Εκατό νεκροί, χωρίς να γίνει πόλεμος

Εκατό νεκροί, χωρίς να γίνει πόλεμος

Καζάνι που βράζει η Μεσόγειος. Ο Κώστας Καίσαρης έχει συγκλονισθεί από το γεγονός και υπενθυμίζει. Τη προηγούμενη φορά, που το είχε πάρει απάνω του Αλέξης, είχαμε 100 νεκρούς. Χωρίς να γίνει πόλεμος. Στο Μάτι.

ΟΙ εξελίξεις είναι ραγδαίες. Καταιγιστικές μπορείς να πεις. Η Μεσόγειος είναι μια πυριτιδαποθήκη που μπορεί με εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Ο Ερντογάν, γνωστός και ως Σουλτάνος, έχει αφηνιάσει. Κατόπιν τούτων, ο Αλέξης σήκωσε τα μανίκια. Διέκοψε την περιοδεία στα Δωδεκάνησα και επέστρεψε άρον-άρον στην Αθήνα. Συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ. Για όσους δε γνωρίζουν, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας. Έστειλε τον Κατρούγκαλο στις Βρυξέλλες. Απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό, διαβεβαιώνοντας τον ότι «όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες». Άμα τη επιστροφή του Κατρούγκαλου από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΟΠΩΣ έχει πει ο Σίμος ο υπαρξιστής, «η κατάστασις είναι κρίσιμος, αλλά όχι απελπιστική». Εκ των πραγμάτων ωστόσο γεννάται η απορία. Αυτό το θέμα με γεωτρήσεις, τον Ερντογάν που δείχνει να έχει σαλτάρει, την επιθετικότητα της Τουρκίας, κλπ. κλπ., θα το λύσουν ο Τσίπρας με τον Κατρούγκαλο; Το επαναλαμβάνω για να γίνω απόλυτα κατανοητός. Θα το λύσουν ο Τσίπρας με τον Κατρούγκαλο;

Η λύση του προβλήματος θα περάσει από τα δικά τους τα χέρια; Ούτε να το σκέφτεσαι αγαπητέ αναγνώστη. Αν δεν κάνω λάθος, τελευταία φορά που είχε συγκαλέσει σύσκεψη ο Αλέξης, που το είχε πάρει απάνω του δηλαδή, ήτανε με τις φωτιές στο Μάτι. Επιστρέφοντας άρον-άρον από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Όπως καλή ώρα. Αποτέλεσμα; Εκατό νεκροί. Χωρίς να γίνει πόλεμος. Το επαναλαμβάνω για να γίνω κατανοητός. Εκατό νεκροί. Και χωρίς να γίνει πόλεμος. Που πάει να πει, ψωνίσαμε από σβέρκο.

ΘΑ μου πείτε τώρα, φοβάσαι ρε Καίσαρη, μη τυχόν και γίνει κανένας πόλεμος; Τι να φοβηθώ; Φαντάρο δεν πρόκειται να με πάρουνε. Κι άιντε κι έγινε. Πόσο θα κρατήσει: Ή μήπως είναι σίγουρο δηλαδή ότι θα χάσουμε; Επειδή οι Τούρκοι είναι περισσότεροι; Δε λέει τίποτα αυτό. Μπορεί οι Τούρκοι να κερδάνε στην αρχή, αλλά στο τέλος να κερδίσουνε εμείς. Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο. Στις 23 Ιουνίου έχει εκλογές ο Ερντογάν. Οι δικές μας εκλογές ακολουθούν, στις 7 Ιουλίου.

ΣΕ αυτές τις κρίσιμες για το έθνος στιγμές λοιπόν, ήρθε να παρέμβει ο μεγάλος Έλληνας που ακούει στο όνομα Γιώργος Νταλάρας. Με αφορμή λοιπόν τη συναυλία που θα δώσει αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά: «Αυτό το κύμα του Αιγαίου μας ενώνει με την Τουρκία και δε θα έπρεπε να έχουμε αυτές τις τριβές, τις τριβές για το συμφέρον. Τριβές που έρχονται από μία φοβία. Εγώ δεν φοβάμαι τον Τούρκο, τον Αμερικάνο, τον Κινέζο, ούτε το Ρώσο. Για όσους μισούν τους Τούρκους, έχω να πω το εξής. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει ν’ αλλάξουμε κι εμείς μαζί του. Η βία πολλαπλασιάζει τη βία».

ΤΙ μεγαλείο ψυχής; Με το Γιώργο Νταλάρα να μιλάει εφ’ όλης της ύλης. Να αναφέρεται για 152.788η φορά στα φτωχικά παιδικά του χρόνια. Ότι δε σπούδασε επειδή υποχρεώθηκε να δουλεύει από επτά χρονών. Κι «είχα έναν κρυφό καημό: ήθελα να γίνω καλός άνθρωπος και γι αυτό παρατηρούσα και επεδίωκα να βρίσκομαι κοντά σε όσους θεωρούσα καλύτερους». Γι αυτό ακριβώς έκανε παρέα με τον Κόκκαλη, τον Ψυχάρη και τον Πάγκαλο…

Στη μουσική επιλογή, Kitty, Daisi & Lewis- Smoking in Heaven.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ