Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο στην ποδοσφαιρική αγορά

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο στην ποδοσφαιρική αγορά

Ο Δικέφαλος ανέβηκε σε πιο υψηλό ράφι στην ποδοσφαιρική αγορά και οι ρήτρες που βάζει είναι πιο υψηλές.

Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται όλες οι πωλήσεις του ΠΑΟΚ να είναι όπως του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος ήταν ο πρώτος που έπιασε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων (10 εκ. ευρώ) και είναι η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Δικέφαλου.

Το deal αυτό έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σε πιο υψηλό ράφι στην ποδοσφαιρική αγορά. Γι’ αυτό και οι ρήτρες που βάζει ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια δεν είναι πλέον στα 3-4 εκ. ευρώ, αλλά είναι πολύ πιο υψηλές.

Ο Πρίγιοβιτς είχε ρήτρα 10 εκ. ευρώ. Ο Πέλκας, ο Πασχαλάκης και ο Κουλούρης έχουν ρήτρες 7,5 εκ. ευρώ. Ο Ζαμπά και Ίνγκασον έχουν ρήτρες 20 εκ. Ευρώ.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε πρόταση 2,5 εκ. ευρώ από τη Ρεν για τον Γιαννούλη, παρότι επιστρέφοντας στην ομάδα από τον δανεισμό του στον Ατρόμητο θα ήταν αλλαγή του Βιεϊρίνια. Ένα χρόνο πριν (τον Ιανουάριο του 2018) έδωσε τον Τσίμιροτ στη Σταντάρ Λιέγης για το ίδιο ποσό (2,5 εκ. ευρώ) καθώς οι Βέλγοι πλήρωσαν τη ρήτρα του.

Τώρα απάντησε αρνητικά σε πρόταση 3 εκ. ευρώ από την Τουλούζ για τον Κουλούρη, παρότι φαίνεται ότι δύσκολα θα μείνει τελικά στην ομάδα. Δύο χρόνια πριν (τον Ιανουάριο του 2017) ο ΠΑΟΚ έχασε τον Γκάρι Ροντρίγκες από τη Γαλατάσαραϊ για 3,5 εκ. ευρώ, όσο ήταν η ρήτρα του.

Τα νούμερα είναι ενδεικτικά της ραγδαίας εξέλιξης του ΠΑΟΚ και στο κομμάτι των αγοροπωλησιών στην ποδοσφαιρική αγορά.

Μετά τις πωλήσεις αρκετών παικτών στο ύψος που ήταν οι ρήτρες τους (όπως πχ οι Ροντρίγκες και Τσίμιροτ), οι οποίες ήταν υψηλές όταν ήρθαν, αλλά έμοιαζαν μικρές όταν παραχωρήθηκαν (ο Ροντρίγκες πωλήθηκε δύο χρόνια μετά έναντι 10 εκ. ευρώ ενώ ο Τσίμιροτ συζητιέται για πώληση διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων…), ο ΠΑΟΚ ανέβασε τα ποσά σε υψηλότερα επίπεδα, τα οποία έμοιαζαν άπιαστα πριν κάπου χρόνια.

Επιστρέφοντας στην αρχική διαπίστωση ότι δεν πρόκειται όλες οι πωλήσεις του ΠΑΟΚ να είναι στο ύψος της τιμής του Πρίγιοβιτς, ο Δικέφαλος πλέον διαπραγματεύεται σε υψηλότερες τιμές όλους τους παίκτες του από τον Γιαννούλη και τον Κουλούρη μέχρι τον Πέλκα, τον Ουάρντα και τον Ζαμπά.

Και αν κάποιοι γελούσαν όταν η ρήτρα του Κουλούρη έμπαινε στα 7,5 εκ. ευρώ, σήμερα φαίνεται ότι η τιμή πώλησής του (γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θα παραχωρηθεί…) θα φτάσει πάνω από τα 4 εκ. ευρώ και πιο κοντά στην ρήτρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ