Αντρέ Βιεϊρίνια: Σαν βασιλιάς σε αρχαίο δράμα…

Αντρέ Βιεϊρίνια: Σαν βασιλιάς σε αρχαίο δράμα…

Δυστυχώς η φετινή «Βιεϊρινιάδα» έχει άσχημο φινάλε για τον μεγάλο της πρωταγωνιστή, τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια.

Πάει κι ο Βιεϊρίνια για φέτος.

Κρίμα…

Οι αρχικοί φόβοι για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του επιβεβαιώθηκαν, καθώς έχει ρήξη χιαστών και έσω μηνίσκου θα μείνει εκτός δράσης για σχεδόν 8 μήνες!

Δε θα χάσει μόνο τα τελευταία ματς της φετινής περιόδου, αλλά και τη μισή επόμενη σεζόν, καθώς η επάνοδός του στα γήπεδα αναμένεται (εφόσον πάνε όλα καλά) στις αρχές του 2020! Το πλήγμα για τον ΠΑΟΚ είναι τεράστιο, πιο μεγάλο από τις απώλειες των Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο (παρότι και ο Βραζιλιάνος φαίνεται ότι είναι μεγάλη απώλεια για τη λειτουργία της ομάδας).

Διότι ο Δικέφαλος δε χάνει μόνο αγωνιστικά τον πιο ποιοτικό του παίκτη και έναν από τους πιο έμπειρους της ομάδας, αλλά χάνει και τον ηγέτη του.

Μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων και την πώληση του Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που πήρε τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον οδήγησε με ασφάλεια έως τον τραυματισμό του προς το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Σαν αρχαία τραγωδία, ο τραυματισμός του τον καθιστά αυτόματα ως έναν τραγικό ήρωα…

Στο Αγρίνιο έβαλε το γκολ της χρονιάς! Όταν ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ έπιασε ένα άπιαστο σουτ από τα 40 μέτρα και ισοφάρισε δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Μέσα στο 2019 ήταν εντυπωσιακός: σε 16 ματς μέτρησε έξι γκολ (όλα εντυπωσιακά αλλά πιο εντυπωσιακό από όλα αυτό στο Αγρίνιο) και τέσσερις ασίστ!

Πέρυσι είχε δύο γκολ (το 2ο ήταν το εκπληκτικό φάουλ στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ) και έξι ασίστ σε 29 ματς. Φέτος έφτασε τα έξι γκολ και τις πέντε ασίστ σε 36 παιχνίδια και ειδικά μέσα στο 2019 έκανε «παπάδες» με καθοριστικά τέρματα ή τελικές πάσες.

Έχω ξαναγράψει ότι τα νούμερα από μόνα τους είναι λίγα και φτωχά για να περιγράψουν τη συνολική του προσφορά στην ομάδα και την ηγετική του παρουσία.

Με αυτό αριστερό μπακ ο ΠΑΟΚ είχε έναν play-maker από την πίσω ζώνη. Κούμπωσε καλύτερα εκεί δίνοντας πολλά στην ομάδα με τη δημιουργική του παρουσία.

Ο Πορτογάλος αρχηγός είχε κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από πίσω και στο κτίσιμο των επιθέσεων, καθώς χρησιμοποιώντας και τα δύο του πόδια μπορούσε να αλλάξει παιχνίδι, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε πολλές φάσεις, ενώ μπορούσε επίσης να τελειώσει (με γκολ ή ασίστ) πολλές φάσεις βγαίνοντας από πίσω.

Με τον Βιεϊρίνια μπακ, ο Δικέφαλος είχε μόνιμα στη σύνθεσή του έναν έξτρα μπαλαδόρο από την άμυνα, έναν έξτρα κρυφό πλάγιο επιθετικό με σπάνια ποιότητα μάλιστα για τα ελληνικά δεδομένα.

Εν τάχει θα θυμίσω τι μαγικά έκανε μέσα στο 2019. Έβαλε σημαντικά γκολ με Αστέρα Τρίπολης (έκανε το 0-1 ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη με 3-0), με Πανιώνιο στο πρωτάθλημα (έκανε το 2-0 στη νίκη με 3-0), με Ολυμπιακό (έκανε το 1-0 στον θρίαμβο με 3-1), με Άρη (έκανε το 1-0 πριν ισοφαριστεί ο ΠΑΟΚ με γκολ οφσάιντ στο τελικό 1-1), με Πανιώνιο στο Κύπελλο (ευστόχησε σε πέναλτι στο 119’ της παράτασης διαμορφώνοντας το 4-2 που χάρισε την πρόκριση στον Δικέφαλό!) και στο Αγρίνιο στο διπλό του Δικέφαλου με 2-1.

Και επίσης έδωσε και τέσσερις σημαντικές ασίστ τις τελευταίες εβδομάδες: στον Πέλκα για το 0-1 στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στο διπλό με 5-1, στον Άκπομ στο 114’ της παράταση με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο, ο οποίος έκανε το 3-2 στον δρόμο για την ανατροπή και το 4-2, στον Μαουρίσιο για το 0-1 στο ΟΑΚΑ στο διπλό με 2-0 επί του Παναθηναϊκού και στον Ολιβέιρα στο 3-0 με τον Ατρόμητο.

Θεωρώ δεδομένο ότι θα αναδειχθεί MVP και του ΠΑΟΚ, αλλά και του πρωταθλήματος.

Αυτά που έκανε ήταν επικά, αλλά δυστυχώς η φετινή «Βιεϊρινιάδα» έχει άσχημο τέλος γι’ αυτόν.

Κρίμα και πάλι κρίμα!

Ξέρω όμως ότι είναι παλικάρι και θα επανέλθει τον χρόνου για να σηκώσει κι άλλες κούπες με τον ΠΑΟΚ. Κι ας κλείνει του χρόνου τα 34.

Περαστικά Αντρέ! Όλοι σου ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ