Το #mexritelous επετεύχθη: Ξεμπροστιάστηκαν

Το #mexritelous επετεύχθη: Ξεμπροστιάστηκαν

Ο «φάρος» άναψε και το φως του φανέρωσε όλη τη βρομιά του συστήματος. Ο,τι κι αν επιλέξει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα, θα έχει δίκιο.

Τι σου είναι η μοίρα. Κάνεις κάποτε τον καουμπόι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καταστρατηγείς το πιο σκληρό αυτοδιοίκητο στα ομαδικά σπορ. Ξηλώνεις με το έτσι θέλω τη διοίκηση μιας Ομοσπονδίας. Ζητάς και συμπράττεις με τις διεθνείς Ομοσπονδίες, ώστε να τοποθετηθεί «προσωρινή διοίκηση», επιλεγμένη από εσένα και τις υπερκείμενες δυνάμεις. Διακόπτεις τελικούς. Ορίζεις διαιτητές. Αλλά δεν μένεις εκεί. Κυνηγάς μια ομάδα με λύσσα, με αλητείες, με στημένες υποθέσεις. Με στημένα, υποκινούμενα Μέσα, με στημένους κρατικούς φορείς. Ένα σύστημα υποκινούμενο από συμφέροντα (απροκάλυπτα) φανερά, που φώναζαν ότι στόχος τους είναι ο Ολυμπιακός. Και ο Μαρινάκης.

Η ίδια κυβέρνηση, με τους ίδιους επικεφαλής, σε μια ακόμη πιο κραυγαλέα κατάσταση, με πιο ελαστικές συνθήκες στο σπορ, αυτή τη φορά αφήνει ανεξέλεγκτο έναν παράγοντα ανίκανο να διοικήσει, έναν εμπαθή και εγκάθετο «Ναπολέοντα», με ξεκάθαρη διάθεση να καταστρέψει μια ομάδα, να παίζει με το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Και επειδή πρόκειται για τον Ολυμπιακό, οι κρατικές «πλάτες», έγιναν μαξιλάρι ασφαλείας για τους εμπνευστές της χυδαιότητας.

Η πορεία και η ιστορία του Βασιλακόπουλου δεν σε προϊδέαζαν για κάτι διαφορετικό. Ο υπέργηρος κατά φαντασίαν «σωτήρας» του ελληνικού μπάσκετ, αποφάσισε να τραβήξει το σκοινί. Αποφάσισε ότι πρέπει κάνει επίδειξη δύναμης στον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνουμε, όχι μόνος του. Με «πλάτες». Πολιτικές και επιχειρηματικές. Αλλά αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κάθε Βασιλακόπουλος, ο κάθε Βασιλειάδης -βυθισμένοι, είτε στο μένος είτε στην ανικανότητά τους- είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μέγεθος μεγαλύτερο από τους ίδιους. Οι ίδιοι έρχονται και παρέρχονται. Και η ιστορία γράφει. Και καταγράφει όλους όσους αποτέλεσαν αφορμή για ριζικές αλλαγές.

Η διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει τέλος. Ο Ολυμπιακός, ως ο μεγαλύτερος και πολυπληθέστερος σύλλογος στην Ελλάδα, έχει χρέος να πρωτοστατεί στις αλλαγές. Ο Ολυμπιακός οφείλει στην ιστορία και τον κόσμο του να μην κάνει βήμα πίσω στην προσπάθεια για κάθαρση. Διότι όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό μπάσκετ αποτελούν το απόλυτο ξεβράκωμα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέβει και να παίξει στο ΟΑΚΑ, γιατί πλέον αυτό που ήθελε, το πέτυχε. Το βρόμικο, κομπλεξικό, υποταγμένο σύστημα ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΗΚΕ. Οι «φάροι» άναψαν για τα καλά και το μέγεθος της σαπίλας και της βρομιάς έγινε εμφανές ακόμη και σε εκείνους που εθελοτυφλούσαν και έκαναν ότι δεν βλέπουν. «Για το καλό του μπάσκετ», όπως συνηθίζουν να λένε οι «Μασόνοι» του σπορ, κρύβοντας κάτω από το χαλί όλο το σκουπιδαριό. Αλλά το χαλί σηκώθηκε. Τα σκουπίδια φάνηκαν. Και πλέον έχει έρθει η ώρα να καθαρίσει ο τόπος.

Εδώ δεν συζητάμε για μια κατάσταση αδικίας. Εχουμε να κάνουμε με εμμονικούς ανθρώπους, που έχουν βαλθεί να κάνουν επίδειξη δύναμης εναντίον του Ολυμπιακού. Μια καραμπινάτη υπόθεση, που παρόλα αυτά, δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για τους κυβερνώντες αυτόν τον τόπο να ασχοληθούν. Λογικό, πού να τους μείνει χρόνος; Ετοιμάζουν όλοι μαζί μια δήλωση (ή μήπως καμιά νέα δικογραφία;) για τον Μαρινάκη, που είναι και το μείζον ζήτημα. Αυτό που ξεχνούν, ωστόσο, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ο Μαρινάκης και οι Αγγελόπουλοι. Ούτε καν η Θύρα 7. Ολυμπιακός είναι όλοι αυτοί, συν τον απλό οπαδό των Πειραιωτών, από κάθε μεριά της Ελλάδας και του πλανήτη, που βλέπει ένα απαράδεκτο, εμετικό, στημένο παιχνίδι εναντίον της ομάδας του. Και έχει αποφασίσει ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάει μέχρι τέλους.

Για να τελειώνουμε. Το #mexritelous του Ολυμπιακού επετεύχθη. Πέτυχε στο 100%. Το σύστημα ξεμπροστιάστηκε. Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα, όποιες κι αν είναι οι δικαστικές ή αγωνιστικές εξελίξεις, μικρή σημασία έχουν. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι ευθύνονται για ό,τι συμβεί, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Με ό,τι αυτός συνεπάγεται. Ο καθένας, άλλωστε, κάνει τις επιλογές του. Και κρίνεται από αυτές. Ο Ολυμπιακός έκανε την επιλογή του, τη στήριξε και φρόντισε και για την επόμενη ημέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ