Έχτισε πάνω στο ποδόσφαιρο!

Έχτισε πάνω στο ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός σεβάστηκε τους νόμους της μπάλας και περιμένει τη δικαιοσύνη της…

Μπορεί να κλείσει μία χρονιά με θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που δεν έχει κατακτήσει τίτλο; Κι όμως μπορεί, εφόσον μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει «ομάδα από την αρχή» και παρόλα αυτά πέτυχε πολλά όσο και σημαντικά πράγματα…

Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τη σεζόν με 10 σερί νίκες και έχοντας παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο διαθέτουν και την πιο παραγωγική επίθεση, με 69 γκολ στο χόρτο (κι ένα… κλεμμένο 20λεπτο, όπως θα μετρούσαν κάποιοι άλλοι), έχοντας κερδίσει έναν προπονητή και έχοντας αναδείξει αρκετούς παίκτες.

Κι αν το πρωτάθλημα παιζόταν στη χώρα μας με «κανονικούς όρους» κι όχι με αυτούς της δήθεν εξυγίανσης, τότε το τέλος της ιστορίας θα ήταν πολύ διαφορετικό. Παρά ταύτα αυτό που κρατάει ο Ολυμπιακός είναι ότι σε αυτήν την «πειραματική» σεζόν έβαλε τα θεμέλια για το αύριο, άρα πέτυχε το σκοπό του. Και έχτισε στο πραγματικό ποδόσφαιρο, χωρίς να ποντάρει στα λάθη (τα… ανθρώπινα) των διαιτητών ή των αντιπάλων.

Κάτι που σημαίνει ότι υπό κανονικές συνθήκες η «επόμενη φορά» θα μπορεί να είναι δική του, εφόσον κρατήσει το βασικό κορμό της ενδεκάδας του και προσθέσει σε αυτόν κάποιους ακόμη παίκτες με ποιότητα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει αποκτήσει μία ομάδα με εντελώς διαφορετική νοοτροπία από την προηγούμενη.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν παράτησαν το παιχνίδι ακόμη κι όταν έπαψε να έχει (βαθμολογικό) ενδιαφέρον και τώρα αυτό που μας απομένει να δούμε είναι να επιδείξουν την απαραίτητη αντοχή και σε συνθήκες «υψηλής πίεσης», όπως θα είναι αυτές που θα συναντήσουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «δεύτερη φορά» και για τον προπονητή και για τους παίκτες του θα είναι μεν πιο βατή, καθώς τώρα πια έχουν γνωριστεί αρκετά καλά μεταξύ τους, όμως θα είναι και πιο δύσκολη, αφού οι απαιτήσεις θα είναι πιο μεγάλες. Την πιστεύει ο κόσμος του Ολυμπιακού αυτήν την ομάδα και το έδειξε με την παρουσία του στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με τον Ατρόμητο και την Ξάνθη.

Από αύριο θα αρχίσει και η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, δείγμα ότι η επόμενη σεζόν ξεκινά αρκετά νωρίτερα για τους κόκκινους σε όλους τους τομείς.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει και πάλι τις ίδιες συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σε ότι αφορά τις εσωτερικές διοργανώσεις. Όπως και να το κάνουμε όμως δεν είναι πιθανό να του τύχουν κι άλλες βραδιές όπως αυτές στο Φάληρο με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Σε αντίθεση με τον Όσιμ εμείς πιστεύουμε ότι η μπάλα είναι δίκαιη. Και επιβραβεύει πάντα αυτούς που σέβονται τους νόμους της, ενώ καταδικάζει τους «παραβάτες». Τα παραδείγματα που μας επιβεβαιώνουν αυτήν την άποψη είναι και αρκετά όσο και πρόσφατα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ