Ολυμπιακός: Η πρώτη μέρα χωρίς τον αρχηγό…

Ολυμπιακός: Η πρώτη μέρα χωρίς τον αρχηγό…

Το φιλικό με την Νότιγχαμ ξέχωρα από τον ιστορικό του χαρακτήρα θα αποτελέσει το πρώτο τεστ στη μετά-Φορτούνη εποχή. Έως ότου δηλαδή ο αρχηγός επιστρέψει ξανά δυνατός.

Αν όλα είχαν κυλήσει καλά, αν δεν υπήρχε εκείνη η καταραμένη στιγμή του τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη, το φιλικό με την Νότιγχαμ θα αποτελούσε την τελευταία πρόβα του Ολυμπιακού που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς για το ματς στην Τσεχία.

Η απώλεια όμως του Φορτούνη άλλαξε τα δεδομένα. Το σπουδαίο φιλικό του Ολυμπιακού με την Νότιγχαμ, που θα μεταδώσει ζωντανά το ONE CHANNEL  ξέχωρα από την ιστορική του σημασία, για ευνόητους λόγους, αποτελεί για τους ερυθρόλευκους και τον Πορτογάλο τεχνικό την… πρώτη μέρα χωρίς τον αρχηγό.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να μάθει να παίζει χωρίς τον Κώστα Φορτούνη που από την πρώτη στιγμή της εποχής Μαρτίνς ήταν ο συνδετικός κρίκος, το Νο1 «όπλο» των Πειραιωτών. Από το φιλικό με την Νότιγχαμ ο Ολυμπιακός τεστάρει την μετά-Φορτούνη εποχή. Τους 6 με 8 μήνες που θα χρειαστεί να παίζει χωρίς τον αρχηγό του.

Αυτό το διάστημα που θα έχουν κριθεί η παρουσία ή όχι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και λογικά η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δείξει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Φορτούνη, τουλάχιστον στο ματς με την Βικτόρια Πλζέν. Ο Ματιέ Βαλμπουενά. Περιμένουμε να δούμε αν θα το δοκιμάσει στην πράξη και κόντρα στους Άγγλους, στο πιο δυνατό φιλικό του Ολυμπιακού. Σε μια πρόβα που λογικά ο Πορτογάλος θα δείξει πιο ξεκάθαρα πράγματα. Μέχρι τις 23 του μήνα και την πρώτη επίσημη σέντρα ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει στον Καμαρά που από σήμερα μπήκε στις προπονήσεις.

Για τις υπόλοιπες θέσεις το υλικό που έχει ο Μαρτίνς είναι αυτό που δούλεψε στο εξωτερικό συν τον Μάρκοβιτς.

Και αν θεωρούμε τουλάχιστον πως η 11αδα για το πρώτο επίσημο ματς σε μεγάλο βαθμό είναι δεδομένη, έχει πολύ μεγάλη σημασία να την δούμε στην πράξη να λειτουργεί. Χωρίς τον Φορτούνη όχι απλά στο βασικό σχήμα αλλά ξέροντας πως δεν θα μπορεί να έρθει ούτε από τον πάγκο.

Η πρώτη μέρα χωρίς τον αρχηγό θα είναι δύσκολη. Όπως λογικά και οι υπόλοιπες «μέρες-αγώνες». Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να λειτουργεί χωρίς αυτός σαν να είναι και αυτός στο παιχνίδι.

Δύσκολο εγχείρημα αλλά με το υλικό που διαθέτει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ικανό να στεφθεί με επιτυχία. Οι επιλογές άλλωστε του Μαρτίνς είναι πολλές όχι μόνο σε πρόσωπα, όχι μόνο δηλαδή με τον Βαλμπουενά, αλλά και σε σχήματα.

Και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάντα τον τρόπο να εκπλήσσει. Κρατήστε το αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ