Εθνική: Μην «πυροβολείτε» τον Γραμμένο…

Εθνική: Μην «πυροβολείτε» τον Γραμμένο…

Δεν είναι η δουλειά του η Εθνική μας ομάδα, δεν ήταν αυτός ο στόχος της προεδρίας του. Ο Γραμμένος πέτυχε καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ. Όλα τα υπόλοιπα δεν τον απασχολούν, όπως και το ότι η επιλογή Αναστασιάδη που του «φόρτωσαν» διαλύει την Εθνική.

Θα ξεκινήσω από τα κλασικά «τα λέγαμε εμείς». Όταν δηλαδή αποφάσισαν οι «εξυγιαντές» να κάνουν πράξη την εντολή του χαλίφη και να βάλουν Ομοσπονδιακό τεχνικό τον ξεπερασμένο και παλαίμαχο Άγγελο Αναστασιάδη.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγούσε αυτή η επιλογή σε πλήρη διάλυση την Εθνική μας. Και τώρα μετά την ξεφτίλα και από την Αρμενία και την προδιαγεγραμμένη αποτυχία που θέλει την Εθνική όχι απλά να μην προκρίνεται στο Ευρωπαϊκό αλλά να βρίσκεται προτελευταία στον όμιλο, να απειλείται με «εξαφάνιση» των ποδοσφαιριστών που τίμησαν και στα δύσκολα το εθνόσημο.

Γιατί ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς που ουσιαστικά είπαν το αυτονόητο, πως δηλαδή με τον Αναστασιάδη πάμε κατευθείαν στον γκρεμό, είναι η Εθνική μας. Γιατί το κάνουν γιατί γουστάρουν να παίζουν με το εθνόσημο, και όχι γιατί πληρώνονται για αυτό όπως ο Άγγελος, ο Γιαννακόπουλος, ο Μπασινάς.

Η Εθνική που και ταλέντο έχει και καλούς παίκτες έχει και δυνατότητες έχει να κάνει πράγματα. Δεν θα ξαναπάρει το Γιούρο, δύσκολα θα κάνει πορείες όπως στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αλλά μπορεί κάλλιστα να έχει μια σοβαρή εικόνα ομάδας, όπως είχε στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας φτάνοντας μέχρι τα μπαράζ και μένοντας έξω από μια καλύτερη ομάδα.

Η Εθνική μας λοιπόν είναι ο Σωκράτης, είναι ο Μανωλάς, είναι ο Φορτούνης, είναι ο Μπάρκας.

ΔΕΝ είναι ο Γραμμένος και η κουστωδία του! ΔΕΝ είναι όλοι αυτοί που έκαναν «τσιφλίκι» τους το ελληνικό ποδόσφαιρο και με τις πλάτες της χειρότερης Κυβέρνησης των τελευταίων χρόνων ισοπέδωσαν ότι είχε απομείνει από το έτσι και αλλιώς ταλαιπωρημένο ποδόσφαιρο μας. Και μαζί διέλυσαν και την Εθνική που είχε προβλήματα σοβαρά αλλά έδειχνε να βρίσκει ξανά τον δρόμο της.

ΔΕΝ είναι ο Αναστασιάδης που πλέον ο άνθρωπος δείχνει πως τα έχει χαμένα ποδοσφαιρικά. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ο Αναστασιάδης, αυτοί που τον έβαλαν εκεί φταίνε.

Αυτοί που ονόμασαν τη εποχή τους ως «εξυγίανση», αυτοί που για να πάρουν ένα πρωτάθλημα μετά από δεκαετίες έπρεπε να ισοπεδώσουν τα πάντα. Με πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο, τον «δικό μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη.

Τον άνθρωπο που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος της ΕΠΟ που στα χρόνια του μπούκαραν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους, που πρωταθλήματα κρίνονταν στα δικαστήρια με αποφάσεις να αλλάζουν ξημερώματα Κυριακής, που απειλούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με Grexit, που τελικοί Κυπέλλου γίνονται με συγγενείς και φίλους, που κυριαρχούν στο ποδόσφαιρο και την διαιτησία «φαντάσματα» και που η Εθνική μας διαλύθηκε μια και καλή για το καπρίτσιο του χαλίφη.

Ο χαλίφης του βορρά οδήγησε την Εθνική σε αυτή την κατάντια. Να μην έχει καν γήπεδο να παίξει! Γιατί αυτοί που έφεραν τον Γραμμένο στην προεδρία ήθελαν να φύγει η Εθνική από το Καραϊσκάκη. Όταν όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είπαν «μακριά από την Τούμπα η Εθνική» την άφησαν άστεγη. Γιατί στο ΟΑΚΑ είναι σαν να παίζει χωρίς έδρα.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος λοιπόν για το μόνο που φταίει είναι γιατί ακολουθεί τις εντολές. Αλλά μην γελιόμαστε, σάμπως μπορεί να κάνει αλλιώς; Επί της ουσίας ο άνθρωπος μια δουλειά είχε να κάνει από τότε που με την δημόσια στήριξη του Ιβάν αλλά και του Μελισσανίδη ανέλαβε την ΕΠΟ.

Να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Και το πέτυχε, με νταμπλ μάλιστα. Άκρως επιτυχημένος είναι στη δουλειά που ανέλαβε ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος, για αυτό μην τον «πυροβολείτε»!

Δεν φταίει ο Βαγγέλης σε κάτι, στην τελική και τον Άγγελο δεν τον διάλεξε αυτός. Του τον «φόρτωσαν», επιλογή του χαλίφη ήταν και ούτε κουβέντα για να μην το δεχθεί.

Ακόμη και αν ήξερε από μπάλα ο Γραμμένος, ακόμη και αν καταλάβαινε τα βασικά, τι ποδοσφαιρικό έγκλημα έκανε με την πρόσληψη Αναστασιάδη, δεν θα μπορούσε να πει όχι στον χαλίφη.

Ποτέ άλλωστε δεν απασχόλησε τον Γραμμένο η Εθνική μας. Ένας μπελάς παραπάνω ήταν σε μια εποχή που έπρεπε να δικαιολογήσει τον χορό των εκατομμυρίων που μοιράζει στους «δικούς» μέσα από την ΕΠΟ, τις προσλήψεις, τα «δικά μας» παιδιά, τα όργια στην ΚΕΔ, την «εξυγίανση» με μια λέξη.

Και μέσα σε όλα τον ζόρισαν τον άνθρωπο και τον ανάγκασαν να ασχοληθεί και με την Εθνική. Εκεί που είχε τόσο σοβαρά θέματα, πως δηλαδή ο «δικός του» Ιβάν θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα έπρεπε να ψάχνει λύση και για την Εθνική. Και τώρα καλοκαιριάτικα πρέπει ξανά να δει θα κάνει. Λογικά και πάλι δεν θα χρειαστεί να πάρει απόφαση, θα τον βοηθήσουν ώστε να μην ζοριστεί…

Αυτό που μένει βεβαίως είναι η ολοκληρωτική διάλυση σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου από την «εξυγίανση». Διέλυσαν το πρωτάθλημα, ξεφτίλισαν το Κύπελλο, διαλύουν και την Εθνική μας οδηγώντας στην έξοδο τους μοναδικούς ανθρώπους που την αγαπούν.

Γιατί οι… Γραμμένοι και οι εξυγιαντές ούτε που νοιάζονται για την Εθνική. Γραμμένη την έχουν. Όπως και τα «παπαγαλάκια» της… εξυγίανσης που όταν ο Άγγελος ανέλαβε έτρεξαν να καλύψουν και να προπαγανδίσουν για το σωστό της απόφασης του… χαλίφη.

Και τώρα που ξεφτιλίστηκαν για πολλοστή φορά ανακαλύπτουν πως δεν έχουμε παίκτες και πως δεν έχουμε ομοψυχία και δεν είμαστε «ένα» στην Εθνική. Όχι για αυτούς και πάλι δεν φταίει ο Γραμμένος με τις αλλοπρόσαλλές αποφάσεις που αναγκάστηκε να δεχθεί.

Αν και για αυτούς έφταιγε ο Γραμμένος θα έφταιγε και ο… πατερούλης άρα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ