Κόνιαρης και Νικολαϊδης οι ευχάριστοι «πονοκέφαλοι» του Μπαρτζώκα

Κόνιαρης και Νικολαϊδης οι ευχάριστοι «πονοκέφαλοι» του Μπαρτζώκα

Δύο γκαρντ με προοπτική, που έχουν μέλλον στον Ολυμπιακό, για τους οποίους όμως οι Ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για την εξέλιξή τους. Ο Κώστας Σλούκας, ο ερχομός του Λαρεντζάκη και τα τέσσερα διαφορετικά υστερόγραφα.

Κάθε επιλογή για την στελέχωση ενός ρόστερ είναι δύσκολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό του από τον Κώστα Σλούκα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο Έλληνας γκαρντ αποτελεί τον παίκτη που θα στηρίξει το μέλλον των Ερυθρόλευκων, σε μία υπόθεση βέβαια που έχει να κάνει και με τις προθέσεις της Φενέρμπαχτσε για το αν θα μπορέσει να τον κρατήσει στην Κωνσταντινούπολη.

Το γυαλί φαίνεται πως έχει σπάσει, οι πληροφορίες που έρχονται από αυτό το… μέτωπο κάνουν λόγο για θετική έκβαση του σίριαλ του Κώστα Σλούκα με τον Ολυμπιακό, με τον Έλληνα γκαρντ να αφήνει την Πόλη μετά από 5 χρόνια και να επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά και οφείλει πάρα πολλά για την καριέρα του.
Αν και τα περισσότερα τα οφείλει στην προσήλωσή του στον στόχο του και την δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παραθέτω από κάτω ένα tweet από έναν καλό φίλο που μιλάει από μόνο του.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Ο ερχομός του Γιαννούλη Λαρεντζάκη σε συνδυασμό με την απόκτηση ενός γκαρντ ολκής δίπλα στον Σλούκα (ή όποιον τέλος πάντων καταφθάσει), φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Κόνιαρη αλλά δίνει και… αβάντα στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ας γίνω πιο συγκεκριμένος…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ… ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕΙ

Η περσινή σεζόν δεν πήγε όπως θα ήθελε ο Αντώνης Κόνιαρης. Λόγω των περιορισμένων λύσεων στον άσο αναγκαστικά του δόθηκε χρόνος συμμετοχής. Και μπορεί ο Χανιώτης γκαρντ στην αρχή να δικαίωσε την επιλογή του προπονητή που του έδωσε λεπτά στο παρκέ, η πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη.

Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός, να τσαλακωθεί η ψυχολογία του και όταν επέστρεφε στο παρκέ να μοιάζει πιο τρακαρισμένος από ποτέ. Αν και είναι ένα παιδί που τον είδαμε και στον ΠΑΟΚ ότι διαθέτει θράσος, ένα κακό σουτ ήταν ικανό για να διαταράξει την ψυχολογία του και στην επόμενη φάση ή να κάνει ένα αχρείαστο φάουλ ή στην επίθεση να προχωράει σε αβίαστο λάθος. Δεν είναι κακός παίκτης. Κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν γκαρντ επένδυση για τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το γνωρίζει αυτό.

Αλλά πρέπει να παίζει για να μπορεί να εξελιχθεί. Να έχει λεπτά συμμετοχής σε υψηλό επίπεδο και με τον Ολυμπιακό εκτός Α1 αυτό δεν είναι εύκολο. Ειδικά με τον ερχομό του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που πρόκειται για πιο… ψημένο αθλητή που γνωρίζει που βρίσκεται και ξέρει εξ αρχής ότι οφείλει να αποδεικνύει πράγματα, για να μπορεί να κερδίζει χρόνο στο ροτέισον.

Ο Κόνιαρης θέλει να αγωνιστεί και είναι λογικό να έχει στο μυαλό του τον δανεισμό του. Το σωστό θα έπρεπε στην περίπτωσή του, να πάει σε ένα πρωτάθλημα και μία ομάδα με διπλές υποχρεώσεις.
Είτε στην Ιταλία είτε στην Ισπανία (εκτός αν τον θέλει ο Προμηθέας που θα του ταίριαζε γάντι) για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και από τη σεζόν 2021-22 να γυρίσει στον Ολυμπιακό.

Ο… ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι ένας… θησαυρός για τους Ερυθρόλευκους. Ο Ανδρέας Γκατζούλης και οι υπόλοιποι ειδικοί των Πειραιωτών έχουν βαλθεί να τον γεμίσουν με… μυς αν και ακόμα είναι ανήλικος, οπότε υπάρχει καιρός για την ανάπτυξή του. Η Α2 τον βοηθάει να εξελίξει το παιχνίδι του. Το γεγονός δε ότι από την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός Β’ δεν θα έχει τον βραχνά του -6, δίνει και το δικαίωμα στον Δημήτρη Τσαλδάρη και τους συνεργάτες του να τον ρίξουν απευθείας –και πάλι- στα βαθειά.

Πέρα από αυτού όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να τον έχει στο πλευρό του και υπό την προστασία του. Δεδομένο είναι πως θα προπονείται με την πρώτη ομάδα και ανάλογα με τον αντίπαλο ή τις καταστάσεις να υπολογίζεται ακόμα και ως μέλος της αποστολής. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να πει, ότι ο ερχομός του Γιαννούλη Λαρεντζάκη λειτουργεί αντίθετα για αυτόν σε σχέση με τον Αντώνη Κόνιαρη. Ουσιαστικά είναι… κερδισμένος, καθώς υπάρχει τρόπος και παραπάνω να προπονείται με τους Ερυθρόλευκους και γιατί όχι να κλέψει κάποια αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ, ακόμα και στην Ευρωλίγκα. Τον εμπιστεύονται, έχει τεράστιο θράσος, ταλέντο το είδαμε όλοι πως το έχει. Να δουλεύει για να τον καμαρώσουν όλοι στον Πειραιά όπως πρέπει.

ΥΓ1 Ο Ολυμπιακός το πάλεψε του Καλάθη, όντως και έφτασε να πραγματοποιήσει μία πολύ δυνατή πρόταση για τον φέρει. Ο παίκτης θα φύγει από το ΟΑΚΑ, φαίνεται πως θα πάει στην Μπαρτσελόνα και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Πως θα την παλέψεις ρε Νικ με τον Πέσιτς; Απορία το έχω. Όποιος διαβάζει ότι γράφω τόσο καιρό και με ακολουθεί στο twitter ξέρει πόσο τον σέβομαι και ποσο τον συμπαθώ ως αθλητή και δεν τα γράφω αυτά επειδή προσπάθησε ο Ολυμπιακός να τον φέρει στο ΣΕΦ.

ΥΓ2 Ο Σλούκας δεν είναι Σπανούλης. Βασικά κανείς δεν είναι Σπανούλης. Από την άλλη δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με τον παίκτη που είδαμε στο ΣΕΦ. Είναι μία τεράστια αναβάθμιση στην περιφέρεια του Ολυμπιακου. Και εάν τελειώσει το θέμα του, τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ηρεμεί στον άσο και ψάχνει τον παρτενέρ του. Θα είναι ο Ουόλκαπ; Θα είναι ο Λόιντ; Θα είναι κάποιο… λαβράκι από BCL; Να δούμε..

ΥΓ3 Στο χέρι του Σάσα είναι να μείνει. Ο Μπαρτζώκας του ξεκαθάρισε ότι τον θέλει. Εάν δεν συνεχιστεί η συνεργασία (ο κόσμος στο poll του 10 ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με το αν πρέπει να μείνει), τότε ο Ολυμπιακός θα πάει για κάτι πολύ δυνατό. Μέχρι στιγμής πάντως, επίσημα, δεν έχει κινηθεί για τον Ουίτινγκτον της Γαλατάσαραϊ. Επειδή ρωτάτε δηλαδή.

ΥΓ4 Μόνο ευχαριστώ μπορώ να σας πω για την στήριξη στο Μιλάμε για Μπάσκετ που στήσαμε μέσα στην καραντίνα. Μαζί με τον Γιώργο προσπαθήσαμε να σας κάνουμε να περάσετε όμορφα. Μαζί με φίλους (Νίκο Ζέρβα, Βαγγέλη Ιωάννου, Χάρη Σταύρου κ.α.) αλλά και ανθρώπους του μπάσκετ προχωρήσαμε σε όμορφες «εκπομπές» που είχαν ως στόχο απλά να περάσουμε όμορφα την κλεισούρα μας. Μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια εκπομπή γιατί παίρνω μηνύματα ότι σας λείπουμε..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ