Τι δεν συζητάει ο Ολυμπιακός

Τι δεν συζητάει ο Ολυμπιακός

To10.gr αποκαλύπτει τις ενέργειες που κάνει ο Ολυμπιακός για Αδριατική Λίγκα, Ευρωλίγκα, Ελληνικό Πρωτάθλημα, την επόμενη ημέρα και τη διαιτησία του... Βασιλακόπουλου.

Αν υπάρχει ένα ερώτημα που πλανάται πάνω από το ελληνικό μπάσκετ, είναι «τι σκοπεύει να κάνει ο Ολυμπιακός;». Αυτόματα μπαίνουν μια σειρά από σκέψεις, που για την ώρα δεν έχουν ολοκληρωμένη απάντηση: Θα κάνει πίσω και θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα, ή θα το πάει μέχρι τέλους; Θα παίξει στην Ευρωλίγκα και στην Αδριατική, ή θα παίξει μόνο στην Ευρωλίγκα;

Η διοίκηση του Ολυμπιακού συζητά τα πάντα, εκτός από ένα πράγμα: Να συνεχίσει να αγωνίζεται στις εσωτερικές διοργανώσεις με τη διαιτησία στα χέρια του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του… όποιου Βασιλακόπουλου. Το επαγγελματικό πρωτάθλημα απαιτεί επαγγελματική διαιτησία κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για τους «κόκκινους».

Προσέξτε τη λεπτομέρεια: Δεν είναι ζητούμενο η έλευση ξένων διαιτητών στο διηνεκές. Είναι μια λύση… ανάγκης, μέχρι να γίνει η μετάβαση από τη διαιτησία του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» στην επαγγελματική διαιτησία. Αυτή είναι «αναγκαία και ικανή συνθήκη» για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό Πρωτάθλημα (και Κύπελλο). Σε διαφορετική περίπτωση κατεβαίνει ο γενικός…

Από εκεί και πέρα συζητά τα πάντα. Η Αδριατική Λίγκα δεν είναι… πανάκεια. Δεν είναι η αρχή και το τέλος, κανείς δεν έχει αποφασίσει αν πρέπει να παίξει η ομάδα εκεί, ή να μείνει μόνο στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου θα πέσει και το κέντρο βάρους της δημιουργίας της νέας ομάδας. Αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις, επαφές, αλλά κανείς δεν έχει ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στην Αδριατική.

Οι «ερυθρόλευκοι» μελετούν τα πάντα. Και πόσο καιρό θα μείνουν υποχρεωτικά στην Αδριατική (αν πάνε), και πόσο θα κοστίσει η εκεί συμμετοχή, και ποιες είναι οι προοπτικές, αν αξίζει να μπουν οι παίκτες σε διαδικασία διπλών αγώνων.

Ζητούμενο πάντα είναι κι η οικονομική δαπάνη για κάθε ενέργεια. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως αποχωρώντας από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενδεχομένως θα υπάρξει απώλεια χρημάτων από χορηγίες, με πρώτη και καλύτερη αυτή που αφορά στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μοιάζουν ήδη να έχουν υπολογίσει τα πάντα.

Σε απλά ελληνικά, μπορούν να ζήσουν και με 2-3 εκατομμύρια λιγότερα, προκειμένου να μην κάνουν πίσω. Οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να καλύψουν την όποια ζημιά ήθελε προκύψει, έτσι ώστε να μην νιώθουν πίεση, να μην μπορεί κανείς να τους «εκβιάσει». Κι είναι δεδομένο πως από τη στιγμή που τα έσοδα είναι σταθερά μικρότερα από τα έξοδα, η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς αυτοί θα κληθούν να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όσα τηλεφωνήματα κι αν κάναμε, όσες συζητήσεις, το ρεπορτάζ λέει πως το #mexritelous δεν είναι ένα… κούφιο σύνθημα, αλλά η στάση που θα τηρήσει ο Ολυμπιακός μέχρι να πετύχει την απεμπλοκή της διαιτησίας από την ΕΟΚ. Όποιο κι αν είναι το κόστος.

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, είναι όμως ένα γεγονός: Στην πρώτη δικαστική μάχη, αυτή για τη μείωση της αρχικής ποινής των -6 βαθμών, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε. Κι αυτό συνέβη γιατί η απόφαση ήταν αίολη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω, ενώ ακόμα κι αν δεν μετέχουν των εσωτερικών διοργανώσεων, δεν θα πάψουν να διεκδικούν αλλαγές στο στάτους του ελληνικού μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ