Ολυμπιακός: Το «κλειδί» για το διπλό στα Πηγάδια

Ολυμπιακός: Το «κλειδί» για το διπλό στα Πηγάδια

Η Ξάνθη θα επιδιώξει να «σπάσει τα νεύρα» των ερυθρολεύκων, με κάθε τρόπο. Έχοντας άλλωστε και την ανάλογη «κάλυψη». Το βασικότερο για τους ερυθρόλευκους που είναι κατά πολύ ανώτεροι είναι η ψυχραιμία.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Ξάνθη. Πολύ καλή ομάδα από την Ξάνθη. Στα Πηγάδια βεβαίως το ματς μόνο εύκολο δεν θα είναι. Για τους γνωστούς λόγους που αναλύσαμε από το ξεκίνημα της εβδομάδας. Δεν είναι μόνο το «μπλόκο» που ετοιμάζουν οι… εξυγιαντές, είναι και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Η Ξάνθη έχει μια καλή ομάδα, με συγκεκριμένες δυνατότητες και αρετές. Μια καλή «σφιχτή» ομάδα που μπορεί να… σπάσει τα νεύρα στον αντίπαλο με τον τρόπο που θα αγωνιστεί. Με αυτόν που λογικά θα επιδιώξει να κάνει αύριο το βράδυ στον Ολυμπιακό.

Να κόψει τον ρυθμό, να παίξει «σφιχτά» πίσω από την μπάλα, να επιδιώξει να πιέσει όσο περισσότερο τα στόπερ και την πρώτη πάσα στον άξονα.

Και βεβαίως με την ανοχή της… εξυγίανσης να επιστρατεύσει κάθε «όπλο». Έχοντας άλλωστε δει οι παίκτες της Ξάνθης την διαιτησία του Πορτογάλου διαιτητή στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και «μυρίζοντας» την όλη ατμόσφαιρα «εξυγίανσης» δεν θα… κωλώσουν και ιδιαίτερα να επιστρατεύσουν όλα τα δυνατά και αδύνατα «όπλα» για να σταματήσουν τον κατά πολύ ανώτερο τους Ολυμπιακό.

Η Ξάνθη θα παίξει με τα νεύρα των ερυθρολεύκων, αγωνιστικά και μη. Το ζητούμενο και το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του Μαρτίνς είναι ένα. Τόσο απλό αλλά και τόσο περίπλοκο.

Η ψυχραιμία. Η μη αντίδραση στις προκλήσεις που είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συναντήσουν από παντού και στα Πηγάδια. Αυτοί την μπάλα τους και οι άλλοι την… εξυγίανση. Μέχρι στιγμής νικητής βγαίνει ο Ολυμπιακός.

Πόσο… δόση εξυγίανσης θα δούμε στην Ξάνθη θα το γνωρίζουμε το βράδυ του Σαββάτου. Το «σύστημα» της πιο σκοτεινής περιόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει τσίπα… Είναι αποφασισμένο για όλα.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του όμως πρέπει να τα αφήσουν όλα αυτά έξω από το μυαλό τους. Να ασχοληθούν με την μπάλα και μόνο. Ο Μαρτίνς το έχει καταφέρει αυτό σε απόλυτο βαθμό έως τώρα. Τρανό παράδειγμα το ντέρμπι με την ΑΕΚ με την προκλητική διαιτησία του Σόουζα.

Ο ορισμός της ψυχραιμίας και της προσήλωσης στο πλάνο τους, από τους ερυθρόλευκους. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και στα Πηγάδια. Το ίδιο πρέπει να κάνουν σε όλα τα ματς της Σούπερ Λιγκ.
Η Ξάνθη είναι ένα μεγάλο εμπόδιο. Θα ήταν έτσι και αλλιώς αν μιλάγαμε απλά για κανονικό ποδόσφαιρο και όχι… εξυγιαντικό.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει την δουλειά του, ο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει την ομάδα που μπορεί να πετύχει τα πάντα. Αν οι Διαμαντόπουλος και Ζαχαριάδης θέλουν… να γράψουν ιστορία θα το γνωρίζουμε το βράδυ του Σαββάτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ