένας κύκλος με σημαντικά παιχνίδια, που τους καθόρισαν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει ακόμη ανοιχτός ο ορίζοντας του Γιουρόπα Λιγκ. Απλά, τούτη τη φορά θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση, καθώς ο Ολυμπιακός θα παίξει τα ρέστα του, όμως σε ανάλογη θέση είχε βρεθεί και πριν από το ματς της Τούμπας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε δεν του επέτρεψε ούτε καν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο Μαρτίνς έχει γίνει πλέον πιο σοφός και γνωρίζει καλά ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για την ομάδα του να κυνηγάει σε κάθε ματς. Μπορεί με την ΑΕΚ να το γύρισε το παιχνίδι και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, ωστόσο κάθε αγώνας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο χρόνος είναι… χρήμα (και) για την περίπτωση του Ολυμπιακού στην αυριανή ρεβάνς, αφού όσο περισσότερο παραμένει στο παιχνίδι, τόσο θα διατηρεί και τις πιθανότητές του για να πετύχει το στόχο του.

Αν του προκύψει το 1-0, τότε όλα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα, όμως στην περίπτωση του 0-1, τότε το άγχος θα πάει όλο στο μισό γήπεδο της Ντιναμό και οι ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν άλλη προοπτική, συνεπώς θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να μείνουν στο «ταξίδι» του αγώνα. Μπορεί τις περισσότερες φορές να ισχύει η άποψη ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, όμως στους νοκ άουτ αγώνες ίσως να υποχρεωθείς να ασπαστείς και το αντίθετο. Η καλύτερη επίθεση να είναι η… άμυνα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ