Η κουβέντα για το σύστημα!

Η κουβέντα για το σύστημα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε… ιδέες για το 3-5-2, ωστόσο τα όποια «δοκιμαστικά» θα έχει την ευκαιρία να τα εφαρμόσει στην περίοδο της προετοιμασίας…

Στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος στην Λάρισα, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά σχήμα με τρεις αμυντικούς. Πήγε στο 3-5-2, το οποίο σε αναλυτική εφαρμογή ήταν 3-4-1-2, καθώς ο Νάτχο έπαιξε πίσω από τους Σολδάνο και Χασάν.

Κι όταν ρωτήθηκε μετά την αναμέτρηση για το αν είδαμε κάτι από τα… προσεχώς, ο Πορτογάλος τεχνικός αρκέστηκε να απαντήσει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν την εξυπνάδα για να ακολουθούν και διαφορετικά συστήματα.

Προφανώς ανάλογα με τον αντίπαλο που θα έχουν στο απέναντι μισό του γηπέδου, αφού από αυτό διαμορφώνονται και οι συνθήκες του αγώνα. Για παράδειγμα, ίσως να χρειάζεται να παίξεις διαφορετικά αν σου προκύψει στα προκριματικά η Αϊντχόφεν και αλλιώς αν αντιμετωπίσεις την Πλζεν.

Όλες αυτές τις απορίες θα μας τις λύσει ο προπονητής στο στάδιο της προετοιμασίας, καθώς σε αυτό το διάστημα θα γίνουν και τα σχετικά «δοκιμαστικά». Για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει λόγο να απαρνηθεί την τακτική του 4-2-3-1 με το εναλλακτικό του 4-4-2, όταν εξακολουθεί να αναζητά το γκολ στο παιχνίδι.

Για να μπει στη διαδικασία του 3-5-2 θα το κάνει αν υπάρχει η ανάγκη να «γεμίσει» τη μεσαία του γραμμή, ώστε με αυτόν τον τρόπο και να καλύψει καλύτερα την άμυνά του, αλλά και να μην εγκαταλείψει το δημιουργικό κομμάτι, από τη στιγμή μάλιστα που θα περιμένουν και δύο παίκτες στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει τους πλάγιους μπακ για να υποστηρίξει μία τέτοια εκδοχή, καθώς οι Ομάρ, Κούτρης, Τοροσίδης και Τσιμίκας μπορούν και ανεβαίνουν τις πλευρές, όμως από την άλλη πως θα «απενεργοποιήσει» τους εξτρέμ του; Γιατί τώρα πια δεν έχει Πάρντο και Σεμπά, αλλά υπάρχουν ο Βαλμπουνεά και ο Ποντένσε, μαζί με τον Μασούρα και θα αποκτηθεί κι άλλος ένας, μέχρι να συμπληρωθεί η πεντάδα με τον Λάζαρο.

Καθόλου απλή η επιλογή για τον Πέδρο Μαρτίνς, αφού τον σχηματισμό τον οριοθετείς ανάλογα και με τους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου. Τους πλάγιους αμυντικούς δεν μπορείς να τους καταργήσεις έτσι κι αλλιώς, γιατί τότε θα είναι πολύ πιο επιθετικό το σχέδιό σου, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την προετοιμασία για να καταλάβουμε τις προθέσεις του προπονητή.

Ένας από τους συμπατριώτες του, ο Μάρκο Σίλβα έβαζε πάντως τρίτο παίκτη στον άξονα, όταν έπαιζε με πιο δυνατούς αντιπάλους (Μπάγερν και Άρσεναλ) και κάπως έτσι έφτασε στην πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού εδάφους, με το 3-2 στο Εμιρέιτς.  Νωρίς την αρχίσαμε την κουβέντα για τις τακτικές και τα συστήματα, όμως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποιον προπονητή να εφαρμόζει και κάτι διαφορετικό στον Ολυμπακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ