Ολυμπιακός: Απλές συνθήκες ανταγωνισμού…

Ολυμπιακός: Απλές συνθήκες ανταγωνισμού…

Οι Ποντένσε και Φορτούνης μπορεί να έχουν σπάσει το φράγμα των 2000’, αλλά σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας του Ολυμπιακού υπάρχει ισορροπία!

Ένα από τα στοιχεία που προσέχει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός όταν φτιάχνει το ρόστερ του είναι να υπάρχει σε υψηλό επίπεδο ο «εσωτερικός ανταγωνισμός». Να μην προκύπτουν «ρεζερβέ» σε θέσεις από κάποιους παίκτες ή όταν αυτά επιβάλλονται να αποτελούν προϊόν δουλειάς και να μην οφείλονται στην έλλειψη εναλλακτικής λύσης.

Ο συγκεκριμένος κανόνας τηρήθηκε και σε αυτήν την προσπάθεια για τη δημιουργία της καινούργιας ομάδας. Αν εξαιρέσουμε τον Φορτούνη και τον Ποντένσε που είναι πρώτοι στα… χιλιόμετρα που έχουν καταγράψει στο πρωτάθλημα, στις υπόλοιπες περιπτώσεις ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετές επιλογές, τις οποίες, όπως μας δείχνουν οι αριθμοί, αξιοποίησε αναλόγως.

Για παράδειγμα στις θέσεις του άξονα, ο Γκιγιέρμε μπορεί να ξεκίνησε… τελευταίος στην κούρσα, ωστόσο έχει καταφέρει να έχει αποκτήσει το προβάδισμα, καθώς έχει παίξει σε 1812 λεπτά στο πρωτάθλημα. Κι όσο για τους άλλους δύο της παρέας; Ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά αποτέλεσαν αχώριστο δίδυμο στην αρχή της διαδικασίας και σε αυτήν τη φάση δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις τον βασικό από τον αναπληρωματικό, από τη στιγμή που ο Μαντί μετράει 1335’ και ο Ανδρέας 1317’. Στα… 18 λεπτά είναι η διαφορά τους…

Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Λεονάρντο Κούτρης επέστρεψε δριμύτερος, αφού κατέγραψε 1499’, όμως ο Κώστας Τσιμίκας δεν αποδείχθηκε… Μίλιτς, αφού έχει στο ενεργητικό του 1047’, ενώ έβγαλε όλα τα ματς της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, λόγω της αποθεραπείας του Κούτρη, από την επέμβαση στον ώμο.

Στο δεξί άκρο ο Ελαμπντελαουί ξεχωρίζει με 1826’, αλλά ο Τοροσίδης που έχει 593 τον αντικατέστησε στον δύσκολο Φλεβάρη με τα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Ντιναμό Κιέβου και την ΑΕΚ και είχε και κάποιες αξιόπιστες εμφανίσεις στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο κέντρο της άμυνας ο Βούκοβιτς ξεχωρίζει με 1618’ και ακολουθεί ο Σισέ με 1430’ χωρίς να βρίσκεται πολύ πίσω ο Μεριά με 1244’, ενώ στην επίθεση ο Γκερέρο με 1386΄προηγείται του Χασάν (1098), αφού ο Αιγύπτιος έχασε έδαφος, λόγω του τραυματισμού του, όπως και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (1066’).

Οι δύο ερυθρόλευκοι που ήταν και παραμένουν εκτός συναγωνισμού είναι ο Κώστας Φορτούνης και ο Ντανιέλ Ποντένσε καθώς αμφότεροι έχουν γράψει το «2» στο δικό τους κοντέρ. Ο Πορτογάλος είναι μάλιστα «υπεράνω όλων» με 2131’ κι ακολουθεί ο ερυθρόλευκος αρχηγός με 2009’.

Αυτός είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός των παικτών του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιδεικνύει δικαιοσύνη στις επιλογές του και να μην αφήνει εκτός διαδικασίας κανέναν παίκτη, αν και κάποιοι μοιραία με τόσο κόσμο μπροστά τους (όπως ο Ανδρούτσος στον άξονα) δεν ήταν απλό να ανοίξουν την πόρτα της ενδεκάδας. Ποτέ όμως δεν είναι αργά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ