Ολυμπιακός: Της φέρθηκε σαν να ήταν η Βικτόρια Πλζεν…

Ολυμπιακός: Της φέρθηκε σαν να ήταν η Βικτόρια Πλζεν…

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την σπουδαία Τότεναμ σαν να ήταν η Πλζεν, η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ. Της επιφύλαξε την ίδια ακριβώς μεταχείριση. Βγήκε στο γήπεδο και την στρίμωξε στα σκοινιά. Επί είκοσι λεπτά την σφυροκοπούσε και ήταν άτυχος που δεν μπήκε μπροστά στο σκορ.

Όχι. Σε καμιά περίπτωση. Δεν είναι το 2-2 που κάνει τους παίκτες του Ολυμπιακού ικανοποιημένους και τους οπαδούς χαρούμενους. Δεν είναι αυτός ο λόγος που ο Μαρτίνς είναι ικανοποιημένος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπερήφανος.

Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού και η θρυλική ανατροπή είναι που προκάλεσαν αυτά τα συναισθήματα. Η βεβαιότητα ότι κάτι σπουδαίο γίνεται σε αυτή την ομάδα που αξίζει το χειροκρότημα και την αποθέωση των παικτών και του προπονητή. Στο προηγούμενο σημείωμα γράφαμε ότι το ρεπερτόριο του Μαρτίνς είναι απεριόριστο υπονοώντας ότι κάτι διαφορετικό θα σκεφτεί στον τρόπο που θα προσεγγίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ε, σε κάποιο άλλο θα επιβεβαιωθεί η άποψή μας. Σε αυτό με την Τότεναμ δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στην σπουδαία Τότεναμ σαν να ήταν η Πλζεν, η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ. Της επιφύλαξε την ίδια ακριβώς μεταχείριση. Βγήκε στο γήπεδο και την στρίμωξε στα σκοινιά. Επί είκοσι λεπτά την σφυροκοπούσε και ήταν άτυχος που δεν μπήκε μπροστά στο σκορ. Αιφνιδιαστήκαμε δήλωσε μετά το ματς ο Μαουρίσιο Ποκετίνο. Προπονητής των Αγγλων. Ετσι, είναι. Υπήρξε αιφνιδιασμός. Κι όχι ότι δεν ήξερε ο κόουτς των «πετεινών» τι επιδιώκει ο Ολυμπιακός όταν παίζει στο Φάληρο. Το ήξερε. Να το αντιμετωπίσει δεν ήξερε.

Ηρθε όμως το αψυχολόγητο λάθος του Μεριά που άπλωσε το πόδι του στον Κέιν και άλλαξε προσωρινά την φορά των πραγμάτων. Διότι όταν κάνεις λάθος απέναντι στην Μπασακσεχίρ μπορεί και να μην το πληρώσεις. Απέναντι στην Τότεναμ το λάθος πληρώνεται όπως πληρώθηκε και το πούλημα της μπάλας στην μεσαία γραμμή από τον Ποντένσε. Μεγάλες ομάδες είναι κι αυτές που δεν αφήνουν τα λάθη να περάσουν ανεκμετάλλευτα.

Εκεί λοιπόν που θα περίμενε κανείς να παραδώσει τον οπλισμό του ο Ολυμπιακός και να ποντάρει ότι η Τότεναμ θα ησυχάσει για να μην τον βρουν χειρότερα έγινε το αντίθετο. Ξεπέρασε το σοκ και βγήκε στην επίθεση φτάνοντας στην ισοφάριση. Το γκολ-ποίημα του Ποντένσε είναι προϊόν συνεργασίας που την έχουμε δει να επαναλαμβάνεται σε πολλά παιχνίδια των ερυθρολεύκων. Σε λίγα τετραγωνικά μέτρα ο σκόρερ με τον Βαλμπουενά έκρυψαν την μπάλα για να την εμφανίσει ο Ποντένσε στα δίκτυα του Γιορίς. Ποιος, ο Ποντένσε που όταν έχει φάτσα το τέρμα αδυνατεί να σκοράρει.

Στην συγκεκριμένη φάση, ο μικρόσωμος δαίμονας υπήρξε ψύχραιμος και σούταρε σαν κλασσικός σέντερ φορ. Διαγώνιο σουτ και η μπάλα εκεί που ο Γάλλος διεθνής πορτιέρο δεν μπορούσε να αντιδράσει. Από μια τέτοια συνεργασία προέκυψε και το πέναλτι που κέρδισε ο ακατάβλητος Βαλπουενά και χτύπησε εύστοχα ο ίδιος. Ο Γάλλος για εξήντα πέντε λεπτά κυριάρχησε στο γήπεδο και προκαλούσε αναστάτωση στην αγγλική άμυνα.

Αν είχε τις δυνάμεις να παραμείνει παραπάνω στο ματς ίσως ο Ολυμπιακός να είχε φτάσει στη νίκη. Κι έτσι όμως έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδειξε ότι απέχει από τις υπόλοιπες ομάδες την Ελλάδα που ήδη ψάχνουν άλλους τρόπους για να τον σταματήσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ