Ο λουκουμάς, χωρίς μούσι

Ο λουκουμάς, χωρίς μούσι

Όταν δεν έχεις βούληση συστήνεις μια επιτροπή και στη συνέχεια μια δεύτερη, για να εποπτεύει την πρώτη.

Η μη προηγούμενη εμπλοκή Αυγενάκη με το χώρο του αθλητισμού, του προσφέρει θεωρητικά πίστωση χρόνου. Όπως ακριβώς προβλέπει το κλισέ με τους προπονητές, να δούμε το έργο στην πράξη και μετά να κρίνουμε.

Έτσι λέει ο αστικός μύθος, η περίπτωση των υφυπουργών αθλητισμού όμως έχει ιδιαιτερότητες, το έργο είναι γνωστό πριν το δεις.

Όταν ανέλαβε την εθνική ο Αναστασιάδης ποιος του έδωσε πίστωση χρόνου; Ν΄άφηνες το χρόνο να τρέξει για να δεις τι; Αυτό που έχεις δει όσες φορές κάθισε σε πάγκο;

Έτσι και χειρότερα με τους υφυπουργούς, πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Μεταξύ τους συναγωνίζονται σε γραφικότητα.

Τα πρόσωπα αλλάζουν οι πρακτικές όμως παραμένουν απαράλλακτες, όλοι τους παιδιά του κομματικού σωλήνα, σε παρατάξεις που επιδιώκουν διαχρονικά να ελέγξουν το παιγνίδι και δη το ποδοσφαιρικό.

Ποια πρωτοβουλία να αναλάβει ο Αυγενάκης, όντας διορισμένος από ένα καραδιαπλεκόμενο κόμμα;

Την εκλογική πελατεία του θα κοιτάξει και τους μεγαλόσχημους που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οι ίδιοι. Το χρήμα και η εξουσία καθορίζουν το παιγνίδι, λίγο περισσότερο ο ένας λίγο λιγότερο ο άλλος, όλοι θα πάρουν το κομμάτι τους.

Ο Βαγγέλας δηλαδή που και καλά ήταν κόντρα στους προηγούμενους, αντιμετώπισε κάνα πρόβλημα; Ανοιχτές ποινικές υποθέσεις έχει, μήπως τελεσιδίκησε κάποια από αυτές;

Ή μήπως ο Ιβάν που ήταν με την τέως συμπολίτευση θα έχει θέμα; Θα του πάρουν το Μακ. Παλλάς ή τον βγάλουν από το λιμάνι;

Ισορροπιστές είναι οι πρωθυπουργοί, εκείνο που τους ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι να παραμείνουν στην εξουσία, οπότε όπως συμβαίνει και σε κάθε έκφανση της σταδιοδρομίας τους, δεν τους νοιάζει να πράττουν αλλά να δείχνουν ότι πράττουν.

Αν δεν είναι έτσι, υποδείξτε έναν πρωθυπουργό που πραγματικά έσπασε αυγά. Όλοι τους βαρούσαν προσοχές στους ισχυρούς και στις μάζες.

Το να περιμένεις ανάπτυξη από τη ΝΔ και λύση σε κάποια έστω προβλήματα αποτελεί ουτοπία, πρόκειται για φθαρμένο κόμμα, αν είχε να προσφέρει κάτι θα το είχαμε δει στις προηγούμενες θητείες.

Ούτε στον Κούλη δικαιούσαι να ποντάρεις ως πρόσωπο, η προέλευση του από τζάκι είναι ίσως το λιγότερο, αφού έχει διατελέσει υπουργός αν ήταν της φιλοσοφίας «παράγω έργο» θα το θυμόμασταν.

Κατ΄ επέκταση τα ίδια ισχύουν και για τον κάθε Αυγενάκη, τι να πρωτοκάνει ο φουκαράς;

Μιλάμε για ένα σύστημα με παθογένειες δεκαετιών, όσο και να το παλέψει μια τρύπα στο νερό θα καταφέρει.

Η κατάσταση θυμίζει την ΕΡΤ, μιλάμε για μαγαζί που δεν φτιάχνεται τελεία και παύλα.

Οπότε ή το κρατάς ως έχει ή βάζεις λουκέτο.

Τι να καταφέρει ο Αυγενάκης στην αθλητική ζούγκλα λοιπόν, όσο καλές προθέσεις κι αν υποθέσουμε πως έχει;

Δε διορθώνεται αυτό το πράγμα, το πολύ να κάνει κάνα ρουσφετάκι στην περιφέρεια του για να εξασφαλίσει την επανεκλογή, μέχρι εκεί.

Μόνη λύση για τη χώρα μια ξένη κυβέρνηση, δεν το συζητάω.

Όπως ακριβώς φάγαμε τα μούτρα με τον Αγγελάρα και ψαχνόμαστε για ξένο προπονητή, έτσι να γίνει και στο κοινοβουλευτικό τοπίο.

Οι ξένοι προπονητές, αθλητές κλπ που έρχονται, φανερώνουν αδυναμία εξεύρεσης λύσεων από το εγχώριο δυναμικό.

Οπότε με την ίδια λογική κι αφού δεν υπάρχει χαΐρι με τους Κούληδες και τους Αλέξηδες, να πούμε στη μαντάμ Μέρκελ ή στην Κομισιόν να διορίσουν έναν πρωθυπουργό από της επιλογής τους κι αυτός με τη σειρά του υπουργούς οικονομικών, αθλητισμού, προστασίας του πολίτη κλπ, να βάλουν τάξη.

Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, οι άνθρωποι δε θα έχουν εξαρτήσεις από κανέναν ντόπιο, ούτε θα σκέφτονται την εκλογική τους περιφέρεια.

Θα πάρουν τη χατζάρα και θ΄αρχίσουν να κόβουν κεφάλια.

Τις προάλλες και με αφορμή τις καταστροφές στην Χαλκιδική, έγραφα για τις αμέτρητες αυθαιρεσίες που έχουν υποθηκεύσει την ακεραιότητα της περιοχής, ανεβάζοντας φωτογραφίες από σελίδα μπιτσόμπαρου στο ίντερνετ, που ποστάρει εικόνες με εξόφθαλμες παραβάσεις.

Ο τύπος έχει συγγενική σχέση με πολιτειακό παράγοντα και γράφει τους νόμους στον Μπέο του, θα το έκανε με αλλοδαπό υπουργό;

Ή μήπως είναι τόσο δύσκολο να τραβήξεις εικόνες από drone και να καθαρίσεις τους παραβάτες σαν αυγά;

Είναι λοιπόν όλη αυτή η σχέση μικρής ή μεγάλης διαπλοκής που αποτρέπει την τέλεση του αυτονόητου, για ποιον Αυγενάκη μιλάμε λοιπόν;

Ακόμα κι αν είναι ικανότατος, ακόμα κι αν έχει τις καλύτερες των προθέσεων, θα είναι ένας ακόμα διεκπεραιωτής που θα περάσει και δε θα ακουμπήσει.

Διάβαζα πρόσφατα τις προγραμματικές δηλώσεις του και αν έχω κάτι να καμαρώνω είναι πως δε με πήρε ο ύπνος. Πιο ξύλινος, πεθαίνεις.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα που είπε πως « θα συστήσουμε επιτροπή που θα διερευνήσει λύσεις», παρέδωσα πνεύμα!

Είναι γνωστό άλλωστε πως όταν δεν έχεις διάθεση να πράξεις, συστήνεις μια επιτροπή και σε κάθε στραβή λες «δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά της επιτροπής».

Κι αν το πράγμα φτάσει στο μη περαιτέρω, συστήνεις μια δεύτερη επιτροπή, για να εποπτεύει την πρώτη.

Αν προσέξετε τα λόγια του μάλιστα, δεν είπε πως η επιτροπή θα δώσει λύσεις που έστω και στο μιλητό θα αποτελούσε μια μορφή δέσμευσης, αλλά πως θα διερευνήσει.

Κάνοντας αποτίμηση του έργου του στο μέλλον, η απάντηση θα είναι προφανής «τα μέλη της επιτροπής συνεχίζουν τη διερεύνηση, με τους φακούς ανά χείρας ψάχνουν λύσεις, ακόμα κι όταν πέσει το σκοτάδι..»

Η πλάκα όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού για να προσδώσει προφανώς κύρος στην υπό σύσταση επιτροπή, ξεκαθάρισε πως «θα είναι σε συνεργασία με τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας»

Όπου ΔΕΑΒ βάλτε μια παλιότερη επιτροπή που υπάγεται στη ΓΓΑ, για να αποζημιώνει με έξοδα παράστασης στις συνεδριάσεις κάποιους ημέτερους.

Οι οποίοι συνεδριάζουν για να προσυπογράψουν απλά τις αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού.

Δυο δεκαετίες υφίσταται και έχει το παγκόσμιο ρεκόρ, να μην έχει λάβει μια απόφαση ούτε για το θεαθήναι, να μην έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία, να προτείνει ένα μέτρο της προκοπής.

Δεν υπάρχει σωτηρία λοιπόν, ο Αυγενάκης θα είναι ένας Βασιλιεάδης χωρίς μούσι που ενδεχομένως δε θα τσακίζει κάθε ρεκόρ γραφικότητας όπως ο προκάτοχος του, που το έπαιζε επιθεωρητής Κάλαχαν και στην πράξη ήταν Κλουζώ.

Κακό αυτό, αφού θα καταφέρει το απόλυτο τίποτα χωρίς να σκορπίζει γέλιο όπως ο προηγούμενος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ