Παναθηναϊκός : Ενέργεια και κόσμος στην εξίσωση

Παναθηναϊκός : Ενέργεια και κόσμος στην εξίσωση

Ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του «όπλο» την έδρα του κόντρα στη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα.

Η βραδιά της 13ης Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη ήταν τραυματική για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του που γνώρισαν τη συντριβή από τη Μπαρτσελόνα.

Σεραφέν και Οριόλα έκαναν ο, τι ήθελαν απέναντι στον Παναθηναϊκό και οδήγησαν τους Καταλανούς σε ένα θρίαμβο.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό, έχουν αλλάξει δραματικά οι ρόλοι και οι συγκυρίες, αλλά και από μόνο το ματς εκείνο είναι το μεγάλο κίνητρο για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να λύσει αρκετά από τα προβλήματά του και να είναι τρίτος με 11 νίκες σε 16 ματς και η Μπαρτσελόνα να περνά από μια πολύ δύσκολη διαδικασία με άσχημες εμφανίσεις και απανωτές ήττες.

Οι μπλαουγκράνα ωστόσο έχουν αρχίσει να στέκονται στα πόδια τους και παρουσιάζουν σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο.

Προέρχονται από δυο συνεχόμενες νίκες, μια εκ των οποίων επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δείχνουν να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους.

Απόψε λοιπόν στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του «όπλο» την έδρα του. Να βάλει ένταση στο παιχνίδι του, να κυνηγήσει στην άμυνα τους Καταλανούς και να βάλει στην εξίσωση της αναμέτρησης τον κόσμο.

Χαμένες μπάλες, αργές επιστροφές και βεβιασμένες ενέργειες τιμωρούνται ακαριαία από τους παίκτες του Σίτο Αλόνσο και γι’ αυτό απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στο πλάνο.

Ασφαλώς η απουσία ου Σεραφέν θα βοηθήσει σημαντικά την αποστολή των «πρασίνων», που θα ξέρουν τι να περιμένουν από τους αντιπάλους τους και ανάλογα να προσαρμόσουν την τακτική τους.

Άλλωστε στο πρώτο ματς ο Γάλλος σέντερ είχε κάνει τεράστια ζημιά και είχε προκαλέσει απίστευτα προβλήματα στην άμυνα.

Φυσικά ενδιαφέρον θα έχει η φιλοσοφία με την οποία θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Πασκουάλ και πως θα επιχειρήσει να «μπλοκάρει» το ρυθμό της Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ σημαντικό οι Καταλανοί να μην μπορέσουν να έχουν «ροή» στην επίθεσή τους και να εκδηλώσουν τις προσπάθειές τους με πίεση χρόνου.

Σημαντική τέλος θα είναι η προσφορά των Ντένμον, Γκάμπριελ και Βουγιούκα όσο διάστημα παίξουν, αφού αν είναι θετικοί θα δώσουν έξτρα λύσεις στο ροτέισον του προπονητή τους και συνεπώς περισσότερους «πονοκεφάλους» στον Αλόνσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ