«Έκλεισε την πόρτα, άνοιξε το φερμουάρ κι έκανε άσεμνες επιδείξεις»

«Έκλεισε την πόρτα, άνοιξε το φερμουάρ κι έκανε άσεμνες επιδείξεις»

«Είχα σοκαριστεί! Δεν έτυχε να τον ξαναδώ μέχρι που πέθανε».

Για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί τα πρώτα της χρόνια ως ηθοποιός, μίλησε σε συνέντευξή της η Μάγδα Τσαγγάνη στην On Time και στη Σίσσυ Μενεγάτου.

Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

Ναι, στα πρώτα μου χρόνια στην δουλειά και μάλιστα από γνωστό ζεν πρεμιέ της εποχής (έχει φύγει από την ζωή εδώ και μερικά χρόνια), που τότε ήταν ζευγάρι με κούκλα πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Τότε εκείνη ήταν περιοδεία. Εμείς είχαμε πάει στα καμαρίνια και μου είπε: «Σε παρακαλώ, Μάγδα, μπορείς να μου τακτοποιήσεις τα πουκάμισά μου;» Εγώ προθυμοποιήθηκα, αθώα όπως ήμουν, να βοηθήσω. Τότε έκλεισε την πόρτα στο καμαρίνι, άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του και έκανε άσεμνες επιδείξεις. Τα ‘χασα! Δεν το περίμενα με τίποτα από αυτόν τον άνθρωπο. Είχε το προφίλ σοβαρού, τζέντλεμαν ηθοποιού που θαύμαζε ο γυναικόκοσμος. Προσπάθησα να φανώ ψύχραιμη και του είπα: «Σας παρακαλώ… αυτά που κοροϊδεύω… δεν τα κάνω… αφήστε με να φύγω». Ευτυχώς παραμέρισε, με κοίταξε υποτιμητικά, εγώ άνοιξα την πόρτα κι έφυγα. Είχα σοκαριστεί! Δεν έτυχε να τον ξαναδώ μέχρι που πέθανε.

Μάγδα Τσαγγάνη

Ήταν το μόνο τέτοιου είδους περιστατικό που βίωσες στην καριέρα σου;

Υπήρξε και κάτι άλλο που με παραξένεψε και με φόβισε. Ευτυχώς, επειδή ήμουν μικρή και καλό παιδί, με προστάτευαν οι παλιοί συνάδελφοι. Κάποια στιγμή που συνεργαζόμουν λοιπόν με πολύ γνωστό σκηνοθέτη στο θέατρο – επίσης δεν ζει πια- με πλησίασε ένας συνάδελφος (έχει πεθάνει κι αυτός) και μου είπε: «Τσαγγανάκι, πρόσεξε επειδή είσαι μικροκαμωμένη, ομορφούλα, μικροδείχνεις κι έχει μόνο δύο τρία στο θέατρο και δεν ξέρεις από αυτά, αν ο σκηνοθέτης σού ζητήσει να βάλεις σχολική ποδιά και να πας κάποια σενάρια κάπου, μην το κάνεις!» Τον άκουσα και όταν μου το πρότεινε, δεν πήγα. Αρνήθηκα λέγοντας ότι πρέπει να φύγω γρήγορα γιατί με περιμένουν σπίτι μου. Δεν το ξανασυζήτησα γιατί φοβόμουν. Για να μου το πει όμως, κάτι ήξερε.

Καταλαβαίνω τις συναδέλφους που βρήκαν το θάρρος και βγήκαν και είπαν όλα αυτά για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχτηκαν. Είναι πολύ οδυνηρό και δύσκολο όλο αυτό να το ζήσεις. Παραλύεις από το φόβο. Ευτυχώς με την δημοσιοποίηση τέτοιου είδους περιστατικών, πιστεύω ότι θα κόψουν την φόρα κάποιων. Πού ακούστηκε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου να κάνει τέτοια αίσχη; Ή πρωταγωνιστή του θεάτρου που το έπαιζε «θεός» να τον δούμε με χειροπέδες; Αυτές είναι δυο τρεις, πέντε δέκα τραγικές εξαιρέσεις. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί και θα κάνει το χρέος της. Το θέατρο δεν είναι έτσι. Αυτά συμβαίνουν σε όλους τους χώρους αλλά πλέον με αυτά που έγιναν, τώρα πια οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται και θα μιλάνε. Καλά κάνουν και τους απομονώνουν. Να γίνει κάθαρση!

Πηγή: zappit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ