Όλοι με το μυαλό στο Μιλάνο

Όλοι με το μυαλό στο Μιλάνο

Στην Ποντγκόριτσα έτρωγε σίδερα, στο Λαύριο πέταγε… αετό, το ροτέισον έγινε 8άδα παικτών και ο Μάικ Τζέιμς και η παρέα του περιμένουν.

Ένα ακόμα παιχνίδι στην Α1 για τον Ολυμπιακό, μία ακόμα εμφάνιση που δεν θέλουν να την θυμούνται στον Πειραιά. Είναι φοβερό ότι φέτος οι Ερυθρόλευκοι σε 18 παιχνίδια που έχουν δώσει, σε 8 από αυτά, έχουν κερδίσει με 10 και κάτω πόντους. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Από τίποτα έως και πάρα πολλά, που δεν υπάρχει λόγος αυτή την στιγμή να τα σχολιάζουμε.

Δεν πρόκειται να βγάλω γκρίνια σε αυτό το μπλογκ. Απλά από την άλλη είναι δύσκολο να καταλάβω πως γίνεται απέναντι στην Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα ο Ολυμπιακός να… καθαρίζει το ματς με το έτσι θέλω και απέναντι στο Λαύριο να μένει ακόμα και με 8 πόντους πίσω στο σκορ μετά από τρεις μέρες. Ειδικά όταν έχεις κάνει τέτοιο ροτέισον στο Μαυροβούνιο.

Σίγουρα είναι θέμα συγκέντρωσης και αυτό καλείται ο Μπλατ να βρει τι φταίει και δε μπορούν οι Ερυθρόλευκοι να είναι το ίδιο αποδοτικοί σε παιχνίδια που δεν «καίγονται».

Με μία μόλις προπόνηση η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε απέναντι στο συγκρότημα του Σερέλη που ήταν λες και πήρε «copy paste» την αντιμετώπιση του Γιάννη Καστρίτη, πριν από μία αγωνιστική. Άμυνα ζώνης…

Ο Ολυμπιακός «πνίγηκε» στην άμυνα χώρου και δεν είχε το καθαρό μυαλό να ψάξει τις σωστές επιλογές για να την διασπάσει. Δεν μπορώ να θέσω ως δικαιολογία την απουσία του Στρέλνιεκς για την απειλή από τα 6,75μ, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι είχαν 8/23 τρίποντα. Η μπάλα δεν πέρασε σωστά στο ποστ όπως θα έπρεπε, πολλοί παίκτες ήταν στατικοί και ο Μπλατ πήγε στα… σίγουρα για να μην χάσει το παιχνίδι. Το ότι καθαρίζουν την μπουγάδα οι παλιοσειρές Πρίντεζης και Σπανούλης παιχνίδια σαν και αυτό, χρίζει εξέτασης.

Προσωπικά θεωρώ ότι ανοίγοντας το ροτέισον και έχεις περισσότερη ενέργεια και παραπάνω λύσεις, σε ένα ποιοτικό ρόστερ με κάποιες βέβαια ανορθογραφίες αναφορικά με τρόπο που έχει δομηθεί εξ αρχής. Αλλά γιατί να το αναλύουμε και πάλι αυτό και να το αναπαράγουμε διαρκώς;

ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Ξέρω προτρέχω και δεν το συνηθίζω αυτό. Στο Μιλάνο τα πράγματα θα είναι δύσκολα και αν έχει κάπου πρόβλημα η ομάδα του Αρμάνι, αυτό είναι στην θέση του σέντερ. Σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί υπερβολικά τους ψηλούς του. Αυτό που με ανησύχησε λοιπόν ήταν ότι οι Ερυθρόλευκοι… ξεζούμισαν τους παίκτες που έχουν σε αυτές τις θέσεις με το συμπαθέστατο συγκρότημα του κόουτς Σερέλη, τρεις μέρες πριν το παιχνίδι με την παρέα του Μάικ Τζέιμς. Με συγχωρείτε που επιμένω και έχω… σκαλώσει με αυτό το θέμα, όμως δεν υπήρχε λόγος να πιεστεί τόσο πολύ ο Μιλουτίνοφ, να είναι εκτός ο Μπόγρης και να μένει στο 0 ο Τίμα. Από την στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Λετονός και αφού ακολουθεί η Αρμάνι, γιατί να μην ήταν ο Μπόγρης στο ροτέισον και αν χρειαζόταν κάποιο κορμί στο «3» να βοηθούσε ο Βεζένκοφ εκεί;

Γενικότερα σε μία περίοδο όπου ο Ολυμπιακός φέρεται να μην ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αυτήν την στιγμή με τους ξένους διαιτητές, είναι ουσιαστικό να προσέχει για να έχει.

ΥΓ1 Χαίρομαι που έχει επανέλθει σε καλή αγωνιστική κατάσταση ο Μάντζαρης και είναι ωφέλιμος όποτε περνάει στο παρκέ. Μακάρι να παραμείνει σε αυτούς τους ρυθμούς και να ανεβάσει την απόδοσή του. Με τους γκαρντ της Αρμάνι είναι παίκτης κλειδί για την άμυνα του Ολυμπιακού.

ΥΓ2 Όπως είπα παραπάνω, η Αρμάνι «πονάει» στους ψηλούς μετά τον τραυματισμό του Γκουντάιτις. Ο ΛεΝτέι πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός στο παρκέ, να θυμίσει τον Ζακ της αρχής της αγωνιστικής περιόδου και να γίνει πιο ουσιαστικός στην ρακέτα και στις συνεργασίες του.

ΥΓ3 Αυτά τα social media και οι ανωνυμίες του twitter. Συνεχίστε να γράφετε χαζομαρούλες μωρέ. Πάντως όποιος περνάει τα όρια, από μένα θα έχει ένα ωραιότατο μπλοκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ