Γκρανκάσες Πορτογαλίας

Γκρανκάσες Πορτογαλίας

Ο Κώστας Καίσαρης τραβάει τη κουρτίνα. Πως αλλάξανε τα κόζα στη διαιτησία από Κομίνη-Ποντίκη και μετά. Και πως βρέθηκε η ΑΕΚ στην απέξω.

«ΡΙΦΙΦΙ με φαντομάδες», το πρωτοσέλιδο της συλλογικής εφημερίδας της ΑΕΚ. «Άνευ προηγούμενου σκάνδαλο. Να παραιτηθεί άμεσα ο Περέιρα. Να επέμβει ο εισαγγελέας. Έκθετες ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ. Έτσι προέκυψε το 90-10 κατά της ΑΕΚ. Και το πνίξιμο των δύο πέναλτι. Φύλο αγώνα Μπανανίας καίει τον Περέιρα». Και δεν τελειώσαμε. Έχει και συνέχεια. «Ύποπτη αλλαγή, ύποπτη σιωπή, ύποπτη διαρροή. Άλλα λέει ο ΚΑΠ, άλλα έκανε ο Περέιρα για τις αλλαγές των διαιτητών. Καταστρατήγησαν και τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ Περέρα και Γερμανοί».

ΠΩΣ Το έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν; «Και κλάμα η κυρία». Πολύ κλάμα. Τους πιάσανε στον ύπνο και μαγειρέψανε τους διαιτητές του τελικού. Αλλάξανε τον βοηθό με τους VARίστες. Και δεν πήρανε χαμπάρι. Κι εδώ είναι που θέλω τη προσοχή σας. Δεν φωνάζει ο Αλέξης Κούγιας. Δεν φωνάζει ο Χριστοβασίλης που τον φάγανε στη στροφή και φούνταρε στη Σούπερλίγκ 2. Φωνάζει η ΑΕΚ του διοικητικού ηγέτη και εγγυητή, Τίγρη. Φωνάζει η ΑΕΚ που έχει τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, Φωνάζει η ΑΕΚ που έχει τον ικανότατο Λυσάνδρου πρόεδρο στη Σούπερλίγκ. Φωνάζει η ΑΕΚ που έχει τον Δέδε τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ. Φωνάζει η ΑΕΚ που έχει το μισό ΔΣ της Ομοσπονδίας.

ΑΝ δεν ήτανε τόσο ισχυρή, πανίσχυρη θα λέγαμε, η ΑΕΚ, τι παραπάνω θα τους κάνανε; Θα φέρνανε δήθεν Γερμανό διαιτητή και θα σφύριζε Ρουμάνος από το ίδιο χωριό με τον Λουτσέσκου; Μόνο αυτό δεν έγινε. Αν δεν είχε επιβληθεί τώρα με την εξυγίανση η ισονομία, τι παραπάνω θα είχε γίνει; Αν είχε συμβεί αυτό επί καταδρομέα-Γκιρτζίκη, τι θα είχε γίνει; Επανάσταση. Θα μπουκάρανε να καταλάβουνε τα γραφεία της ΕΠΟ, όπως οι Μπολσεβίκοι τα χειμερινά ανάκτορα του Τσάρου; Και το κυριότερο.

ΚΑΝΑΜΕ τόσο αγώνα, δώσαμε μάχες, πολεμήσαμε, οργώσαμε όλη την Ελλάδα, για να πέσει η Χούντα. Κι έπεσε. Για να φύγουν οι γκρανκάσες. Και φύγανε. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ του τίγρη να στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας. Και ποια είναι η πλάκα; Στις 3 του μήνα είχε επισκεφθεί στα γραφεία της ΕΠΟ τον Μέλο Περέιρα, ο διοικητικός ηγέτης. Για να ζητήσει το 50-50. Και σε οκτώ μέρες στις 11 γίνανε αυτά που γίνανε στον τελικό. Οι ίδιοι είναι που λένε και γράφουνε για δύο πέναλτι και για 90-10. Αν δεν είχε προλάβει δηλαδή να δείξει τα δόντια του ο φοβερός και τρομερός τίγρης, τι παραπάνω θα έχει πάθει η ΑΕΚ;

ΝΑ μην πολυλογούμε. Ο κλέψας του κλέψαντος πάει η δουλειά. Μας κλέψανε στον τελικό του Βόλου φωνάζει η Χιμένεθ. Μας κλέψανε το πρωτάθλημα με Κομίνη-Ποντίκη φωνάζει ο Λουτσέσκου. Μας κλέψανε στον τελικό με τους Γερμανούς διαιτητές που δεν μας δώσανε δύο πέναλτι, φωνάζει η ΑΕΚ. Στο ποιός θα προλάβει πρώτος πάει η δουλειά. Από τους δύο πρώην συνεταίρους που θα φτιάχνανε το ποδόσφαιρο. Τα πράγματα είναι απλά. Η εξυγίανση χωρίζεται σε δύο περιόδους. Πριν Κομίνη-Ποντίκη και μετά. Μετά, Κομίνη-Ποντίκη η Ρώσσικη Αρκούδα πήρε φόρα. Οδοστρωτήρας.

ΦΕΡΝΕΙ ξένους διαιτητές, στον τελικό πέρυσι. Καθαρίζει από τον πίνακα, Μάνταλο, Καλογερόπουλο, Αρετόπουλο, Στυλιαρά, Βάτσιο. Το μήνυμα για το ποιος είναι ο βασιλέας της ζούγκλας, ελήφθη. Και ήταν ξεκάθαρο. Μέτρησε ο Ευαγγέλου το γκολ του Μάνταλου που έκανε κοντρόλ με το χέρι στη Νέα Σμύρνη. Και τι έγινε; Στο -23 τερμάτισε η ΑΕΚ. Έφαγε ο Σιδηρόπουλος τον Ατρόμητο στο ματς του κυπέλλου στο Περιστέρι; Και τι έγινε; Έφτασε η ΑΕΚ στον τελικό και μύρισε το κρίνο. Αποτέλεσμα; Ο χρόνος να έχει γυρίσει πίσω. Να βρίσκεται παραγοντικά, η ΑΕΚ εκεί που βρισκότανε το 2015. Θέμα χρόνου είναι ν ακούσουμε ότι πρέπει να πέσει η Χούντα Νο2. Το ότι θα πρέπει να ξεκουμπιστούν οι γκρανκάσες της Πορτογαλίας το έχουμε ακούσει ήδη. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα.

Στη μουσική επιλογή Guy Davies -Loneliest Road That I Know:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ