Ας είναι και Αζέροι, μακριά από Κομίνη-Κασναφέρη

Ας είναι και Αζέροι, μακριά από Κομίνη-Κασναφέρη

Να σκεφτεί κι ο δικαστής που θα στείλει στη μπουζού τους πρώτους κατηγορούμενους «πω πω κρίμα είναι, τόσους έχωσα μέσα, ας αθωώσω τους υπόλοιπους».

Το ποδόσφαιρο στο Αζερμπαϊτζάν εικάζω πως θα είναι πάνω κάτω στα δικά μας επίπεδα, αν και το χρήμα που κυκλοφορεί εκεί -μια επίσκεψη στο Μπακού θα σας πείσει- ίσως να το καθιστά καλύτερο από το Ελληνικό, που οι περισσότερες ομάδες φυτοζωούν.

Ακόμα όμως κι αν το χρήμα από μόνο του δεν αρκεί να φέρει την ευτυχία και την ανάπτυξη και δεχτούμε πως σε επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας, είναι σε παρόμοια επίπεδα, ο διαιτητής στο Κυριακάτικο παιγνίδι της Τούμπας, έβαλε γυαλιά στους δικούς μας.

Δυο πέναλτι υπέρ του γηπεδούχου σε ισάριθμες ανατροπές και υπέδειξε βούλα χωρίς δεύτερη σκέψη. Περίπου ένα μήνα πριν με τον ΠΑΣ, έγιναν 4-5 κι ο Φωτιάδης έδωσε μόλις 2. Κωτσόβολος την είδε τη δουλειά και άρχισε εκπτώσεις, μην τον πάρουν στο ψιλό. Η κλασική νοοτροπία του Έλληνα δηλαδή, που διαμορφώνεται εν πολλοίς από το επικοινωνιακό τοπίο. «Να δώσω 5 πέναλτι υπέρ του γηπεδούχου και να μείνω στην ιστορία ως ανέκδοτο;»

Ανέκδοτο βέβαια είναι το σκεπτικό των διαιτητών, όχι 5 αλλά και 25 να γίνουν οφείλεις να τα δώσεις. Κι αν μια ομάδα σκοράρει ισάριθμα γκολ από θέση οφσάιντ, είσαι υποχρεωμένος να τα ακυρώσεις όλα.
Δεν πάνε με το κιλό αυτά, όταν υπάρχει παράβαση, υποδεικνύεται και τέλος. Αν δεν είναι έτσι κι ο δικαστής που θα στείλει στη μπουζού τους πρώτους κατηγορούμενους της ημέρας, να σκεφτεί «πω πω κρίμα είναι, τόσους έχωσα μέσα, ας αθωώσω τους υπόλοιπους, θα με κυνηγούν οι Ερινύες».

Οι Ερινύες θα τον καταδιώκουν αν αφήσει ελεύθερους ανθρώπους που είναι επικίνδυνοι για τις κοινωνίες, οπότε όποιος πρέπει να φυλακιστεί μπαίνει μέσα. Έτσι πρέπει να λειτουργεί κι ο διαιτητής, έκανες πέναλτι κύριε, δείχνω άσπρη βούλα! Ξαναέκανες; Πάλι άσπρη βούλα.

Αυτό είναι και το σωστό, εδώ σκέφτονται τι θα τους πουν, τι θα τους γράψουν, τι ταμπέλα θα τους κολλήσουν, ανθρώπινο μέχρι ενός σημείου, αν δεν το αντέχεις όμως άλλαξε χόμπι. Ακόμα χειρότερα, όταν αποβάλλουν παίκτη και μετά ψάχνονται να δείξουν κόκκινη και στην άλλη ομάδα, λες και δεν είναι διαιτητές αλλά ισορροπιστές ή κάνουν p.r σε νυχτερινό κέντρο.

Το ίδιο και οι παίκτες, τρώνε μια κόκκινη και μετά παίζουν καράτε, σκεπτόμενοι πως στη συνέχεια ο διαιτητής θα είναι πιο επιεικής μαζί τους. Χίλιες φορές ξένοι λοιπόν, όχι από Αζερμπαϊτζάν, από Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουμπεκιστάν όπως έλεγε η Αννίτα Πάνια, ακόμα και Σρι Λάνκα. Ούτε από το πάνω ράφι όπως λέμε, ας είναι κι από το στοκ της επιχείρησης, αρκεί να μην είναι Έλληνες.

Αναλογικά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει τα περισσότερα παράπονα από τους ξένους, στον Χαρίλαο είδε το κοράκι να δείχνει άσπρη βούλα σε καθαρό μαρκάρισμα του Ουάρντα και στην Τούμπα ισοφαρίστηκε με γκολ οφσάιντ, με το χαρτί στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχε μόνο η αποβολή εφεύρεση του Ζαμπά αλλά στο πρώτο ημίχρονο τσιμπιόσουν μήπως σφύριζε ο Τζάμπας μεταμφιεσμένος.

Την Κυριακή ο βοηθός κόρακα είχε μια λάθος υπόδειξη σε βάρος του Ατρόμητου, μήπως όμως δεν υπήρχε μια παρόμοια στο Καραΐσκάκη σε βάρος του Πρίγιο; Λάθη θα γίνονται, το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το θέμα είναι να μη γίνονται άνω κάτω τα παιγνίδια και οι μόνοι που μπορούν να το εξασφαλίσουν είναι διαιτητές που θα έρθουν για 48 ώρες, θα φάνε θα πιούνε και μετά που τον είδατε τον Παναή…

ΥΓ. Το «κατά τη γνώμη μου το δεύτερο δεν είναι είναι πέναλτι, θα το δω στην τηλεόραση» του Κάναντι, δε σημαίνει ότι θεωρεί πως δεν υπήρξε ανατροπή, όπως πέρασαν προς τα έξω κάποια ΠΟΚεμον ΜΜΕ. Σημαίνει πως έχει αμφιβολίες, γι αυτό και ήθελε να την δει ξανά τη φάση.
Λογικά πρέπει να την είδε, αλλά δεν πρόκειται ερωτηθεί που κατέληξε τελικά, θα χαλάσει το σενάριο..
Θα περίμενα πάντως ανακοίνωση, πως πουλήσαμε όλα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στους Αζέρους, για ένα πρωτάθλημα…

Από ποιους; Μα φυσικά από αυτούς που διαρρέουν πως έχουν παράπονα από τον Σιδηρόπουλο στο Καραΐσκάκη, αλλά δεν προνόησαν να ζητήσουν ξένο διαιτητή.

Δεν υπήρχε λόγος, ούτως ή άλλως καλεσμένοι σε γενέθλιο πάρτι ήταν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ