Πόνεσαν τα μάτια μας…

Πόνεσαν τα μάτια μας…

Απαράδεκτη η εικόνα των Ερυθρόλευκων, σε ένα παιχνίδι που έπαιζαν την έκτη θέση και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν ακόμα και για τα πλέι οφ.

Με την εικόνα του Ολυμπιακού το τελευταίο δίμηνο, ειλικρινά δεν μπορώ να είμαι ήρεμος ακόμα και για την πρόκριση στα πλέι οφ. Δεν είναι υπερβολή. Παρατηρώ μία ομάδα που δεν έχει καν το μυαλό της στο παρκέ. Όπως γράφω εδώ και τόσο καιρό. «Νοσεί»..

Είναι άρρωστη. Δεν μου λέει κάτι η αμυντική της λειτουργία στο Μιλάνο. Τι να τα κάνει ο Ολυμπιακός ότι έμεινε η Αρμάνι Μιλάνο στους 66 πόντους και αυτός πέτυχε μόλις 57!

Από την στιγμή που ο Σπανούλης τραυματίστηκε λες και τελείωσε το παιχνίδι. Το 23-23 στο ημίχρονο ήταν απαγορευτικό για τον Ολυμπιακό. Το να δέχεσαι 23 πόντους σε ένα 20λεπτο είναι ευτυχία, το να πετυχαίνεις τόσους είναι απογοήτευση. Το να δέχεσαι 23 πόντους από την Αρμάνι στο ημίχρονο είναι μαγκιά, το να της βάζεις μόνο 23 είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που μέχρι πριν 25 αγωνιστικές είχε 86,04 πόντους παθητικό σε κάθε ματς, το να σταματάς στους 57 δείχνει κατάρρευση.

Συγνώμη αλλά δεν… Η Αρμάνι έριξε τον προσωπικό της αντίπαλο 29 πόντους μέσο όρο από ότι δεχόταν! Θεέ μου… Τον άφησε στα 2/16 τρίποντα. Μόλις δύο τρίποντα για τους Ερυθρόλευκους που στην αρχή της σεζόν τους θαυμάζαμε για την άνεση που είχαν από τα 6,75μ. Είχαν 12 επιθετικά ριμπάουντ οι Ερυθρόλευκοι και έβαλαν μόλις έξι πόντους! 48 δίποντα εκτέλεσε ο Ολυμπιακός και σκόραρε μόλις 44 πόντους.

ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ 24ΑΡΙ

Εκτός από το μικρό ξέσπασμα στην Ποντγκόριτσα, ο Ολυμπιακός είναι σκιά του εαυτού του. Το καμπανάκι χτύπησε για τα καλά στην Α1 με Άρη και Λαύριο.

Αντε να υποθέσουμε ότι ελέω όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία όρεξη να αγωνιστεί κανείς στην ψωροκώσταινα μας. Πράγμα που δεν το δέχομαι με τίποτα, αλλά άντε να το παραμερίσω.

Στην Ευρωλίγκα; Τι ακριβώς είδαμε στην Ιταλία; Τίποτα απολύτως. Ορθά τα είπε ο Βεζένκοφ μετά το ματς. «Δεν παίζει μπάσκετ ο Ολυμπιακός».

Στοχευμένο μπάσκετ δεν είδαμε στο Μιλάνο, με τον Μπλατ να είναι παραδομένος στην μηδέν παραγωγή φάσεων από τους περιφερειακούς του. Δεν έτρεξε καλά την μπάλα, δεν «χτύπησε» τους γηπεδούχους στις αδυναμίες τους. Επιθέσεις στα 24 δευτερόλεπτα, με την μπάλα να κολλάει, στατικοί όλοι, κατάχρηση ντρίπλας, «σκοτωμένα» τρίποντα.

Φτάσαμε Μάρτη μήνα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το τι παρουσιάζει ο Ολυμπιακός όλο αυτόν τον καιρό.

Τι πρέπει να συμβεί τώρα; Ανασύνταξη; Πόσες φορές το έχουμε γράψει και πει.

Αγωνιστικά οι Πειραιώτες έχουν θέματα και τρανταχτά προβλήματα που ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζουν να είναι στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ δεν έκρυψε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Ευτυχώς δεν πέσαμε σε αυτήν την… παγίδα.

Ο απογαλακτισμός από τον Σπανούλη ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν. Όχι τώρα. Δεν δικαιολογείται ο Ολυμπιακός να έχει αυτήν την εικόνα τώρα χωρίς τον αρχηγό του.

Τακτικά να το πάρουμε; Πνευματικά; Σωματικά; Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε μία συνεχή πτώση, οι εκλάμψεις είναι απειροελάχιστες και τίθεται θέμα ακόμα και για την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΥΓ1 Με 77 πόντους μέσο όρο ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην πρόκρισή του στην Ευρωλίγκα χάρη στον καλό του πρώτο γύρο στην διοργάνωση.

ΥΓ2 1000% #mexritelous. Ναι! Όμως να παίξει και λίγο μπάσκετ η ομάδα. Θεωρώ σούπερ στην δουλειά του τον Ντέιβιντ Μπλατ και του βγάζω το καπέλο του για το πώς επικοινωνεί με τα media και τους παίκτες του. Δυστυχώς πρέπει και ο ίδιος να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να γυρίσει και αυτός και οι παίκτες του το τσιπάκι. Είναι 4 αγωνιστικές ακόμα. Και το 4/4 να γίνει, με αυτήν την εικόνα ο Ολυμπιακός δεν θα είναι ανταγωνιστικός στα πλέι οφ.

ΥΓ3 Χωρίς γκαρντ, με κακό καταμερισμό του χρόνου και τον Γκος σπαστικά άστοχο στο πρώτο ημίχρονο, ο Τουπάν έπαιξε συνολικά 5:52, όντας starter. Την ίδια ώρα απήλαυσα τον Βεζένκοφ, που λειτούργησε ιδανικά ακόμα και ως σμολ φόργουορντ. Ισως το γρήγορο 2ο φάουλ του να χάλασε και τα σχέδια του Μπλατ.

ΥΓ4 15 πόντοι και μηδέν φάουλ. Ο Τουπάν, κάνει φάουλ επάνω στον Τζέιμς την ώρα που αυτός απειλεί για τρίποντο. Η συγκέντρωση περίπατο.. Και αυτό δυστυχώς είναι πιο ανησυχητικό από ένα ντεφορμάρισμα.

ΥΓ5 Ένας παίκτης τύπου Τζέιμς λείπει από τον Ολυμπιακό. Ας του δώσουν του Αμερικανού από τώρα το βραβείο του MVP. Το αξίζει περισσότερο από όλους τους συνδιεκδικητές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ