Παρακολουθώντας τον Ρούμπεν Σεμέδο…

Παρακολουθώντας τον Ρούμπεν Σεμέδο…

Ο Γιώργος Χελάκης έκανε μια προσεχτική παρακολούθηση του Σεμέδο και καταθέτει κάποιες πρώτες εντυπώσεις για τον παίκτη που θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όταν ήρθε ξεκίνησε φροντιστήριο για να μάθει πρόσωπα και πράγματα πολύ πριν περάσει το προπονητήριο του Ρέντη ως κόουτς του ολυμπιακού. Επί δυο μήνες μάθαινε. Αν πρέπει να ψάξουμε για τους λόγους της πετυχημένης παρουσίας του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των ερυθρόλευκων τότε ανάμεσα σε άλλους θα σταθούμε στην προετοιμασία του δυο μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ετσι, και να εκτιμήσει σωστά πρόλαβε και να κάνει εύστοχες εισηγήσεις για μεταγραφικά θέματα. Αν όλα αυτά έγιναν πέρσι, φέτος και με τα εξαιρετικά πεπραγμένα στις αποσκευές του, ο Μαρτίνς λογικά θα τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Ο πρόλογος σχετίζεται με την επιμονή του κόουτς να έρθει στην ομάδα ο Πορτογάλος στόπερ Ρούμπεν Σεμέδο. Ο κόουτς -έχει κι αυτό τη σημασία του- δεν πήγε στα σίγουρα. Να προτείνει έναν κεντρικό αμυντικό που είναι γνωστός σε όλους με γραμμένα πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του και κατοχυρωμένη την αναγνώριση από την παρουσία του σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Ανεξάρτητα από το αν ο υψηλόσωμος αμυντικός καταλήξει τελικά στο λιμάνι, ο Μαρτίνς πήρε πάνω του την ευθύνη να λύσει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας με έναν παίκτη που ξέρει καλά αυτός αλλά δεν είναι ευρύτερα γνωστός και το βιογραφικό του δεν λέει πολλά πράγματα από μόνο του. Αξίζει να του αναγνωριστεί ότι ζητάει παίκτη που αν τελικά αποδειχτεί κατώτερος των περιστάσεων, το κρίμα θα πέσει όλο στο λαιμό του. Ο κόουτς δεν προτείνει παίκτη για να συμπληρώσει το ρόστερ στο κέντρο της άμυνας.

Θέλει τον Ρούμπεν Σεμέδο για να τον βοηθήσει να λύσει το αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Θέλει παίκτη που να τον φέρει σήμερα και αύριο να τον βάλει να παίξει. Να είναι ετοιμοπόλεμος στα ματς των προκριματικών για το Τσάμπιον Λιγκ. Προσπάθησα να βγάλω συμπεράσματα για τον Σεμέδο παρακολουθώντας αποσπάσματα από την αγωνιστική του δράση που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ είναι το ίδιο γρήγορος με τον Σισέ. Χρησιμοποιεί και το αριστερό του πόδι με σχετική ευχέρεια αν και είναι δεξιοπόδαρος.

Τις περισσότερες φορές που τον είδα έπαιζε σε θέση αριστερού στόπερ χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ξέρει μπάλα πολύ παραπάνω από όση συνήθως ξέρουν οι στόπερ. Εχει καλή τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπει να βρίσκει την μπάλα στον αέρα και να την απομακρύνει αποτελεσματικά ακόμα και με το τακούνι του. Καλύπτει καλά την διαγώνιο ώστε να μην βρίσκεται εκτεθειμένος στις πάσες πίσω από την πλάτη. Προτιμά ένα σίγουρο τάκλιν από το να κόψει όρθιος με κίνδυνο να κοντράρει η μπάλα και να την βρει μπροστά του ο επιτιθέμενος.

Είναι αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι και ξέρει να παίρνει βάθος όταν αυτό χρειάζεται. Δεν έχει πρόβλημα να κατεβάσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο τρόπος που αγωνίζεται θα αρέσει πολύ στον κόσμο του Ολυμπιακού. Μου δίνει την εντύπωση παίκτη που παίζει με καθαρό μυαλό και χωρίς επιπολαιότητες που στοιχίζουν αχρείαστες κάρτες.

Ορισμένες φορές κρατάει την μπάλα παραπάνω κάνοντας πετυχημένες τρίπλες για να απελευθερωθεί. Υποθέτω ότι θα υπάρχουν και αποτυχημένες αλλά δεν κυκλοφορούν εν αφθονία στο διαδίκτυο.Τον είδα βέβαια να ταλαιπωρείται αφάνταστα από τον Μέσι και την παρέα του αλλά φαντάζομαι ότι δεν επισύρει ιδιαίτερη μομφή το γεγονός αυτό.

Τα του χαρακτήρα του που εν πολλοίς εκτιμώνται ως αιτία που δεν εκτινάχτηκε η καριέρα του, είναι θέματα που επαφίενται στον προπονητή του. Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι στοίχημα πρώτα για τον Μαρτίνς και μετά τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ