Γιατί η ΕΠΟ δεν μπορεί να τραβήξει το σκοινί…

Γιατί η ΕΠΟ δεν μπορεί να τραβήξει το σκοινί…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ΕΠΟ και οι υποβολείς της θα αποδεχτούν πως οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο. 

Αν και γενικά αποφεύγω τις προβλέψεις αυτή τη φορά το διακινδυνεύω. Η ΕΠΟ θα καθίσει στα αυγά της και δεν θα κοντράρει μέχρι τέλους την κυβέρνηση. Θα αποδεχτεί πως οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο και στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου θα ανακρούσει πρύμναν. Η αρχική εκτίμηση πως η απόφαση για μετάθεση των εκλογών είναι του υφυπουργού κι όχι της κυβέρνησης φάνηκε πως είναι στον αέρα. 

Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και σύμφωνος με την μετάθεση. Αρα, ο Αυγενάκης δεν είναι ο αδύναμος κρίκος που κάποιοι νόμισαν. Ο ΠΑΟΚ είχε πέσει πάνω του με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με σκοπό να τον τελειώσει από υφυπουργό αλλά  δεν τα κατάφερε. Τώρα ήταν πολύ πιο δύσκολο να ευδοκιμήσει μια τέτοια προσπάθεια και αποδείχτηκε. Στην ΕΠΟ περίμεναν ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θα άφηναν τελείως εκτεθειμένη την κυβέρνηση με την αντίδρασή τους. Ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακες. 

Η επιστολή γραμμένη σε διπλωματική γλώσσα και υπογεγραμμένη από μεσαία στελέχη καταλήγει ζητώντας από την ΕΠΟ να τα βρει με την κυβέρνηση. Αν ερχόταν επιστολή με την υπογραφή του Τσέφεριν να το συζητούσαμε. Αλλά ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ συζητάει απευθείας με τον πρωθυπουργό κι όχι με τον κ. Γραμμένο. Και τι να έλεγε δηλαδή στον πρωθυπουργό μιας χώρας που έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό. Μια μάχη που όλοι ομολογούν ότι δόθηκε πετυχημένα και τώρα η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία. 

Πολιτικά όντα είναι στην ΟΥΕΦΑ και αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι η ώρα να βγουν στην κόντρα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Διότι περί αυτού θα επρόκειτο.  Κάπως έτσι λοιπόν (προβλέπω ότι) η ΕΠΟ και οι υποβολείς της θα καθίσουν στα αυγά τους  και μάλιστα έστω και καθυστερημένα θα επιχειρήσουν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και τον Αυγενάκη ώστε να υπάρξει κυβερνητική οικονομική ενίσχυση στα σωματεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. 

Το μόνο που θα εξακολουθήσει να απασχολεί την ΕΠΟ είναι μήπως η «ολιστική μελέτη» προβλέπει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΠΟ. Από την πρώτη μέρα που πρόεκυψε το θέμα της… μελέτης σας γράφω ότι η όλη υπόθεση θα είναι κάτι σαν τρύπα στο νερό. Κι εδώ έχω την εντύπωση ότι η μελέτη αν έρθει τελικά μέσα στον Ιούνη όπως ενημερώθηκε ο κ. Αυγενάκης δεν θα προβλέπει κάτι ιδιαιτέρως… ανησυχητικό σχετικά με το θέμα αυτό. 

Ετσι ο κ. Γραμμένος θα έχει την ανησυχία αν ο κ. Μελισανίδης θα του επιφυλάξει μια τιμητική αποστρατεία ή θα τον πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν και κατά πόσο η ΑΕΚ θα έχει την ανάγκη του ΠΑΟΚ στις εκλογές ή αν τα κουκιά θα της βγαίνουν χωρίς την ανάγκη συμμάχων… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ