Ολυμπιακός: Η χαρά του… 9, και του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Η χαρά του… 9, και του Πέδρο Μαρτίνς

Με Βαλμπουενά, Ποντένσε και Φορτούνη το «9» του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να βάλει τα… γκολ της ζωής του

Δεν φημίζονται οι Τούρκοι για τα ποσοστά ευστοχίας τους, στο ρεπορτάζ. Προ ημερών για παράδειγμα «παραίτησαν» κοτζάμ Ομπράντοβιτς από τον πάγκο της Φενέρ, ενώ λίγες εβδομάδες πριν φιλοξένησαν δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη που επιβεβαίωνε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το «9» του Κώστα Μήτρογλου. Γενικώς λοιπόν δεν πρέπει να τους παίρνεις στα σοβαρά: Ειδικώς όμως στην περίπτωση του Ματιέ Βαλμπουενά μοιάζουν να έχουν όλα τα δίκια του κόσμου. Γιατί ο Γάλλος όντως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά. Και πράγματι είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρώματα της καριέρας του να είναι Ερυθρόλευκα.

Η γραμμή άλλωστε άνοιξε… μήνες τώρα. Ο Ολυμπιακός την δουλεύει αυτή την υπόθεση με υπομονή πολύ πριν το βαρύ όνομα του Γάλλου να προκύψει στο προσκήνιο. Φαίνεται λοιπόν πως είμαστε κοντά σε ένα happy end από εκείνα που θα φτιάξουν το καλοκαίρι του Πέδρο Μαρτίνς. Διότι μπορεί το όνομα του Βαλμπουενά να το τοποθέτησαν στο τραπέζι ο Καρεμπέ και ο Μοντέστο, ο προπονητής όμως ήταν που έκανε την θερμότερη εισήγηση προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες.

Και αν όντως γίνει; Τότε παρακαλούνται σέντερ φορ, να στείλουν… βιογραφικά στον Ρέντη! Γιατί η δουλειά του «9» στον Πειραιά γίνεται πιο προνομιούχα από ποτέ. Πολλώ δε μάλλον αν ο Φορτούνης παραμείνει στο «10» και αν ο Ποντένσε με τον Ομάρ κρατήσουν τον έλεγχο του δεξιού διαδρόμου. Ο Βαλμπουενά είναι από εκείνους τους winger που έχουν στο μυαλό τους πρώτα την «τελική πάσα» και έπειτα την εκτέλεση. Από εκείνους που ξέρουν να «ταΐζουν» τον φορ με έναν σωρό τρόπους. Μια κατάσταση που την επιβεβαιώνει η ίδια η καριέρα του. Εκτός αν γνωρίζεται πολλούς με τριψήφιο αριθμό στις ασίστ (114) της καριέρας του. Και με εμπνεύσεις σαν αυτή:

https://youtu.be/tLlJ-GrcxsY?t=16

Και φυσικά για παλιότερα; Ούτε λόγος

Θυμίζουμε ότι ο Φορτούνης φέτος στην ίδια κατηγορία σταμάτησε το κοντέρ στις 16. Και πως ο Ποντένσε μοίρασε 9. Ο Βαλμπουενά στην Τουρκία με την Φενέρ σε δύο σεζόν είχε 24! Και οι τρεις μαζί λοιπόν; Μάλλον το όνειρο κάθε στράικερ!

Σε μια Λίγκα λοιπόν σαν την ελληνική; Μια τέτοια συνεργασία δίνει την αίσθηση πως οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις ούτως ή άλλως υψηλές επιθετικές τιμές τους. Με 14,8 τελικές ανά ματς. Με 2,4 γκολ από 1,5 ασίστ ανά ματς! Αυτά συνέβησαν τη σεζόν 2018-19. Και ο πήχης είναι ήδη ψηλά.

Ποιος σέντερ φορ θα ταίριαζε να σταθεί μπροστά σε μια τέτοια τρόικα; Υπομονή.

Όπως φαίνεται άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει υποθέσεις σε εξέλιξη που «ακούγονται», και άλλες που δεν «ακούγονται».

Το σίγουρο είναι πως δεν κάνει τίποτα στη τύχη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ