Πώς να τους πάρεις στα σοβαρά…

Πώς να τους πάρεις στα σοβαρά…

Βασιλειάδης, Γραμμένος, Σούπερ Λιγκ, ΕΡΤ. Καρέ για να λυπάσαι το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Αλλη μια μέρα στον όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εδώ που όσοι παριστάνουν τους «τεχνοκράτες» και τους υπεύθυνους πραγματικά κάνουν ότι μπορούν για να σε πείσουν πως δεν πρέπει να τους παίρνεις στα σοβαρά. Πως το έγραψε ο Ντέμης προ ημέρων εκείνο το ρητό του Mark Twain: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μας κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά»

Κλήρωση του πρωταθλήματος είχαμε το απόγευμα. Και από το πρωί ξεκίνησε η σχετική διαδικασία με τον Υφυπουργό Βασιλειάδη να «σπάει» τη σιωπή του σε ημέρες προεκλογικές για να παραχωρήσει μια –ακόμη- συνέντευξη μνημείο. Ο χειρότερος Υφυπουργός Αθλητισμού που πέρασε εδώ και δεκαετίες –αν και είναι αλήθεια πως ο Σταύρος Κοντονής είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη-. Τον ακούσαμε λοιπόν στα ερτζιανά να «ανακοινώνει» πως το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει υπό το… VAR. «Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο μέσα στο καλοκαίρι και δεν στραβώσει κάτι, αναμένεται να έχουμε από την αρχή του πρωταθλήματος το VAR. Από την εικόνα που έχω και μου μεταφέρουν, αν δεν στραβώσει κάτι, που έχει να κάνει με τις συνεργασίες με τις οπτικές ίνες, θεωρώ δεν θα έχουμε πρόβλημα» είπε ο σπουδαίος αυτός άνδρας της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δηλαδή με δύο λόγια: Εκείνος τα αφήνει (γιατί ευτυχώς τα…αφήνει) όλα έτοιμα. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα φταίνε οι οπτικές ίνες». Πρόκειται για τον ίδιο Βασιλειάδη που μαζί με τον Υπουργό Διαστήματος Νίκο Παππά είχαν αναγγείλει και την έναρξη του περσινού πρωταθλήματος με VAR. Του ίδιου VAR τα προνόμια του οποίου απόλαυσαν μόνο ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στον πιο ντροπιαστικό τελικό κυπέλλου που έγινε ποτέ. Αυτόν που ο Μέλο Περέιρα τον «έκανε» με τον πρώτο επόπτη στο βαν του Video Assistant και με τον τύπο που ήρθε για το βαν, να παριστάνει τον πρώτο επόπτη.

Στον ίδιο τελικό που η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου φρόντισε το 80% των προσκλήσεων στα επίσημα να φτάσουν στα χέρια καλόπαιδων που προσέφεραν ένα δικό τους ιδιαίτερο θέαμα πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του τελικού.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος που σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας βρέθηκε το απόγευμα στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Και έκανε μια δήλωση από εκείνες που κάνουν οι μοντέλες στα καλλιστεία. Μόνο Παγκόσμια Ειρήνη δεν ευχήθηκε, ο Μακεδόνας δικηγόρος. «Ένα πρωτάθλημα δίχως απαξίωση» είπε. Ποιος; Εκείνος που ανανέωσε τη σύμβαση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Ούτε καν για την αμοιβή των 22.500 ευρώ ετησίως που συνεχίζει να την προσφέρει λες και την πληρώνει ο ίδιος και όχι οι ομάδες! Ο ίδιος που επιχείρησε με το «έτσι θέλω» να αλλάξει τον μισό πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, μεταξύ άλλων το άρθρο 19 που με αναδρομική ισχύ θα έλυνε τα «δεσμά» του Ιβάν Σαββίδη από την τριετή τιμωρία του, έπειτα από την είσοδο του στο περίφημο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του… Κομίνη!

Τι άλλο είπε αυτός ο σπουδαίος πρόεδρος; Πως ήρθε η ώρα να πάψει πλέον «η απαγόρευση μετακίνησης» φιλάθλων. Λογικό. Αλλάζει σε λίγες ημέρες ο Υφυπουργός. Ποιος ξέρει αν και ο επόμενος θα είναι σαν τον Βασιλειάδη, να βγάζει «απαγορεύσεις» που συγκεκριμένες ομάδες της έκαναν «κουρελόχαρτα» δίχως την παραμικρή τιμωρία.

Και μιας και η μέρα προσφέρονταν και για άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος. Θα διαπιστώσετε ότι και τα λαμπρά τέκνα της Σούπερ Λιγκ είναι στα αλήθεια άνθρωποι που αν δεν είχαν βρει δουλειά στο ποδόσφαιρο, θα ήταν σίγουρα βολεμένοι κάπου στο δημόσιο (όπως ο Γιάννης Δρόσος της ΕΡΤ). Είναι στη 14η θέση του ranking της UEFA η Ελλάδα. Είναι ανάγκη να μπορέσουν οι ομάδες να μαζέψουν κάποιους βαθμούς γιατί σε λίγο θα παίζουν προκριματικά από τον Ιούνη. Και η φετινή συγκυρία είναι καλύτερη από άλλες χρονιές. Γιατί πέρα από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ υπάρχει και η προσθήκη του Άρη. Τι έκαναν λοιπόν οι κύριοι της κλήρωσης; Έβαλαν σχεδόν όλα τα ντέρμπι σε εβδομάδες «ευρωπαϊκών αγώνων». Για παράδειγμα την 4η αγωνιστική έχει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άρης. Θα διεξαχθεί στο τριήμερο 21-23/9. Οι όμιλοι των ευρωπαϊκών κυπέλλων ξεκινούν 17-19/9.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον το ματς δεύτερου γύρου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Τις δύο ομάδες μας που θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη τύχη να βρεθούν στα «νοκ άουτ» των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Το ματς της Τούμπας θα διεξαχθεί κάπου στο τριήμερο 22-24/2 του νέου έτους. Η πρόβλεψη για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις στο διήμερο 18-19.2 και 25-26/2. Και για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι 20-27 /2. Θυμηθείτε τι συνέβη πέρσι στον Ολυμπιακό όταν σε έντεκα νύχτες έπαιξε με ΠΑΟΚ (Τούμπα), Ντιναμό Κιέβου (Φάληρο), ΑΕΚ (Φάληρο) και ξανά με τους Ουκρανούς (Κίεβο) και θα καταλάβετε πως ουσιαστικά κανείς από εκείνους που αμείβονται αδρά, δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εννοείτε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν και φέτος μια άκρως… ενδιαφέρουσα κλήρωση. Όλα τα ντέρμπι τους είναι μετά από ευρωπαϊκά ματς στον πρώτο γύρο! Αλλά συμβαίνουν και αυτά…

Να συνεννοηθεί η Λίγκα με την τηλεόραση δεν συμβαίνει. Να προκύψουν κάποιοι κλειδάριθμοι. Να εξυπηρετηθούν οι ομάδες. Δηλαδή τι θα γινότανε αν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν δύο εβδομάδες πριν; Δεν συνέβαινε όσο ο έμμισθος Γκαγκάτσης ήταν διευθύνοντας σύμβουλος (ή μήπως συνεννοούνταν και δεν γίνονταν όλα στην τύχη;). Δεν συμβαίνει και τώρα. Αλλά ποια τηλεόραση; Η ΕΡΤ που έχει το μισό πρωτάθλημα με «προσύμφωνο» το οποίο μπορεί εύκολα να προσβάλει η επόμενη Κυβέρνηση και να αφήσει άστεγες τις μισές ομάδες της Λίγκας; Η ΕΡΤ του Γιάννη Δρόσου όπως αποδείχθηκε το μόνο που ήθελε πριν παραδώσει στους επόμενους ήταν να προλάβει να ολοκληρώσει το deal των 9 εκατ ευρώ. Εκείνο για το οποίο όπως παραδέχθηκε με την επιστολή του στον Άρειο Πάγο έριξε… υπογραφές στις 25 του Ιούνη. Ότι η ΕΡΤ δεν έχει να πληρώσει τα συμφωνηθέντα (πχ με την Super League 2 που αναδιάρθρωσε ο Βασιλειάδης); Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που δεν επιτρέπεται να χαλάσει μια τόσο ωραία ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ