Μπορεί η ΑΕΚ χωρίς τον Μάρκο Λιβάγια;

Μπορεί η ΑΕΚ χωρίς τον Μάρκο Λιβάγια;

Αν ο Κρίστισιτς θέλει να φύγει, ο Βράνιες γράφει την ομάδα και την διοίκηση στα παλιά του παπούτσια κι ο Λιβάγια χλευάζει παίκτες και προπονητή, τότε δεν μιλάμε για συγκροτημένη ομάδα αλλά για... κεραμιδαριό.

Παίκτης που ειρωνεύεται τον προπονητή του γιατί αυτός επιδοκιμάζει και χειροκροτεί την προσπάθεια κάποιου παίκτη μέσα στο γήπεδο, είναι να του κόβεις την μπάλα.

Μην το παρεξηγήσετε. Οταν ο Λιβάγια ειρωνεύτηκε τον Κωστένογλου επειδή αυτός επιδοκίμασε μια ενέργεια του Ολιβέιρα, ο δρόμος είναι ένας και μόνος. Ο Λιβάγια γίνεται αλλαγή και παραπέμπεται στην διοίκηση για να τιμωρηθεί. Οταν δεν γίνεται αυτό, αλλά ο παίκτης μένει μέσα στο γήπεδο και περιπλανιέται ασκόπως, τότε υπάρχει θέμα πειθαρχίας, που ξεπερνά τον Κωστένογλου, αφορά τον Ιλια Ιβιτς και αγγίζει τον Δημήτρη Μελισανίδη.

Ολα τα άλλα είναι «να είχαμε να λέγαμε».

Θυμίζω ότι στο ημίχρονο έγινε αλλαγή ο Κρίστισιτς και ο κόουτς για να το εξηγήσει στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι αντικαταστάθηκε διότι παραπονέθηκε για πονοκέφαλο. Οποιος θέλει το πιστεύει.

Παίκτης που να έχει αντικατασταθεί για πονοκέφαλο δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Αποδίδω δε αυτή την εξήγηση στην ευγένεια του κόουτς Κωστένογλου και τη διάθεσή του να μην ρίξει κι άλλο λάδι στην φωτιά.

Είναι πολύ πιθανό όμως, όσα έγιναν στην ανάπαυλα να εξηγούν τη στάση του Λιβάγια στη συνέχεια. Ο Κροάτης όχι μόνο ειρωνεύεται αλλά από εκείνη την στιγμή δεν έχει ούτε μια ενέργεια της προκοπής. Δικαιούμαι λοιπόν να πιστεύω ότι ο Κωστένογλου δεν τον άλλαξε διότι το σκηνικό που θα ακολουθούσε θα άφηνε εκτεθειμένη την ΑΕΚ στα μάτια όλου του κόσμου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι σοβαρό το ερώτημα πώς ο αδιόρθωτος Μάρκο θα συνεχίζει να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρά και πώς οι συμπαίκτες του θα του συμπεριφέρονται όταν ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους ειρωνευτεί και να τους χλευάσει. Εδώ δεν μπορεί να απαντήσει ο Κωστένογλου, δύσκολα μπορεί να το χειριστεί ο Ιβιτς και την τελική λύση μπορεί (αν μπορεί) να τη δώσει μόνο ο κ. Μελισανίδης.

Αν ο Κρίστισιτς θέλει να φύγει, ο Βράνιες γράφει την ομάδα και την διοίκηση στα παλιά του παπούτσια κι ο Λιβάγια χλευάζει παίκτες και προπονητή τότε δεν μιλάμε για συγκροτημένη ομάδα αλλά για κεραμιδαριό.

Ο Κροάτης αφού νίκησε στο μπρα ντε φερ με τον Καρντόσο και από τον Κωστένογλου του αποδόθηκε ο τίτλος του ηγέτη της ομάδας, πήρε ψηλά τον αμανέ και ξέφυγε. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να χαλιναγωγηθεί. Μόνη λύση είναι να πουληθεί στο πλαίσιο της ανανέωσης -αναδιαμόρφωσης της ομάδας για την οποία έκανε ήδη λόγο ο Ιλια Ιβιτς. Κι αυτό είναι μια κουβέντα.

Για τον Γαλανόπουλο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Για τον Μπάρκα επίσης. Για τον Μάρκο Λιβάγια όχι. Είναι η συμπεριφορά του που αποθαρρύνει κι όχι (φυσικά) η ποδοσφαιρική αξία του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ