Και επαναστάτες και μερακλήδες

Και επαναστάτες και μερακλήδες

Ο Κώστας Καίσαρης, βγάζει το καπέλο στα συντρόφια τους Συριζαίους. Και αγωνιστές κατά της Ακροδεξιάς και μερακλήδες σε ό,τι έχει να κάνει με τους διορισμούς.

ΕΧΩ μια απορία. Ο Πέτρος Κόκκαλης ξεκίνησε τον αγώνα κατά της φτώχειας; Κατά της πείνας. Υπέρ της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ισότητας των φύλων. Για τη μείωση των ανισοτήτων. Οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησαν; Με τη χερσαία και την υποθαλάσσια ζωή τι γίνεται; Έχουμε κάτι νεότερο; Ο Κώστας Αρβανίτης ξεκίνησε τον αγώνα κατά της Ακροδεξιάς; Αυτό το κορίτσι, η Έλενα Κουντουρά, τι κάνει; Βρήκε σπίτι; Τακτοποιήθηκε στις Βρυξέλλες; Διάλεξε έπιπλα και συσκευές κουζίνας;

ΠΡΟΣ το παρόν ο μόνος αριστερός ευρωβουλευτής που μας έχει ενημερώσει για τις δραστηριότητές του είναι ο Αλέξης Γεωργούλης. Το ομορφόπαιδο. Ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram ενημέρωσε τις 156.600 που τον ακολουθούν. Χοροπηδώντας έξω από το ευρωκοινοβούλιο. Με τις 270.000 ακολούθους που έχει στο Facebook να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν. Για τη ζωάρα που περνάει στις Βρυξέλλες. Για να δώσει κι αυτός βέβαια τον αγώνα, μαζί με τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, για την Ευρώπη των λαών. Κόντρα στην Ευρώπη των μονοπωλίων.

ΤΙ θέλει να πει ο ποιητής; Ότι το κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Το μικρό. Το μεγάλο τέσσερις. Μία που γίνανε οι ευρωεκλογές κι άλλη μία που ξεχαστήκανε. Κι όσα είπανε τα συντρόφια του σύριζα στο χιόνι. Για τα στήθια τους που θα έβαζαν μπροστά, κόντρα στην Ακροδεξιά που απειλεί να σαρώσει την Ευρώπη. Κι όσο κόβεις βέβαια τη Στέλλα Μπεζαντάκου για τραγουδίστρια, άλλο τόσο κόβεις τον Παπαδημούλη για αγωνιστή.

ΤΟ δεύτερο σκέλος της προεκλογικής εκστρατείας της Κουμουνδούρου, ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός. Εκεί πήγανε να δώσουν τη μάχη. Να γράφει και να ξαναγράφει ο Καρτερός, ότι ο Μαρινάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Κι αβέρτα τα πρωτοσέλιδα στον επιχορηγούμενο κομματικό Τύπο. Με τον Πέτρο Κόκκαλη να μιλάει κάθε μέρα για το Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Μέχρι και το Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή επιστρατεύσαν. Για να δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα των κυβερνητικών συντακτών. «Ο Μαρινάκης να συνειδητοποιήσει ότι η Παράγκα γκρεμίστηκε. Η Παράγκα γκρεμίστηκε κι έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα».

ΔΕΝ έχει ξαναγίνει. Δεν υπάρχει προηγούμενο. Ένα κόμμα να στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία στοχεύοντας όχι τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά έναν επιχειρηματία. Κι όχι κόμμα στυλ Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Κόμμα εξουσίας. Που είναι στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός της χώρας να ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με το Βαγγέλη Μαρινάκη. Λες κι είχανε βαλθεί να επιβεβαιώσουν τη ρήση του Σοφοκλή, «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Και την επιβεβαίωσαν. Ψωνίσαν από σβέρκο και φάγανε τη διαφορά του 10% στο κεφάλι.

ΤΙ θέλουμε να πούμε με όλ’ αυτά; Ότι όλα όσα ακούγονται στις εκλογές, είναι για τα σκουπίδια. Για πέταμα. Αέρας κοπανιστός. Ούτε αυτοί που τα λένε δεν τα πιστεύουν. Για πυροτεχνήματα μίας χρήσεως πρόσκειται. Γίνεται μια φασαρία και την άλλη μέρα όλα έχουνε ξεχαστεί. Κανείς δε θυμάται τίποτα. Τίποτα απολύτως δε μένει απ’ όλα αυτά. Δεν πρέπει ωστόσο να είμεθα προκατειλημμένοι. Εμπαθείς. Το σωστό πρέπει να λέγεται. Οφείλουμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε ότι οι Συριζαίοι είναι μερακλήδες. Όταν είναι να κάνουνε μια δουλειά, την κάνουνε σωστά.

ΤΟΥΣ κατηγορούν φερ’ ειπείν για ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής. Για προσλήψεις και ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής. Να τακτοποιήσουν τους δικούς τους. Λίγο πριν την κάνουνε λος πούλος από τη κυβέρνηση. Κι εντάξει. Τα φροντίζουνε τα δικά τους τα παιδιά. Δε διορίζουνε όμως ό,τι κι ό,τι. Απ’ το σωρό. Ό,τι βρεθεί στο δρόμο τους. Είναι εκλεκτικοί. Τελευταία τους επιτυχία, η ανανέωση της σύμβασης της ηθοποιού (και αποφοίτου ΤΕΙ αρχιτεκτονικής τοπίου και ανθοκομίας της Άρτας) Μαριλένας Ράδου στη ΡΑΕ. Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Πως συνδυάζονται τώρα η ανθοκομία και η έβδομη τέχνη με τις ρυθμιστικές αρχές ενέργειας, ένας ΣΥΡΙΖΑ ξέρει. Κι όπου Άρτα βέβαια, βάλε Γεροβασίλη.

ΔΕΝ πρόκειται όμως για μία ηθοποιό της σειράς. Μία από τις πολλές. Η δεσποινίς Ράδου είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Διάσημη. Όχι για την παρουσία της σε κάποια παράσταση. Είναι γνωστή τοις πάσι άλλωστε η κρίση που διέρχεται το επάγγελμα του ηθοποιού. Η Μαριλένα έχει καταπλήξει τα πλήθη, έχει κάνει πάταγο, σε άλλο πεδίο δράσης. Με το τσιφτετέλι που χόρεψε στην ποιοτική εκπομπή «Στην Υγειά μας». Καθηλώνοντας τα ανδρικά βλέμματα. Υποχρεώνοντας το Σπύρο Παπαδόπουλο να σηκωθεί και να χορέψει μαζί της.

Η Μαριλένα είχε αρχικά μηνιαία σύμβαση που έληγε στο τέλος Ιουνίου. Θα άφηναν αυτό το κορίτσι ανυπεράσπιστο; Να έρθουν οι καταραμένοι οι δεξιοί να το απολύσουν; Ανανέωσαν λοιπόν τη σύμβασή της για ένα χρόνο. Ο πρόεδρος της Αρχής, Δόκτωρ Νικόλαος Μπουλαξής, έκανε το καθήκον του. Τη Μαριλένα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020 δεν μπορεί να την κουνήσει κανένας. Θα μπορεί να κουνιέται με όλη την άνεσή της και να χορεύει. Χωρίς το άγχος του βιοπορισμού. Τα συντρόφια, οι μερακλήδες του σύριζα, ξέρουν να κάνουν τις καλύτερες, επιλογές.

Στη μουσική επιλογή, Santana- Black Magic Woman.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ