Κωδικός «Τσάμπιονς Λιγκ»!

Κωδικός «Τσάμπιονς Λιγκ»!

Ο Μαρτίνς έχοντας πλέον και προϋπηρεσία ενός χρόνου στο Ρέντη καλείται να ετοιμάσει τον Ολυμπιακό για το πρώτο μεγάλο στοίχημα…

Σαφώς και έχει πετύχει πολλά πράγματα ο Πέδρο Μαρτίνς στην πρώτη θητεία του στον Πειραιά. Έφτιαξε καινούργια ομάδα που παίζει και καλό ποδόσφαιρο πριν να συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της και ανέδειξε και παίκτες, ενώ κρατάει και το παράσημο της πρόκρισης σε βάρος της Μίλαν.

Από κει και πέρα η δουλειά δεν σταματά ποτέ, άσχετα αν τον Πορτογάλο δεν μπορείς να τον φοβάσαι σε αυτό, από τη στιγμή που μπαίνει πρωί-πρωί στο Ρέντη και ξεχνάει πότε να βγει. Απλά τώρα οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες και αυτό το ξέρουν όλοι στον Ολυμπιακό.

Οι οπαδοί της ομάδας στήριξαν την προσπάθεια της «ριζικής ανακαίνισης» και την επιβράβευσαν με την παρουσία τους στο γήπεδο, διακρίνοντας ότι διαθέτει προοπτική για πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Κι αυτά τα τελευταία είναι μπροστά, καθώς ο Μαρτίνς και οι παίκτες του αλλάζουν πίστα και σε λίγους μήνες θα κληθούν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το έκαναν και πέρυσι στο επίπεδο του Γιουρόπα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Απλά σε αυτήν την εκδοχή τα εμπόδια θα είναι και περισσότερα και μεγαλύτερα. Και το ζητούμενο για τον Μαρτίνς είναι με ποια φιλοσοφία θα προσεγγίσει αυτούς τους αγώνες. Το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί ο Πέδρο πήρε μέχρι τώρα με «ένα πλάνο» από την αρχή έως το τέλος, δίνοντας έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, γνωρίζοντας προφανώς τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Ακόμη και με την Λουκέρνη και την Μπέρνλι έπαιξε στο μισό γήπεδο των αντιπάλων και μόνον στα ματς του ομίλου με την Μπέτις και την Μίλαν υποχρεώθηκε να μείνει περισσότερο στο δικό του. Οι νοκ άουτ αγώνες της εξεταστικής του Τσάμπιονς Λιγκ απαιτούν όμως μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, που διακρινόταν για την καλή αμυντική της οργάνωση το πέρασε πέρυσι το τεστ, άσχετα αν στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σεζόν που ακολούθησε.

Στο δικό του αμυντικό πλάνο ποντάρει και ο ΠΑΟΚ που θα διεκδικήσει κι αυτός το καλοκαίρι την πρώτη του παρουσία σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, συνεπώς και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες που απαιτούνται σε τέτοιου τύπου δοκιμασίες. Ο Μαρτίνς βέβαια προερχόμενος από την πορτογαλική σχολή που φημίζεται για την αποτελεσματικότητά της θα γνωρίζει τον τρόπο, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, τουλάχιστον σε αυτό το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου για να πετύχει ο Ολυμπιακός το στόχο του. Δεν είναι τόσο απλό να γυρίζεις το διακόπτη από επίθεση σε άμυνα και αυτό το έχουμε διαπιστώσει αρκετές φορές στο (πρόσφατο) παρελθόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ