Δειλοί και ανάξιοι

Δειλοί και ανάξιοι

Προσπαθούν με ψέμματα να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να δείξουν ότι τάχα μου αντιστέκονται, αλλά δεν μπορούν τα παλικάρια. Η ΕΟΚ χάνει κατά κράτος τη μάχη από τον Ολυμπιακό.

Απείλησαν τους διαιτητές της Ευρωλίγκας, ότι αν σφυρίξουν φιλικό του Ολυμπιακού θα τιμωρηθούν. Έβγαλαν τα πρόθυμα «παπαγαλάκια» να ξελαρυγγιαστούν, ζητώντας τη διαγραφή του Σπύρου Γκόντα και του Χρήστου Χριστοδούλου, επειδή… αψήφησαν την «ταξιδιωτική οδηγία» της ΕΟΚ. Έφτιαξαν κλίμα και μετά πήγαν -η ηλικία γαρ- να απολαύσουν το γιαουρτάκι τους. Δίχως πέτσα, για να είναι πιο εύκολο στη χώνεψη.

Στο φιλικό των «ερυθρόλευκων» με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν στο τραπέζι της γραμματείας «κανονικοί». Από αυτούς που (υπο)στηρίζει η ΕΟΚ, από αυτούς που δεν παίζουν χωρίς την άδεια της. Κι έτσι πάει το κυνήγι μαγισσών, κράτησε μια μέρα. Τα παπαγαλάκια θα συνεχίσουν να ζητούν την τιμωρία των δύο διαιτητών, θα προσθέσουν κι αίτημα για τιμωρία των Κριτών, ή -κατά την πάγια τακτική τους- θα το κάνουν και πάλι γαργάρα;

Η διοικητική ομάδα της Ομοσπονδίας επιχειρεί με… πυροτεχνήματα, με… τουφεκιές στον αέρα, να δείξει ότι συνεχίζει τον πόλεμο, αλλά η αλήθεια είναι πως χάνει κατά κράτος τη μάχη από τον Ολυμπιακό. Αφενός γιατί δεν έχει κανένα ηθικό έρεισμα, δεν έχει έδαφος να πατήσει, αφετέρου γιατί οι -κατά τα άλλα- κορυφαίοι παράγοντες είναι δειλοί κι ανάξιοι.

Πιστοί στο δόγμα «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», βγαίνουν τη μια και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει μπάσκετ δίχως τον Ολυμπιακό, την άλλη απειλούν τους διαιτητές να μην παίξουν στο φιλικό του και στο επόμενο δίνουν άδεια στους Κριτές να συμμετέχουν. Δεν έχει σημασία αν θεωρείτε ότι έχει δίκιο ή άδικο η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ στον ανένδοτο που κήρυξε, αλλά ειλικρινά πείτε μου ότι αυτή η τακτική της ΕΟΚ μπορεί να έχει έστω έναν υποστηρικτή.

Αν επιθυμούν την αναμέτρηση, το γήπεδο είναι ανοιχτό, πεδιάδα είναι, να βγουν και να αντιπαρατεθούν. Αυτό το παιχνιδάκι εντυπώσεων, που στηρίζεται πλέον από ένα ψευδεπίγραφο μπλοκ, που έχουν εγκαταλείψει κι οι 11, οι οποίοι συνεχίζουν (;) να πληρώνονται από την ΕΟΚ, δεν πείθει ούτε τους πιο φανατικούς αυλικούς. Αυτούς δηλαδή που έχουν σχέση εξάρτησης, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει άνθρωπος που να σκέφτεται λογικά και να ακολουθεί τον κατήφορο των δημογερόντων.

Επειδή έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, η τελευταία γραμμή άμυνας είναι «δεν υπάρχει κανείς, να διεκδικήσει την προεδρία». Κι εδώ πέφτουν έξω. Ήδη είναι αρκετοί αυτοί που δηλώνουν έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν αναφέρομαι στους κοντινούς του προέδρου, που στριμώχνονται σε πολιτικά γραφεία, δηλώνοντας ότι είναι… εδώ για την επόμενη μέρα, δίχως να έχουν πρόβλημα να απαρνηθούν (τρις) τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουν αφήσει αποτύπωμα στο ελληνικό μπάσκετ. Πού τους θαυμάσαμε στη Σαϊτάμα, που μας έκαναν να κλάψουμε από περηφάνια, όχι από (αθλητική) ντροπή. Αυτοί, μαζί με τη γενιά του ’87, είναι έτοιμοι να δώσουν διέξοδο και προοπτική στο ελληνικό μπάσκετ. Περισσότερα εντός των επόμενων ημερών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ