Σουντανί, όπως Ντουρμάζ…

Σουντανί, όπως Ντουρμάζ…

Ο Αλγερινός επιθετικός μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το βασικό «όπλο» του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Το κοινό στοιχείο με τον Σουηδό, ο Γκασπάρ, ο Αβράμης και η γκολάρα που δεν μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο με τον ΟΦΗ. Παίζοντας με απουσίες, με προβλήματα της τελευταίας στιγμής που ανάγκασαν τον Μαρτίνς να αλλάξει τα πλάνα του, μετά από διακοπή που πάντα κρύβει «παγίδες» και απέναντι σε μια ομάδα που απέδειξε πως είναι πολύ καλή φέτος.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με την εικόνα που είχε ο αγώνας. Το περιμέναμε. Όπως περιμένουμε ότι ο Χιλάλ Σουντανί βρίσκοντας ρυθμό θα μπορέσει να κάνει σπουδαία πράγματα στον Ολυμπιακό.

Η αξία του άλλωστε είναι δεδομένη. Ο άνθρωπος έχει το γκολ όσο λίγοι. Αν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε πέρσι ουσιαστικά όλη την χρονιά εκτός δεν θα συζητάγαμε τώρα για τον παίκτη-φυσιογνωμία του φετινού Ολυμπιακού. Ούτε θαρρώ ο Μαρτίνς θα σκεφτόταν να τον αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Όμως άλλος Σουντανί ήταν όταν ο Πορτογάλος αποφάσισε την λίστα και άλλος τώρα δύο μήνες μετά.

Τότε προκάλεσε αίσθηση η απόφαση του Μαρτίνς. Το σημαντικό όμως για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν… ξενέρωσε τον Αλγερινό αλλά τον πείσμωσε. Με αποτέλεσμα να είναι αυτός που αυτή την στιγμή έχει πάρει την «σκυτάλη» στους ερυθρόλευκους. Αυτός «καθάρισε» το ματς με την Λαμία, αυτός «καθάρισε» και το χθεσινό πολύ δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ που αν επιδείξει το ίδιο πάθος και την ίδια συγκέντρωση είναι δεδομένο πως θα απειλήσει με «ζημιές» και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μιλάμε για μια πολύ καλή ομάδα που «χτίστηκε» γρήγορα και σωστά. Και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Κρητικής ομάδας.

Στον Σουντανί ξανά. Ο Αλγερινός είναι απόλυτα προσηλωμένος στο πρωτάθλημα και ξέρει πως κάθε ευκαιρία είναι και μια «απάντηση». Με την καλή έννοια για να μην παρεξηγηθούμε.

Τα δύο χθεσινά γκολ, εντυπωσιακά και τα δύο και η συνολική δουλειά που έκανε διδάσκοντας την θέση του επιθετικού ήταν μια ακόμη απόδειξη του πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει ο Σουντανί.

Και να μας θυμίσει τον Ντουρμάζ. Όχι πως έχουν κάποια σχέση οι δύο ποδοσφαιριστές στο αγωνιστικό τους στυλ όμως στον Ολυμπιακό βίωσαν την ίδια ακριβώς κατάσταση. Και την σεζόν 2015-16 ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα είχε αποφασίσει να αφήσει εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ τον Ντουρμάζ. Μια απόφαση που είχε πέσει ως «βόμβα» τότε.

Ο Ντουρμάζ που ήταν βασικός σε όλα τα ματς πρωταθλήματος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ενός Ολυμπιακού που πήγαινε από νίκη σε νίκη με τον Σουηδό εξτρέμ να κάνει σπουδαία ματς.

Και τον Ιανουάριο να κερδίζει το δικαίωμα να είναι στην ευρωπαική λίστα. Το ίδιο βεβαίως θα είναι ευχής έργο να συμβεί και με τον Σουντανί. Να αποδειχθεί το Νο1 «όπλο» του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει να «στάζει» τα γκολ με την ευκολία που μόνο αυτός έχει.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Σουντανί στο ματς με τον ΟΦΗ. Ήταν καλός και ο Ποντένσε, και τυχερός που τα σκληρά τάκλιν του Κοροβέση δεν του στοίχισαν κάποιον τραυματισμό. Ήταν πολύ καλός για δεύτερο συνεχόμενο ματς και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποδεικνύοντας πως «ο λύκος και αν εγέρασε…». Για την ακρίβεια ο Αβράμης ήταν ο καλύτερος της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Σεμέδο έκανε λάθη, δεν ήταν και στην καλύτερη του βραδιά, ο Αβράμης «καθάρισε» φάσεις επικίνδυνες όπως αυτή του πρώτου ημιχρόνου με το εντυπωσιακό τάκλιν.

Ήταν πολύ καλός στην πρώτη του γνωριμία με το ερυθρόλευκο κοινό και ο Γκασπάρ. Ο Αγκολέζος μπακ πήρε την πρώτη του συμμετοχή και πιστεύω πως από εδώ και πέρα θα μπορέσει να αποτελέσει με τον Ομάρ ένα πολύ καλό δίδυμο για την δεξιά πλευρά της άμυνας.

Ήταν εξαιρετικός και ο κόσμος! Πάνω από 25 χιλιάδες βρέθηκαν στο Καραισκάκη για να δουν τον Ολυμπιακό που πιστεύουν, που γουστάρουν! Αυτό θα πει 12ος παίκτης στην ουσία του!

Και βεβαίως ήταν εντυπωσιακό και το γκολ που δεν μέτρησε. Το γκολ που ξεκίνησε από την άμυνα και με εξαιρετική συνεργασία πέντε παικτών του Ολυμπιακού έφτασε στον Γκερέρο απέναντι από τον Σωτηρίου. Είναι από τα γκολ που λες κρίμα που δεν μέτρησαν γιατί μένουν.

Σημασία όμως έχει η νίκη. Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει κόντρα σε όλους. Συμπλήρωσε 30 ματς πρωταθλήματος με μόλις μια ήττα. Είναι στην κορυφή μετά απο 7 αγωνιστικές, μόνος ότι και να γίνει σήμερα. Και περιμένει την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ