Έτσι σώζεται το πρωτάθλημα

Έτσι σώζεται το πρωτάθλημα

Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ και ο Γιώργος Βασιλειάδης έχουν τρόπο για να λύσουν το πρόβλημα και να μην διαλυθεί η λίγκα.

Στο σημείο που έχει φέρει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το πρωτάθλημα της Α1, κάθε λεπτό έχει τη δική του αξία και σημασία. Ακόμα υπάρχει τρόπος να μην διαλυθεί η λίγκα, αρκεί να υπάρξει βούληση κι αποφασιστικότητα. Κι επειδή συχνά μας κατηγορούν ότι δεν έχουν προτάσεις και ότι μένουμε σε ευχολόγια και καταγγελίες, ιδού η πρότασή μας:

Αύριο, στη συνάντηση των ιδιοκτητών, η πρώτη ουσιαστική (και συνάμα γενναία) απόφαση είναι να διακοπεί προσωρινά το πρωτάθλημα, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις όποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις, με προοπτική τη μεγάλη αλλαγή του καλοκαιριού, η οποία είναι αναγκαία. Αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής και μια σειρά από δράσεις.

Πρώτη (μικρή αλλά σημαντική) κίνηση είναι να φύγει από την ΚΕΔ και την ΕΟΚ η παρατήρηση των διαιτητών. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία κι απολύτως ανήθικο, αυτός που ορίζει να παρατηρεί.

Αφήστε που μέσω της φάμπρικας των παρατηρητών διάφοροι παίρνουν το μπαξίσι τους. Ως εκ τούτου, δημιουργείται άμεσα μια κοινώς αποδεκτή ομάδα παρατηρητών, από παλαιούς διεθνείς διαιτητές (υπάρχουν πολλοί και καλοί), η οποία θα λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΑΚΕ, δίχως καμία επαφή με την Ομοσπονδία του μπάσκετ, που -σε τελική ανάλυση- ουδεμία σχέση έχει με το πρωτάθλημα της Α1.

Εδώ και τώρα αλλαγή της ΚΕΔ. Προσέξτε: Αλλαγή, όχι αναπλήρωση με τους Μητσόπουλο και Παπαδημητρίου, που περιμένουν στην… επετηρίδα. Μια πενταμελής ΚΕΔ, με αξιόπιστα μέλη, κοινής αποδοχής, η οποία θα κληθεί να κάνει και τις κληρώσεις των διαιτητών, που θα φέρουν σε πέρας την τελευταία αγωνιστική και τα πλέι οφ.

Συμφωνία ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» για αριθμό Ελλήνων διαιτητών, οι οποίοι μπορούν να βγάλουν τους (ενδεχομένως) μεταξύ τους τελικούς (αν κι εφόσον προκύψει αυτό το ζευγάρι), ώστε να μην υπάρχει δυσπιστία.

Ενεργοποίηση του Γιάννη Φούφη, ο οποίος ΚΑΚΩΣ δεν ορίζεται, επειδή ζήτησε αυτά που θεωρεί ότι του οφείλονται, από τον αναίτιο αποκλεισμό του.

Η προσωρινή διακοπή είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να γίνουν οι ενέργειες (ή κάποιες εξ αυτών), που θα αλλάξουν την εικόνα, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από τώρα πρέπει να εξαγγελθεί οριστικός διαχωρισμός του επαγγελματικού με το ερασιτεχνικό μπάσκετ, ήτοι να υπάρξει επαγγελματική διαιτησία, η οποία ΔΕΝ θα ελέγχεται από τους παράγοντες της ΕΟΚ, έτσι ώστε από το παράθυρο να μπαίνουν σε ξένη ιδιοκτησία.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει μοναδική ευκαιρία να αφοπλίσει κι εντέλει να συνταξιοδοτήσει τη γερασμένη ηγεσία της ΕΟΚ, να απαλλάξει το μπάσκετ από πατρώνους, που εδώ και χρόνια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Αν νομίζετε ότι όλα γίνονται επειδή αντέδρασε ο Ολυμπιακός, έχετε δει μόνο κάποιες από τις σκηνές ενός άθλιου έργου, με άθλιους πρωταγωνιστές και παράγοντες οι οποίοι (κακώς επιτρέπουν να) εκβιάζονται, παρότι με τα δικά τους χρήματα συντηρείται το εθνικό μας σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ