Και γιατί να κάνει πίσω;

Και γιατί να κάνει πίσω;

Με τον κόσμο στο πλευρό του, την… παρανομία να βγάζει μάτια και το απόλυτο δίκιο στο μέρος του, δεν έχει λόγο ο Ολυμπιακός να μην εμμένει των απόψεών του

Περάσαμε ένα ακόμα πεντάωρο και κάτι παραπάνω στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Με τους καφέδες μας για να σπάσουμε κάπως την μονοτονία της αναμονής, την τεράστια διαφορά απόψεων και διατύπωσης των νόμων και κανονισμών από τους εκπροσώπους των ομάδων. Εννοείται ότι δεν γίναμε και σοφότεροι. Πώς να γίνεις δηλαδή σοφότερος όταν και οι ίδιοι οι νομικοί έχουν μπλεχτεί με όσα διακυβεύονται αυτό το διάστημα.

Εδάφια και παραεδάφια, πράγματα που δεν πρέπει να γνωρίζουμε εμείς, διαφορετικές ερμηνείες και παρερμηνείες. Δεν βγάζεις άκρη ειλικρινά με το κεφάλι μας κάθε φορά να είναι κουδούνι και να είμαστε οι άμεσα εκτιθέμενοι αφού σε μεγάλο βαθμό λογοδοτούμε στον κόσμο που μας ακολουθεί και μας διαβάζει.

Ας αφήσω το προσωπικό παράπονο και να πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ στις απόψεις του. Με θέσεις που δεν θυμίζουν Ελλάδα. οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν ότι έχουν πλάνο για το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν πήγαν για τις εντυπώσεις και από υποχρέωση στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Εν αντιθέσει με κάποιες ομάδες που είναι… φαντάσματα και ουσιαστικά βρίσκονται εκεί επειδή τους αναγκάζουν, ή άλλους που στηρίζουν το… κεφάλι για να μην τους κοπούν τα πόδια.

Ο κόσμος των Πειραιωτών έχει συσπειρωθεί και έχει αγκαλιάσει την απόφαση των προέδρων για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Με τις υπόλοιπες ομάδες, και δη αυτές που έχουν τερματίσει κάτω από την 8η θέση, να σκέφτονται πως και πώς να… γλυτώσουν τα περαιτέρω έξοδα, στον Ολυμπιακό δεν αλλάζουν στάση. #Mexritelous χωρίς να ξεφεύγει καν από τον δρόμο του και διώκοντας όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για προσωπικό όφελος.

Το συντριπτικό 86% στο γκάλοπ του «10» για την στάση που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός είναι η απάντηση για όσα πιστεύει ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά για τη επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων στην Α1.

Οσο για τον ΕΣΑΚΕ; Πιάσε το αυγό και κούρευτο, αφού προχωρούν οι διαδικασίες με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να εκκρεμεί, σε ένα πρωτάθλημα φιάσκο και μία αναδιάρθρωση παρωδία. Για να σωθεί το Λαύριο ή ο Κολοσσός. Εγώ είμαι υπέρ της απόφασης του Παναθηναϊκού να μην κατέβει την τελευταία αγωνιστική με την Κύμη επειδή νιώθει πως προσβάλλεται από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. Παίρνοντας μία τέτοια απόφαση όμως θα υπάρχουν και συνέπειες. Γιατί να γυρίσουμε πίσω; Αναγκαστικά κάποιος θα την «πληρώσει» και αυτή έμελλε να είναι η ομάδα του συμπαθέστατου Χρήστου Σερέλη.

Αν και το Λαύριο για άλλη μία φορά εξέπληξε τους πάντες. Μετά το αλησμόνητο «Δεν φταίει ο Παναθηναϊκός» στο… άδειασμα του ίδιου του δικηγόρου του. Ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ τότε θα γυρίσει πίσω η αγωνιστική, δήλωση που από ότι φάνηκε στη συνέχεια δεν άρεσε και τόσο στους ανθρώπους του Λαυρίου. Πάει απέναντι και στο… κύμα ρε αδερφέ.

Επιστρέφοντας για την αναδιάρθρωση, περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο πρωτάθλημα των ελάχιστων εσόδων με 16 αντί 14 ομάδων. Και την επόμενη σεζόν να πέσουν 4 ομάδες; Αναδιάρθρωση για έναν χρόνο; Κοροϊδευόμαστε; Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Ποια έσοδα και πως θα κινηθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να μιλήσει σε έναν ενδιαφερόμενο για αυτήν την παρωδία; Καμία ελπίδα και καμία ουσία…

ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Από την πρώτη μέρα που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάει αντίθετα στο ρεύμα και απέναντι στο κατεστημένο της ΕΟΚ προσωπικά έγραψα αυτό που πιστεύω και δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη. Ως τα άκρα. Ακόμα και στην Α2. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν έχει κάτι να κερδίσει από αυτό το σάπιο καθεστώς η ομάδα του Πειραιά που γίνεται ότι συμφέρει τον καθένα. Στην χώρα της παράνοιας και της ανομίας, προτιμώ 100% τον μοναχικό δρόμο και της διαφάνειας. Δεν γίνεται να συμμετέχεις σε κάτι που δεν σε σέβεται εσένα, τον ιδρώτα σου, την διαδρομή σου και όσα πρεσβεύεις. Ένας αλλά θαρραλέος ο Ολυμπιακός και χωρίς να κάνει πίσω στις απόψεις του. Απέναντι σε όλους και όλα..

Να χάσει δεν έχει.. Το γράφω από την πρώτη μέρα και είμαι κατά της άποψης ότι οφείλει να ρίξει νερό στο κρασί του. Αντιθέτως. Ως εκεί που δεν φτάνει, με ψηλά το κεφάλι, όνειρα και φιλοδοξίες.

«Η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός αρνείται να νομιμοποιήσει οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία καταστρατηγεί την αθλητική νομοθεσία και δηλώνουμε ότι πρόκειται να στραφούμε νομικά εναντίον κάθε αρμοδίου νομικού και φυσικού προσώπου που συνέδραμε στη λήψη της εν λόγω απόφασης». Και είναι απλά η αρχή…

ΥΓ Και εννοείται με το… καλημέρα οι διαρροές δεν έλειψαν. Κατά το δοκούν όπως πάντα και για την δημιουργία εντυπώσεων. Βέβαια ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον. Και προσοχή, επειδή μπορεί να παρερμηνευτεί (ευκαιρία ψάχνουν κάποιοι στο τούιτερ). Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με το μέσο που τα βγάζει προς τα έξω. Την δουλειά του κάνει. Με το ότι δεν σέβονται τον κόσμο που ξεροσταλιάζει τόσες μέρες απέξω από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και προσπαθεί να προβάλλει την όλη διαδικασία ενοχλούμαι. Με τους… μέσα τα έχω.

ΥΓ2 Όταν νιώθεις αδικημένος κάνεις πίσω; Σιωπαίνεις; Όχι.. Γιατί να κάνουν πίσω αυτοί;

ΥΓ3 Η μεγαλύτερη τραγωδία σε όλη αυτήν τη διαδικασία είναι οι λεγόμενες μικρές ομάδες που σωπαίνουν. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης, σε μία χρονιά να ακολουθεί που 4 από αυτές θα παλεύουν για τη σωτηρία τους.

ΥΓ4 Τελικά σε τεράστιο βαθμό πέρασαν οι απόψεις του Ολυμπιακού όπως είχαν παρουσιαστεί στο προηγούμενο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Για κάντε ένα… rewind και θα τις δείτε όπως τις είχαμε παρουσιάσει 

ΥΓ5 Δύσκολο πράγμα να είσαι πάντα εκεί. Με τα προβλήματά σου να τρέχουν, σε ένα τηλέφωνο γιατί δικοί σου άνθρωποι περνούν τα «θέματά» τους και να μαθαίνεις τι γίνεται από κάποια μηνύματα. Θα επαναληφθώ για μία ακόμα φορά. Η υγεία είναι πάνω από όλους και όλα. Στο κομμάτια οι κόκκινοι, οι πράσινοι, οι κίτρινοι. Καλά να είμαστε..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ