Η Τούμπα, ο Δώνης και ένα «σκοτωμένο θηρίο» στην Πάτρα…

Η Τούμπα, ο Δώνης και ένα «σκοτωμένο θηρίο» στην Πάτρα…

Το ματς είναι ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Στην πράξη μια ομάδα θα αναγκαστεί να αμυνθεί και η άλλη θα επιτίθεται κατά κύματα. Δεν κάνω πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του αγώνα. Στην μορφή που θα έχει το παιχνίδι αναφέρομαι…

Όταν έχεις χάσει στο γήπεδό σου από την Λάρισα είναι περίπου αναμενόμενο να πιαστείς από μια εκτός έδρας νίκη επί της Παναχαϊκής για το Κύπελλο. Στον Παναθηναϊκό πιάνονται από όπου μπορούν. Άλλο πράγμα είναι να πας στην Τούμπα κουβαλώντας μια ήττα από την Λάρισα στην έδρα σου κι άλλο με μια νίκη έστω και επί ομάδας της παρακάτω κατηγορίας. Οι πράσινοι δεν έχουν μόνο πρόβλημα ηθικού κι αυτοπεποίθησης.

Εχουν αγωνιστικό πρόβλημα. Μπορεί να μην το βρίσκουν μπροστά τους παίζοντας με την Παναχαϊκή , το βρίσκουν όταν παίζουν με ομάδες κάποιας δυναμικότητας όπως ο ΟΦΗ και η Λάρισα. Ότι έπιασε καλή απόδοση (επιτέλους) ο Κολοβός, έκανε δυο πετυχημένες διεισδύσεις (επιτέλους) ο Μολό κι ήταν μέσα σε δύο γκολ ο Χρήστος Δώνης είναι κάτι σαν παρηγοριά στον άρρωστο.

Καμιά από τις παραπάνω διαπιστώσεις δεν πρόκειται να οδηγήσει στον Δώνη στο συμπέρασμα ότι η ομάδα του μπορεί να παίξει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σαν ίσος προς ίσο. Αν πάει με αυτή τη λογική το πιο πιθανό είναι να φύγει βαρυφορτωμένος από το αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης. Οσα λέγαμε το καλοκαίρι με βάση τα φιλικά προετοιμασίας τα πήρε και τα σήκωσε το φθινοπωρινό αεράκι.

Η πορεία πρωταθλητισμού για την οποία μίλησε ο κόουτς έγινε τώρα ένα μεγάλο άγχος για να προλάβει ο Παναθηναϊκός να μπει στην εξάδα. Με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του δεν το αξίζει και θα δυσκολευτεί πολύ να το πετύχει αν δεν αλλάξει ριζικά η αγωνιστική του εικόνα,.. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Δώνης δεν έχει πολλές επιλογές. Πρέπει να σφίξει την άμυνά του και να μην αφήσει κενούς χώρους.

Να παίξει με πρώτο στόχο να κρατήσει ανασταλτικά κι να βρεθεί ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο να την αξιοποιήσει. Κάθε άλλη επιλογή στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι πολύ πιθανό να τον οδηγήσει σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια και αμφισβήτηση. Ο Μολό δεν έγινε Λημνιός ούτε ο Κολοβός Μπίσεσβαρ. Είναι κι άλλες οι φορές που οι πράσινοι αναθάρρησαν μετά από ένα πετυχημένο ο αποτέλεσμα και στη συνέχεια απογοητεύτηκαν διότι ακολούθησε ήττα.

Ο Γιώργος Δώνης θα βάλει την ομάδα του να τρέξει και να είναι συνεχώς πίσω από την μπάλα όταν έχουν την κατοχή οι παίκτες του Αμπελ Φερέιρα. Κάθε άλλη επιλογή υπάρχει κίνδυνος να αποβεί μοιραία. Το ματς είναι ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Στην πράξη μια ομάδα θα αναγκαστεί να αμυνθεί και η άλλη θα επιτίθεται κατά κύματα. Δεν κάνω πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στην μορφή που θα έχει το παιχνίδι αναφέρομαι. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έχοντας γίνει σοφοί δεν πρόκειται να αλλάξουν τις γλίσχρες προσδοκίες του από την αναμέτρηση της Τούμπας επειδή το τριφύλλι «σκότωσε το θηρίο» στην Πάτρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ