Olympiacos international!

Olympiacos international!

Η βασική ενδεκάδα του Μαρτίνς παίζει μπάλα στις Εθνικές ομάδες σε Ευρώπη και Αφρική…

Οι συμμετοχές στην Εθνική ομάδα αποτελούν μία σημαντική παράγραφο στο βιογραφικό κάθε ποδοσφαιριστή. Και προφανώς προσδίδουν και ξεχωριστή αίγλη στην ομάδα που αγωνίζεται.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα της εξυγίανσης, ωστόσο η δική του η ενδεκάδα βρίσκεται στις Εθνικές ομάδες διαφόρων χωρών και αυτό από μόνο του καταδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη.

Να ξεκινήσουμε από τα μετόπισθεν; Η άμυνα του Ολυμπιακού, αυτή που έχει τα… κενά είναι στις Εθνικές ομάδες. Όλη η αμυντική πεντάδα. Ο Ζοσέ Σα που κλήθηκε πρόσφατα στην Εθνική Πορτογαλίας, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Νορβηγία, ο Σισέ με την Σενεγάλη, ο Μεριά με την Τυνησία και ο Κούτρης με την Ελλάδα.  Ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει 5/5; Κανένας και συνεχίζουμε…

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Καμαρά αποτελεί στέλεχος της Γουινέας και ο Μπουχαλάκης βρίσκεται στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη -έπαιξε μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο με τους Βόσνιους. Μπροστά τους υπάρχει ο Κώστας Φορτούνης ο οποίος σε αυτήν τη σεζόν σπάει όλα τα κοντέρ και δίπλα του ο Γιώργος Μασούρας που αν και πρωτοεμφανιζόμενος έχει καθιερωθεί και με την ερυθρόλευκη και με την γαλανόλευκη. Ο Νάτχο έκανε «πράγματα και θαύματα» με το Ισραήλ όπως μας περιέγραψαν οι συμπατριώτες του και ο Χασάν διεκδικεί τα δικαιώματά του στην Αίγυπτο.

Βεβαίως και αυτή η επιβράβευση έχει το τίμημά της, από τη στιγμή που  σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, ο Μαρτίνς έμενε και μένει με τους… μισούς στο Ρέντη, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι επιβαρύνονται περισσότερο και οι υπόλοιποι τίθενται εκτός ρυθμού, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει το Κόπα Άφρικα και ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει θέμα, ενόψει και των προκριματικών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, αποτελεί ξεχωριστό παράσημο για το ρόστερ κάθε ομάδας όταν δίπλα στο όνομα των ποδοσφαιριστών της υπάρχουν και οι συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι και οι ΤοροσίδηςΧριστοδουλόπουλος θα μπορούσαν να βρίσκονται με την ελληνική αποστολή αν δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, συνεπώς η ποιότητα των ερυθρόλευκων επιβεβαιώνεται και από αυτήν την τόσο σημαντική παράμετρο.

Με αυτά τα δεδομένα είναι σαφές γιατί ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αξιολογείται ως το «πρώτο μέγεθος» στην Ελλάδα από τις ξένες αγορές. Για αυτό το λόγο και οι σκάουτερ των συλλόγων του εξωτερικού έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στους δικούς του παίκτες παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι σε αντίθεση με τους εγχώριους ανταγωνιστές τους πουλάνε ακριβά και αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματεύονται. Βλέπετε, είναι και ζήτημα ποιότητας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ