Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, όμως ο στόχος είναι στο χέρι της

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, όμως ο στόχος είναι στο χέρι της

Η… φοβική ΑΕΚ, ο λόγος που έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Ολιβέιρα, ο άχαρος ρόλος του αρχηγού και η μάχη για την δεύτερη θέση, που έχει φαβορί

Ήταν σαφές πως στο μεγαλύτερο κομμάτι του ντέρμπι κάτι δεν λειτουργούσε καλά για την ΑΕΚ. Η Ένωση έμοιαζε μεταλλαγμένη σε σχέση με την εικόνα που είχαμε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μια ομάδα από την οποία έλειπαν το νεύρο, η αποφασιστικότητα και παράλληλα το ποδοσφαιρικό θράσος. Στοιχεία που ξεχώρισαν για τους Κιτρινόμαυρους επί των ημερών του Μάσιμο Καρέρα και τους έδωσαν μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ταυτότητα.

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δείξει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν μια προβληματική εικόνα, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Μια εικόνα που ήταν απόρροια των λάθος επιλογών του Ιταλού τεχνικού αλλά και της κακής βραδιάς στην οποία βρέθηκαν πολλές μονάδες της.

Αμυντικά η ΑΕΚ είχε ζητήματα, με το δίδυμο Βράνιες-Σβάρνα να μην έχει συνεργασίες. Κάτι που αποτυπώθηκε και στη φάση του γκολ του Μακέντα. Ενώ στο κέντρο έκαναν κακό ματς και οι τρεις κεντρικοί χαφ. Με τον Σιμόες να ήταν εκείνος που υστέρησε περισσότερο.

Πέραν του Λιβάγια που διασώθηκε αλλά και του Βέρντε που είχε μια όρεξη να κάνει πράγματα (άσχετα αν τα περισσότερα δεν του βγήκαν), στην επίθεση υπήρχε σοβαρό ζήτημα. Ο Καρέρα επέλεξε για πρώτη φορά ένα σχήμα χωρίς καθαρό φορ. Ένα 4-3-3 που είχε για αιχμή του δόρατος τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στον νέο του ρόλο και ήταν εκτός ματς.

Ενώ όταν προσπαθούσε να πάρει την μπάλα στην κατοχή του και να έχει συμμετοχή στο παιχνίδι, αναγκαζόταν να γυρίσει πολύ πίσω, με αποτέλεσμα η αντίπαλη περιοχή να είναι… άδεια. Αυτό, ήταν κάτι που το εντόπισε και ο Καρέρα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά το ματς.

Επί της ουσίας η συγκεκριμένη επιλογή του Ιταλού τεχνικού έγινε… αναγκαστικά. Ο Ολιβέιρα δεν ήταν έτοιμος για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ενώ κάτι αντίστοιχο ίσχυε και για τον Αραούχο. Αμφότεροι θα πρέπει να ανεβάσουν σταδιακά στροφές και ο Καρέρα δεν ήθελε να πάρει κάποιο ρίσκο που ενδεχομένως θα πλήρωνε μετά.

Έτσι, επέλεξε να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Μάνταλο. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν βγήκε. Η ΑΕΚ αντέδρασε από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Ολιβέιρα. Τότε μπόρεσε να απλωθεί στο γήπεδο και να γίνει απειλητική. Ενώ βρήκε και το γκολ της ισοφάρισης.

H AEK έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Είναι ξεκάθαρο πως η ψυχολογία της ομάδας θα ήταν εντελώς διαφορετική αν σήμερα οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονταν δύο βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Ενώ και η πίεση που θα ένιωθε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ήταν εντονότερη.

Η ευκαιρία χάθηκε, όχι όμως και ο στόχος. Ένας στόχος που θεωρώ πως είναι απόλυτα εφικτός και εξαρτάται από την ΑΕΚ αν θα επιτευχθεί. Ο Καρέρα μπορεί να μην δικαιώθηκε από τις επιλογές του, όμως είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει πως μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα. Η ΑΕΚ κρατά στο χέρι της την δεύτερη θέση και ακόμα και μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, εκτιμώ πως υπερτερεί του ΠΑΟΚ σε αυτή την… αναμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ