Ο «άλλος Ολυμπιακός»!

Ο «άλλος Ολυμπιακός»!

Ο Ολυμπιακός και η αξιολόγηση για τους παίκτες που αποτελούν την «κόκκινη γαλαρία» σε αυτήν τη διαδρομή.

Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με τις Εθνικές τους ομάδες όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Δεν στηρίζεται μόνον στους «Διάσημους» το οικοδόμημα του Μαρτίνς, καθώς υπάρχουν και οι «Μαχητές» ή αν προτιμάτε οι «εργάτες» που μένουν στο Ρέντη και δουλεύουν με τον προπονητή και στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο «άλλος Ολυμπιακός» αποτελείται κυρίως από νεοσύλλεκτους που ήρθαν στο λιμάνι για να δώσουν επιλογές στον προπονητή και τις περισσότερες φορές είναι αλήθεια ότι το έχουν καταφέρει. Ο Μιγκέλ Γκερέρο είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της «κόκκινης γαλαρίας» αφού ξεκίνησε από τους πρώτους στην προετοιμασία και συνεχίζει να δίνει λύσεις, αν και βρίσκεται πίσω από τον Χασάν.

Ο Ισπανός είναι παίκτης που έχει την κίνηση στην περιοχή και βοηθά περισσότερο στη δημιουργία παρά στην εκτέλεση. Ο Βαλβέρδε θα τον προτιμούσε ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπορεί να παίξει το ρόλο του «έκτου χαφ» όπως θέλει ο Βάσκος και ο Μαρτίνς δεν έχει κανένα λόγο να… διαφωνήσει.

Ο Γκερέρο προσφέρεται για σχήμα με δύο κυνηγούς, ενώ ο Πέδρο είχε την ιδέα να τον βάλει δίπλα στον Φορτούνη, σε ρόλο ανάμεσα σε εξτρέμ και δεύτερο επιθετικό και μάλιστα σε αγώνα όπως αυτός με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη και όπως αποδείχθηκε όχι μόνον εκ του αποτελέσματος αλλά και από την εικόνα της ομάδας το σχέδιο λειτούργησε περίφημα. Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι αυτός που έχει αξιοποιήσει όσο κανείς άλλος τον Γκερέρο ενώ την τρίτη επιλογή της επίθεσης αποτελεί ο Φράνκο Σολδάνο, τον οποίο όμως δεν έχει προλάβει να μας τον παρουσιάσει ο Μαρτίνς.

Ο Αργεντινός προφανώς και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον και με δεδομένο ότι το σχήμα του Ολυμπιακού έχει ένα κυνηγό μπροστά δεν είναι εύκολο να προσπεράσει κάποιον από τους Χασάν και Γκερέρο.

Στις άλλες θέσεις του ρόστερ, ο Ζιλ Ντίας ξεκίνησε με γκολ τη θητεία του στο λιμάνι (στη Λαμία και με την Ντιναμό Κιέβου) ωστόσο ο τραυματισμός του τον άφησε πίσω. Ο Ανδρούτσος προσπαθεί τώρα τελευταία να βρει χώρο ανάμεσα στον άξονα και το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Μασούρας (ο Γιάννης) πήγε στον Πανιώνιο στο διάστημα που βρέθηκαν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και ο Ομάρ και ο Τοροσίδης.

Ο Μιράντα έμεινε για την τετράδα αν και ξεκίνησε βασικός δίπλα στον Βούκοβιτς στην αρχή της σεζόν, όμως οι Σισέ και Μεριά αποτελούν το αύριο της ομάδας και δύσκολα θα μπορούσε να τους αφήσει έξω. Και ο Κώστας Τσιμίκας είχε ανάλογη πορεία αφού μπήκε βασικός τον Αύγουστο, αλλά με την επάνοδο του Κούτρη υποχώρησε στο Νο2 για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ