Παναθηναϊκός: Ο Κολοβός και τα οφέλη της απόκτησής του

Παναθηναϊκός: Ο Κολοβός και τα οφέλη της απόκτησής του

Ο Παναθηναϊκός έφερε τζάμπα έναν 26χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό και εκτός από το οικονομικό προσδοκά και σε πολλά αγωνιστικά οφέλη.

Ο Παναθηναϊκός άργησε στις μεταγραφές. Άργησε περισσότερο για τα ΜΜΕ που πάντα θέλουν κάτι φρέσκο να πουλήσουν και για τον κόσμο που του αρέσει στην Ελλάδα να είναι ανυπόμονος.

Οι «πράσινοι», όμως, δεν βιάζονταν καθόλου. Το είχαμε επισημάνει ότι είναι λογικό από τη στιγμή που –δυστυχώς- δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο Νίκος Νταμπίζας σαφώς και θα λειτουργούσε διαφορετικά με ευρωπαϊκό παιχνίδι σε μία εβδομάδα. Όπως κι όλη η ομάδα θα συγκεντρωνόταν αρκετά νωρίτερα. Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», λοιπόν, δεν βιαζόταν. Το ζητούμενο εξαρχής, άλλωστε, δεν ήταν πότε θα φέρει τους παίκτες, αλλά ποιους θα φέρει και πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα.

Ο κάθε προπονητής φυσικά κα θα ήθελε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας να έχει όλα τα νέα πρόσωπα στην προετοιμασία. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά παγκοσμίως βέβαια, διότι οι σύλλογοι είναι κι εταιρίες και ψάχνουν το καλύτερο στην κατάλληλη τιμή. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το καλύτερο, βέβαια, με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει. Και ο Δημήτρης Κολοβός είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Στα χαρτιά φυσικά, διότι όλοι στο γήπεδο κρίνονται.

Αλλά είναι μαγκιά του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέρνει έναν 26χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό χωρίς να βγάλει ευρώ από το ταμείο του. Οι «πράσινοι» δεν αναμείχθηκαν πουθενά στις συζητήσεις με την Ομόνοια. Η κυπριακή ομάδα πήρε τον Κολοβό από τη Μαλίν έναντι 100.000-150.000 ευρώ και ο παίκτης πλήρωσε ο ίδιος την Ομόνοια. Η οποία αν άκουγε ότι πίσω από τον παίκτη είναι ο Παναθηναϊκός μπορεί να διπλασίαζε τις απαιτήσεις της και να μην άφηνε ποτέ τον παίκτη ελεύθερο. Το «τριφύλλι» κράτησε μυστικές τις επαφές και ο Κολοβός ανέλαβε δράση θέλοντας να αποδείξει ότι γουστάρει πολύ να παίξει στον Παναθηναϊκό.

Το ζητούμενο φυσικά είναι όλο αυτό το deal να συνδυαστεί με την απόδοση του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Στα χαρτιά, λοιπόν, η συγκεκριμένη κίνηση για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό φαντάζει εξαιρετική. Ακόμα και σε καλύτερες εποχές, όπως το 2015 και το 2016, που ο Αλαφούζος έριξε χρήμα (το σπατάλησε για την ακρίβεια) θα έμοιαζε πολυτέλεια ο συγκεκριμένος παίκτης. Αν δεν είχε υποστεί, μάλιστα, στο Βέλγιο δεύτερη ρήξη χιαστών στην καριέρα του, μάλλον θα έπαιρνε μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο και δύσκολα θα σκεφτόταν την επιστροφή του στη χώρα. Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε να αναγεννηθεί στο κυπριακό «τριφύλλι», προσκεκλημένος ενός πρώην πράσινου τεχνικού, του Γιάννη Αναστασίου και να είναι έτοιμος τώρα για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Τα οφέλη που μπορεί να έχει από τον Κολοβό, αγωνιστικά και συνάμα οικονομικά, ο Παναθηναϊκός, είναι πολλά. Ας δούμε τους λόγους, που οι Νταμπίζας, Δώνης ήθελαν πάρα πολύ να φέρουν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στο «Γ. Καλαφάτης».

1.Είναι πολυθεσίτης. Ο ίδιος νιώθει καλύτερα όταν παίζει αριστερό εξτρέμ, αλλά και δεύτερος φορ. Μπορεί, ωστόσο, να παίξει και δεξί χαφ και ως δεκάρι. Είναι μεν δεξιοπόδαρος, αλλά χειρίζεται εξίσου καλά και το αριστερό.

2. Αριθμοί σε γκολ και ασίστ. Ο Κολοβός πατάει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, είναι γρήγορος, ικανός στο ένας εναντίον ενός και στην καριέρα του έχει ικανοποιητικούς αριθμούς σε γκολ και ασίστ. Έχει παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά είχε μόνο δύο γκολ στο κύπελλο και στην υπόλοιπη καριέρα του δεν έπαιξε σε τεράστιους συλλόγους. Ήταν, όμως, πρωταγωνιστής κι ενώ πέρασε δύο χιαστούς έχει έως τώρα 39 γκολ. Ενώ ο τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος Μολό, που έχει παίξει στη Γαλλία και στη Ζενίτ έχει 29.

3. Στημένα. Ο Κολοβός έχει καλά χτυπήματα στημένων φάσεων και αυτό είναι κάτι που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Η ικανότητα στα στημένα είναι μία από τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει στο «τριφύλλι» για τους παίκτες που θα έρθουν.

4. Έμπειρος κι Έλληνας. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει ακόμα πέντε ή και έξι μεταγραφές. Αν δεν πουληθεί κανείς παίκτης. Οι περισσότεροι θα είναι ξένοι. Αυτό σημαίνει ότι όσο το επίπεδο ανεβαίνει, μπορεί να μειωθεί ο χώρος για ελληνόπουλα από την Ακαδημία. Ήταν σημαντικό, λοιπόν, να έρθει ένας Έλληνας, που έχει ψηθεί σε συνθήκες πίεσης, ώριμος ποδοσφαιρικά.

5. Μεταπωλητική αξία. Ο Κολοβός είναι μόλις 26 ετών, διεθνής και μεσοεπιθετικός. Μπορεί η Εθνική μας να μην βρίσκεται στα καλύτερά της, αλλά ο Παναθηναϊκός θα έχει έναν διεθνή, εμπλουτίζει τη βιτρίνα του κι αυτό μόνο κέρδος μπορεί να έχει μελλοντικά. Με γεμάτες σεζόν ο Κολοβός μπορεί να φέρει χρήματα στον σύλλογο, ο οποίος δεν ξόδεψε ευρώ για να τον αποκτήσει. Απλώς να επισημάνουμε, ότι ο Κολοβός πλήρωσε την Ομόνοια, οπότε έχει μεριμνήσει για να καλύψει τη χασούρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης για τον εαυτό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ