«Σκοτώνονται» κι αλλάζουν τα πάντα

«Σκοτώνονται» κι αλλάζουν τα πάντα

Το… παλιό συγκρούεται με το… καινούριο στην ΕΟΚ. Καλό θα ήταν να φύγουν όλοι, αλλά πάντα υπάρχει διαβάθμιση. Πριν τις εκλογές οι δραματικές εξελίξεις

Αν νομίζει κανείς ότι όσοι είναι εντός των τειχών της Ομοσπονδίας κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του. Η ΕΟΚ είναι κατακερματισμένη, υπάρχουν διαφορετικές τάσεις και πάνω απ’ όλους υπάρχει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος έχει αντιληφθεί (μην υποτιμάτε την ευστροφία του) πως πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει.

Κι αν αυτό συνεπάγεται να θυσιάσει κάποιους άμεσους συνεργάτες του, δεν θα δυσκολευτεί να το πράξει, γιατί απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε ένας… ομηρικός καβγάς στα γραφεία της ΕΟΚ. Όλα ξεκίνησαν από μια πλάκα, η οποία σύντομα χόντρυνε. Κι αυτός ο καβγάς δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά… εξ-Άγγελος αλλαγών. Δομικών αλλαγών, οι οποίες περιλαμβάνουν και πρόσωπα… πρώτης γραμμής.

Ονόματα μπορούμε να γράψουμε, αλλά θα είμαστε φειδωλοί. Όπως λέει κι ο Χρήστος Ζαμπούνης «ή ονόματα λέμε, ή καταστάσεις περιγράφουμε». Υπάρχει, λοιπόν, η παλιά σειρά παραγόντων, αυτοί που… βγήκαν μπροστά στα δύσκολα, αυτοί που πήραν πάνω τους την… μπόρα, αυτοί που… ανοίχτηκαν. Δύο εξ αυτών είναι «τελειωμένοι», καθώς χρεώνονται απανωτές ήττες, κάποιες εκ των οποίων… μέσα στο σπίτι τους.

Αν η απόφαση του Ολυμπιακού να πάει #mexritelous ήταν δεδομένο ότι θα φέρει ανακατατάξεις, η επιλογή του Προμηθέα να πάει στο Eurocup αποτέλεσε τον επιταχυντή των εξελίξεων. Κι όποιος κατάλαβε, καλώς κατάλαβε.

Το «παλιό» έχει αποτύχει κι αν θέλετε μια απόδειξη επ’ αυτού, δείτε τη θέση που κατέλαβε στις τελευταίες εκλογές της ΦΙΜΠΑ ο Άρης Ζώης. Τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο, κανείς δεν είναι… νησί, όλα έχουν τη σημασία τους. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει αντιληφθεί ότι το τέλος έρχεται κι ετοιμάζει την κίνησή του, αδειάζοντας κάποιους από τους επί σειρά ετών συνοδοιπόρους του.

Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος γνωρίζει πως στα… έγκατα της Ομοσπονδίας υπάρχει εδώ και καιρό ακήρυχτος πόλεμος, ανάμεσα σε παράγοντες που θέλουν την ανανέωση κι εκείνους που είναι στην ΕΟΚ από τα… μπετά. Οι πρώτοι θα επιχειρήσουν να φορτώσουν όλα τα λάθη (και τα εγκλήματα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και μετά) στις πλάτες των δεύτερων, που αυτή τη στιγμή μοιάζουν στριμωγμένοι στα σχοινιά, μην έχοντας… συμμάχους. Κι ας έχουν προσφέρει υπηρεσίες στον «μεγάλο».

Αντί επιλόγου: Αν ρωτούσαμε οποιονδήποτε άνθρωπο στη χώρα, να μας πει μια… σημαντική ημερομηνία μέσα στον Ιούλιο, θα σημάδευε την έβδομη μέρα. Τότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Μην ξεχνάτε ότι παραδοσιακά (όχι στην Ελλάδα, ευτυχώς) η… 4η Ιουλίου είναι «ημέρα ανεξαρτησίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ