Βούκοβιτς : Υπουργός Άμυνας άνευ χαρτοφυλακίου

Βούκοβιτς : Υπουργός Άμυνας άνευ χαρτοφυλακίου

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς παραμένει εκτός πλάνων παρότι ο Ολυμπιακός έχει θέμα στην άμυνα του και μαζί παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν τελικά μπορεί να δώσει λύσεις.

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος λέει ο λαός μας. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού όπου νοικοκύρης βεβαίως, ο εκάστοτε προπονητής. Εν προκειμένω ο Τάκης Λεμονής. Αυτός γνωρίζει καλύτερα από όλους την αγωνιστική κατάσταση του κάθε παίκτη του, αυτός παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων, αυτός κρίνει και κρίνεται.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα με τις αναταραχές στα αποδυτήρια και την αγωνιστική σταθερότητα που παλεύει να βρει ο Έλληνας τεχνικός επιδιώκει να «καθαρίσει» την κατάσταση και να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες στην ομάδα. Εξ ου και οι πρώτες εκκαθαρίσεις που αποφασίστηκαν από την διοίκηση (Καπίνο, Καρσελά, Μίλιτς, Ζντιέλαρ) προφανώς με την σύμφωνη γνώμη του Λεμονή αλλά και η ξεκάθαρη διάθεση πλέον να μην μείνει τίποτα στον «αέρα» όπως στην περίπτωση του Σεμπά.

Το ματς στο Αγρίνιο που έρχεται είναι το πλέον καθοριστικό για όλους στη συνέχεια. Κομβικής σημασίας παιχνίδι που θα κρίνει την επόμενη μέρα όλων με τη νίκη να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους.

Είναι αλήθεια πως ο Τάκης Λεμονής σε όλο το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό αναλαμβάνοντας μια ομάδα με σοβαρά προβλήματα από τον Χάσι έδωσε ευκαιρίες σχεδόν σε όλους τους παίκτες που βρήκε. Πήρε αποφάσεις μέσα από τις ευκαιρίες που έδωσε και κατέληξε σε σημαντικό βαθμό σε έναν βασικό κορμό.

Η αλήθεια όμως συνάμα είναι πως μέσα στους ελάχιστους που δεν έχουν πάρει, τουλάχιστον ακόμη, την ευκαιρία είναι και μια από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Ο λόγος για τον Γιάγκος Βούκοβιτς, τον «Υπουργό Άμυνας» όπως ονόμασαν οι Τούρκοι με αφορμή την εξαιρετική παρουσία που είχε στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Κόνιασπορ με την οποία κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο στην γειτονική χώρα.

Ο διεθνής Σέρβος κεντρικός αμυντικός που ήρθε με μεγάλες προσδοκίες το καλοκαίρι όμως η μέχρι τώρα παρουσία του με τα ερυθρόλευκα περιορίζεται σε 4 συμμετοχές. Από την μια ο τραυματισμός του με το ξεκίνημα προετοιμασίας από τη λάθος διαχείριση του Χάσι και από την άλλη η θλάση που υπέστη στις αρχές του Σεπτέμβρη σε ματς της εθνικής του ομάδας τον άφησαν για σημαντικό διάστημα εκτός δράσης. Μέχρι τότε είχε προλάβει να παίξει βασικός στο ματς με την Παρτιζάν στο Καραϊσκάκη, με την Ριέκα στην Κροατία και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Λάρισα.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Βούκοβιτς έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του τέθηκε στη διάθεση του Λεμονή, όμως η μοναδική φορά που φόρεσε τα ερυθρόλευκα ήταν στο ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό στις 25/10. Έκτοτε είτε βρίσκεται στον πάγκο, είτε εκτός αποστολής όπως συνέβη και στο ματς με την Γιουβέντους. Ο Λεμονής δείχνει ξεκάθαρα πως με τους Ένγκελς, Σισέ, Μποτία, Νικολάου καλύπτεται σε αντίθεση με τον Βούκοβιτς που αναζητά ακόμη μια ευκαιρία.

Με τον Ολυμπιακό να έχει ολοφάνερα προβλήματα στην άμυνα ο Λεμονής προφανώς με όσα βλέπει στις προπονήσεις θεωρεί πως ο Σέρβος δεν αξίζει μιας ευκαιρίας. Την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Γιάγκος Βούκοβιτς παρότι έχει Μουντιάλ μπροστά του με την Σερβία αναζητά την ευκαιρία και δείχνει την επιθυμία να μείνει στον Ολυμπιακό και να παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα.

Παρότι είναι δεδομένο πως η Μάλαγα του Μίτσελ και του Ουσίγιος τον περιμένουν (ως δανεικό) και παρότι και ο Μποτία συνεχίζει να προβληματίζει όχι μόνο με την αγωνιστική του κατάσταση. Ο Βούκοβιτς συνεχίζει να είναι Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και το ζητούμενο είναι αν τελικά θα μάθουμε ποτέ αν αυτό γίνεται σωστά ή αν μια λύση που φαινόταν εξαιρετική όταν τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός έναντι 2 εκατ. ευρώ προσφέροντας του ένα πανάκριβο συμβόλαιο, μένει στα «πιτς» χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ