Με τα πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα…

Με τα πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα…

Ο Κώστας Καίσαρης επανέρχεται στο μείζον θέμα των γηπέδων και υπερθεματίζει. Λεφτά όχι μόνο σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Λεφτά σε όλους. Και στον ΠΑΟΚ και στον ιστορικό Πανιώνιο και στον Κομπότη, το λιοντάρι της Λιβαδειάς.

ΛΟΙΠΟΝ. Είναι να μην ξεκινήσει μία φάμπρικα. Να μη στηθεί μια μηχανή. Άπαξ και ξεκινήσει, δε σταματάει με τίποτα. Άπαξ και γίνει η αρχή, δεν υπάρχει τέλος. Το βιολί θα βαράει στον αιώνα τον άπαντα. Η δουλειά ξεκίνησε με το γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ. Τέως Νίκος Γκούμας, νυν Αγιά Σοφιά. Στα 37 εκατομμύρια και κάτι ψιλά πήγε το μαλλί. Το κόστος για τον δημόσιο κορβανά. Το ένα εικοσάρικο για το γήπεδο. Τα υπόλοιπα για την υπογειοποίηση.

ΑΦΟΥ λοιπόν δώσαμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κοντά στα 38 εκατομμύρια για την ΑΕΚ, δε θα πρέπει να δώσουμε και στον Παναθηναϊκό; Πρέπει. Ειδικότερα μάλιστα όταν στον Βοτανικό θα φτιαχτούνε τρία γήπεδα. Ποδοσφαίρου, μπάσκετ κι ένα μικρό κλειστό για τις ανάγκες του ερασιτέχνη. Ψηλά-χαμηλά το μαλλί φτάνει στα 80 με 100 εκατομμύρια. Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά όπως λέγαμε τις προάλλες. Μεγαλύτερη ομάδα άλλωστε είναι ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ. Πολύ μεγαλύτερη, τα δικαιούται.

ΝΑ πάρουν όμως η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός και να μην πάρει ο ΠΑΟΚ; Για κρατική χρηματοδότηση σχετικά με τη Νέα Τούμπα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Έχουνε βρει ανοιχτοχέρη τον Ιβάν και τον ψειρίζουνε. Να τα βάλει αυτός τα λεφτά για το γήπεδο. Αυτό το καταραμένο το κράτος των Αθηνών, πάει να την κάνει την κουτσουκέλα. Να ρίξει τη Θεσσαλονίκη, τη μεγάλη φτωχομάνα που βγάζει τα καλύτερα παιδιά. Μία ακόμα αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ. Μετά από Κομίνη και Ποντίκη που του κλέψανε το πρωτάθλημα.

ΑΝ λοιπόν για την ΑΕΚ φύγανε κοντά 38 εκατομμύρια, στον Παναθηναϊκό πάνε να δώσουνε 80-100, ο ΠΑΟΚ μια 150άρα τη δικαιούται. Ως πρωταθλητής. Ως σφόδρα αδικημένος για τα προηγούμενα 50 χρόνια. Τουλάχιστον. Ως η μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας, που είναι μία και ελληνική. Για να μπει ο Γιώργος Μίνος στο καινούργιο σπίτι του. Οι Αθηναίοι δηλαδή τι έχουνε παραπάνω, για να διαθέτουν Μετρό, Αττική Οδό και καινούργια γήπεδα, στα οποία θα έχει τσοντάρει το κράτος; Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει το καλύτερο και ακριβότερο γήπεδο.

ΚΑΙ γιατί όμως μόνο η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ; Οι άλλοι στο πηγάδι κατουρήσανε; Ο ιστορικός Πανιώνιος δεν θα πρέπει να πάρει μια τριαντάρα; Στο νερό. Να φτιάξει το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη, να το κάνει κούκλα. Να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Πρόσφυγας είναι κι αυτός. Και αυθεντικός μάλιστα. Στη Σμύρνη το σωτήριον έτος 1890 ανατρέχει η ίδρυσή του. Δικαιούται. Όπως δικαιούται και ο Λεβαδειακός. Τι πάει να πει, κόβει δεν κόβει 1.000 εισιτήρια; Αν φτιάξει καινούργιο γήπεδο θα κόβει πέντε χιλιάδες. ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και ο Κομπότης. Το λιοντάρι της Λιβαδειάς. Πολύ περισσότερο δικαιούται γήπεδο η Λάρισα. Η μοναδική επαρχιακή ομάδα, που έσπασε το κατεστημένο Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Να μπούνε μπουλντόζες στο Αλκαζάρ να το φτάνουνε από την αρχή. Δεν είναι κρίμα κι άδικο δηλαδή να πληρώνει κάθε χρόνο ο Αλέξης Κούγιας του κόσμου τα λεφτά στον Πηλαδάκη; Όσο για το AEL FC Arena, κανένα πρόβλημα. Δεν θα πάει χαμένο. Θα το δώσει ο Πηλαδάκης για συναυλίες στο φίλο του τον Ρέμμο. Ποιο πολλά εισιτήρια θα κόβει ο Αντώνης.

Ή ΟΛΟΙ ή κανένας. Αυτό ξέρω εγώ. Να γίνει και με τα γήπεδα αυτό που έγινε με τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Η αριστερή, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διακρίσεις. Στέγασε στην ΕΡΤ και τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ. Και το μεγάλο Παναθηναϊκό και τους μικρούς σαν τη Λαμία και τον Απόλλωνα. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα γήπεδα. Κι επειδή το κράτος οφείλει να έχει συνέχεια, την ίδια κοινωνική πολιτική οφείλει να εφαρμόσει στο ποδόσφαιρο και η Νέα Δημοκρατία.

ΑΝ δεν βάλει τα λεφτά δηλαδή το κράτος, ποιος θα τα βάλλει; Οι παράγοντες; Ο κόσμος; Πόσα μάζευε κάθε χρόνο ο Αλαφούζος από την Παναθηναϊκή Συμμαχία ψίχουλα. Πόσα μαζέψανε στην ΑΕΚ για την Αγιά Σοφιά από τους επώνυμους και ανώνυμους ΑΕΚτζήδες; Φραγκοδίφραγκα. Οκτακόσια χιλιάρικα. Τι είναι ο κάβουρας, τι είν’ το ζουμί του. Δύο φορές πήγανε να κάνουνε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Δικέφαλος 1924 που χτίζει το γήπεδο, την ακυρώσανε.

ΑΦΟΥ λοιπόν δεν δίνει ο κόσμος, να δώσει το κράτος. Και να δώσει όπως είπαμε σε όλους. Όχι μόνο σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Σε όλη την Ελλάδα να χτίσουνε γήπεδα. Και στη Λαμία και στο Αγρίνιο και στο Βόλο. στην ομάδα του δημάρχου. Τι έχει να φοβηθεί άλλωστε μία χρεοκοπημένη χώρα; Τίποτα. Μη χαλάσει η μανέστρα; Όταν το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 300 τόσα δις θα χαλάσει η σούπα, για κάποια ψωροεκατομμύρια; Με τα πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα.

Στη μουσική επιλογή Frank Zappa-Bolero.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ