Αγγελόπουλοι: Να βγουν ξανά μπροστά όπως τότε…

Αγγελόπουλοι: Να βγουν ξανά μπροστά όπως τότε…

Οι Αγγελόπουλοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και νέο όραμα όπως έκαναν όταν πήραν την ομάδα μπάσκετ διαλυμένη και παρατημένη από τον Κόκκαλη και την επανέφεραν στην κορυφή της Ευρώπης δημιουργώντας κάτι ακόμη καλύτερο.

Τόσο γρήγορα, τόσο άδοξα, τόσο δίκαια. Όλα αυτά για μια χρονιά που τελείωσε τόσο πρόωρα για τον Ολυμπιακό που απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς. Το πώς, το τι και το γιατί έχει αναλυθεί από τους ειδικούς πολλές φορές.

Το βράδυ της Πέμπτης άλλωστε με το διπλό της Ζαλγκίρις του τρομερού Σάρας στη Μαδρίτη απλά γράφτηκε ο επίλογος. Λίγο πιο γρήγορα από ότι θα γραφόταν αν ο Ολυμπιακός είχε περάσει και έπαιζε πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός που επεδίωξε να αλλάξει ρότα με τον Μπλατ στον πάγκο του και τελικά παρουσίασε μια οικτρή εικόνα και κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να αποκλειστεί από την 8αδα της Ευρωλίγκας.

Το ζητούμενο βεβαίως για τον Ολυμπιακό δεν είναι τι έγινε και τελείωσε από τις αρχές Απριλίου η χρονιά (μια και στο πρωτάθλημα αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει αν δεν κάνουν πίσω οι Αγγελόπουλοι) αλλά τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

Μίλησαν πολλοί χθες μετά το ματς με την Νταρουσάφακα. Τα λόγια του Πρίντεζη και κυρίως η ανθρώπινη αντίδραση του λίγο πριν το τέλος έκλεψαν την προσοχή όλων. Μιλάμε άλλωστε για έναν άνθρωπο που μαζί με τον Σπανούλη άλλαξαν την ιστορία του συλλόγου. Για να συμβούν βεβαίως όλα αυτά χρειάστηκε πρωτίστως να βγουν μπροστά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σώζοντας το τμήμα μπάσκετ από την ανυποληψία που είχε περιέλθει. Όταν ο Ολυμπιακός είχε καταντήσει να βγαίνει 8ος , να έχει προπονητή- παίκτη, παίκτες της σειράς και δεν θύμιζε σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν του.

Γιατί και τότε όταν μπήκαν στην ομάδα μπάσκετ οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος ως «συμπαίκτες» του Κόκκαλη ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην χειρότερη δυνατή κατάσταση.

Καμία σχέση με την τωρινή άσχημη κατάσταση, τότε ήταν πολύ πιο ζόρικα. Ο Κόκκαλης άλλωστε είχε παρατήσει το τμήμα μπάσκετ ρίχνοντας όλη την προσοχή του στο ποδόσφαιρο.

Οι Αγγελόπουλοι ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά και μπόρεσαν όχι απλά να το σώσουν αλλά να το φέρουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους.

Τώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός βιώνει την χειρότερη του χρονιά από τότε που ξεκίνησε να τρελαίνει την Ευρώπη. Από το 2012 και μετά ο Ολυμπιακός βλέπει φέτος μια άκρως αποτυχημένη σεζόν και ένα ξεκάθαρο «σταυροδρόμι» μπροστά.

Οι αποφάσεις ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους αδελφούς Αγγελόπουλους. Αν θα συνεχίσουν με τον Μπλατ, αν θα κρατήσουν παίκτες – σύμβολα, αν θα αλλάξουν την οικονομική πολιτική, αν θα αναζητήσουν «συμπαίκτες» και πολλά άλλα «αν».

Η φημολογία άλλωστε για… επιστροφή στο παρελθόν του Κόκκαλη «φουντώνει». Γιατί βεβαίως υπάρχει αυτή η φημολογία τέτοια εποχή είναι κάτι που θα φανεί σύντομα. Γιατί δηλαδή ο άνθρωπος που παράτησε πριν 15 χρόνια στο έλεος του το συγκεκριμένο τμήμα του Ολυμπιακού και αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο, εμφανίζεται τώρα να θέλει να εμπλακεί ξανά, το ίδιο διάστημα που ο Πέτρος Κόκκαλης πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δηλωμένος εχθρός του Ολυμπιακού.

Είναι αλήθεια πως πολλοί περίμεναν ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα μιλούσαν μετά το ματς με την Νταρουσάφακα. Δεν το έκαναν και έτσι έδωσαν παράταση στα πολλά και σημαντικά ερωτήματα που υπάρχουν για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Είναι ξεκάθαρο επίσης πως όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να «σέρνεται» για τους ερυθρόλευκους. Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα να περιμένει ο Ολυμπιακός για φέτος, μόνο κάποια διαδικαστικά ματς για το πρωτάθλημα έως ότου έρθει το «σταύρωμα» με τον Παναθηναϊκό. Και αν για κάποιο λόγο δεν αλλάξουν τα δεδομένα είτε με ξένους διαιτητές είτε με «κωλοτούμπα» της ερυθρόλευκης διοίκησης, δεν θα δούμε άλλα ματς «αιωνίων» φέτος.

Άρα όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσο πιο γρήγορα δοθεί νέο όραμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού τόσο το καλύτερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ