Η ΚΕΔ στη σέντρα από το… σπλάχνο της

Η ΚΕΔ στη σέντρα από το… σπλάχνο της

Μία δουλειά που έπρεπε να γίνει νωρίτερα, με το δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ να θυμίζει τριτοκοσμική χώρα με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο να είναι το πρόσωπο των ημερών.

Και τελικά έχουμε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κανονικά με τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μετά θα προετοιμαστεί για τα ελληνικά πλέι οφ.

Μία ιστορία που έπρεπε να διαλευκανθεί εν τη γενέσει της. Όμως ποιος να ασχοληθεί. Η Πολιτεία που δεν είναι ικανή μέσα σε εκλογική περίοδο να οργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου; Η ΚΕΔ που με 2 μέλη έβαλε μπουρλότο στο πρωτάθλημα;

Όπως έγραψε το πρόσωπο των ημερών του μπάσκετ της χώρας μας, Παναγιώτης Αναστόπουλος, στην επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ: «επί πέντε ημέρες ανέμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ)».

Τι έγινε αυτές τις πέντε μέρες από τους εμπλεκόμενους; Το απόλυτο τίποτα… Ο Έλληνας ρεφ εξ αρχής δεν ήθελε να διαιτητεύσει αυτό το παιχνίδι. Έβγαζε μάτι αυτό, και εξάλλου ήταν ο βασικός λόγος που είχε επιλέξει να ταξιδέψει στην Εσθονία για το παιχνίδι της Βαλτικής Λίγκας.

Όντας… ανεπιθύμητος πριν την κλήρωση… φάντασμα από την ΚΕΔ που με το έτσι θέλω προσπάθησε να ρίξει στην Α2 τον Ολυμπιακό. Στον λάκκο με τα φίδια τον έριξαν τον Έλληνα διαιτητή και του φώναξαν… κολύμπα. Τι περίμεναν δηλαδή; Μόνο ένας τρελός θα έλεγε ναι. Ε

Όχι δεν τον έσωσε ο Αναστόπουλος τον Ολυμπιακό από τον υποβιβασμό. Λάθος το έχετε καταλάβει. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων ήταν με τον Γαλατσόπουλο να νιώθει… δικαιωμένος που είπε θα γίνει κανονικά το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Αν και αυτός έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης που όντας πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δεν προσπάθησε ούτε στιγμή να αποτρέψει την κατάσταση.

Η ΚΕΔ λοιπόν προσπάθησε να ρίξει τον Ολυμπιακό στην Α2, κάτι που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο και πλέον θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να τον έχει μαζί του και την επόμενη σεζόν, εκτός και αν οι Ερυθρόλευκοι οδηγηθούν στην Αδριατική Λίγκα.

Εξάλλου, όπως γεμάτοι σιγουριά είπαν όλοι μετά την φαρσοκωμωδία στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Δευτέρα, σε 10 μέρες από την ολοκλήρωση των τελικών (όποιοι και να είναι αυτοί) θα έχουμε αλλαγές και σύμπλευση για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Ποιο πρωτάθλημα; Αυτό που η μία προσφυγή ακολουθεί την άλλη; Που προπονητές φεύγουν 5 λεπτά πριν την έναρξη ενός παιχνιδιού ενώ αθλητές βγάζουν… σέντρα τις ομάδες τους τονίζοντας ότι δεν παίζουν επειδή είναι απλήρωτοι; Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε…

Ημουν, είμαι και θα είμαι κάθετος στην άποψή μου πως εάν ο Αναστόπουλος, ο Μάνος ή ο Παναγιώτου, σφύριζαν ματς του Ολυμπιακού, έπρεπε οι Ερυθρόλευκοι να παραμείνουν σταθεροί στο πλάνο τους. Προσωπικά δεν με ενοχλεί η Α2 εάν αυτό έχει συμβεί για σωστό λόγο και όχι ελέω αγωνιστικών και οικονομικών θεμάτων. Υπό αυτό το πρίσμα ναι. Δεν θα ήθελα να ασχολείται η ομάδα του Πειραιά με το… πανηγυράκι της Α1. Όχι με συγχωρείτε. Το τι θα συζητήσουν τώρα το καλοκαίρι; Αυτό είναι μία άλλη ιστορία αν και δεν είμαι αισιόδοξος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ